BEAUTY BLOGGER TAG-Kako je nastao Make up Judge blog

travnja 17, 2015


Prije nego li počnem sa današnjim postom, želim da vas obavijestim kako napokon imam malo više vremena, te da ću se potruditi da vam malo češće pišem :) Prije nekoliko dana, stigla mi je nominacija od divne djevojke sa bloga Arkona make up and more (posjetite je ako niste do sada) za jedan tag post. Obzirom da je ona već nominovala dosta djevojaka, da se ne ponavljamo, ja ću samo reći za one koje nisu do sada napisale ovaj post, da su ujedno nominovane i od mene (da vas malo poguram da što prije napišete, hehe ).. A sad je vrijeme i za moje odgovore na pitanja:  


1. Zašto si počela pisati blog i koliko dugo se baviš ovim poslom?
Ljubav prema kozmetici je definitivno razlog zbog kojeg počinjete pisati beauty blog, bez te ljubavi i vođeni nekim drugim razlozima, mislim da se ne možete dugo zadržati u blogo sferi. Blog pišem nešto više od godinu dana, i još uvijek ne mogu vjerovati da je tako brzo prošla godina :) Mnogo mojih kolegica je u odgovoru na ovo pitanje napomenulo da za većinu nas ovo nije posao nego hobi i ja se s time apsolutno slažem. Posao svakako nemam, ali bloganje nije definitivno posao, jer mi ne donosi zaradu uopšte, šta više prazni mi novčanik hehe..

2. Koji su bili prvi blogovi koje si redovno pratila?
Još se sjećam kada sam s drugaricom sjedila na kafi i ona mi je spomenula blog Make up Arena, te kako je na njemu vidjela, čini mi se, neki (nad)lak za nokte. Dođem ja kući, pretražim blog i nigdje tog laka/nadlaka. Skuckam ja porukicu drugarici da je pitam je li mislila na ovaj blog i umjesto njoj poruka ode dragoj Jasmini sa već spomenutog bloga. Možete mislit Jasmininog čuda kad je pročitala poruku "Jesi mi danas govorila za ovaj blog?", a žena nit' me zna, nit' me vidjela u životu.. Kasnije ću shvatiti da je post o laku bio na drugom blogu, mislim da je to bio Makeup Nered. I one su prve koje sam počela da pratim, a jedno vuče drugo, pa sam počela da tragam i pronašla Šljokicu, Delirium lifestyle, Unlimited Beauty... (sve domaće blogerice, kasnije sam malo proširila vidike)

3. Koji je bio prvi proizvod koji si kupila čitajući recenzije blogerki? Je li proizvod opravdao tvoja očekivanja?
Uh zaista se ne sjećam, može biti da je bio baš gore spomenuti lak, čini mi se neki Essence, ali ne držite me za riječ.

4. Navedi pet stvari koje su ti najdraže kod vođenja beauty bloga?
Svakodnevna komunikacija sa blogericama, koje dijele istu ljubav kao i ja. Mogućnost da naučim mnogo toga novog vezano za njegu kože, ali i načine šminkanja. Zatim i obratno, da pokušam koliko je u mojoj moći, da drugim djevojkama pomognem u odabiru proizvoda za njih ili ih pak dam neki beauty savjet za koji do tada nisu znale. Kao četvrto, izdvojila bih da je to onaj neopisivi osjećaj sreće kada mi neka od čitateljica pošalje poruku ili ostavi komentar u kojem mi kaže kako me rado prati ili kako sam joj pomogla u odabiru nekog kozmetičkog proizvoda. Peta stvar, iako sam ja stvorila ovaj blog, i on je stvorio nešto  za mene, a to je jedan divni kutak moje oaze mira, opuštanja i sreće.

5. Šta si naučila od kada pišeš blog?
Pojmovi od beuatiy do računarskih pojmova. Nisam ni slutila da ću jednog dana tragati za html kodovima. Još uvijek sam malo traljava po tom pitanju, i primjećujem da pomalo zaostajem u nekim stvarima, ali jednostavno računari i cijeli taj svijet nije samnom na "ti". Naučila sam također koje su prednosti ali i mane pisanja bloga.

6. Šta se kod tebe promijenilo otkako pišeš blog?
Sada svoje slobodno vrijeme koristim za pisanje bloga ili pak čitanje drugih. Također sada više pažnje pridajem proizvodima koji tek dođu na tržište, dakle novitetima. Promjena je došla i u pogledu prijateljstva i poznanstava sa mnogo divnih djevojaka/žena. Neke ni do danas nisam vidjela, a toliko su mi prirasle srcu, pojedinačno ih neću imenovati, ali se nadam da osjete koliko su mi drage :)

7. Imaš li neki savjet za one koji nameravaju pisati beauty blog?
Ne počinjite pisati blog ukoliko niste vođeni jednom stvari, a to je ljubav prema kozmetici, radi otvorite blog u kojem ćete pisati o onim stvarima koje vas ispunjavaju. I još jedna stvar, iskrenost vam mora biti na prvom mjestu, jer kao blogeru ona vam je dostupna i podrazumjeva se :)

To bi bilo sve drage moje, nadam se da ste me na ovaj način još bolje upoznale i vidjele koliko ljubavi stoji iza pisanja jednog bloga. Puno poljubaca. Vaša M. 

You Might Also Like

4 komentari

  1. Obozavam ovakav tip posta, uzivala sam citajuci odgovore. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iskrena da budem ja nisam ljubitelj tag postova, ali vidim da su citani i da ih volite. Narocito mi je drago kada mi napisete da vam se sviđa i drago mi je da si uzivala u citanju :) puno poljubaca za tebe :*

      Izbriši
  2. Super post! Cesto citam ovakve postove zato sto mozes da upoznas nekoga a ne samo kroz recenzije proizvoda (mada i njih obozavam pogotovo kada stigne nesto novo).

    sparklygoddess.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja volim recenzije novih proizvoda :) a sto se tice upoznavanja osoba koje stoje iz blogova slazem se da je ovo super nacin za uspoznavanje :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe