BARFUSS MASKA I LEDNI GEL ZA STOPALA

svibnja 05, 2015


Sunčani dani su napokon tu. Još malo (ako se već neka od vas nije do sada odvažila) pa ćemo početi nositi sandale i svu tu otvorenu obuću koju smo sa čežnjom gledale svih ovih mjeseci u ormaru. 
Nošenje otvorene obuće znači još nešto- naša stopala su vidljiva i otvorena pogledu. Ukoliko nije njegovali svoja stopala i tokom hladnijih dana, onda je krajnje vrijeme da počnete, jer nema te sandale koja će izgledati božanstveno i sexy ako nije na lijepom i njegovanom stopalu. Uz to lijepa stopala, kažu, odličan su i afrodizijak, pa vi sad gledajte...


Ja sam jedna od onih što u posljednje vrijeme vodi brigu o stopalima, pa mogu slobodno  reći, više od prosječne žene. Tako da tokom svoje posjete Zagrebu nisam mogla propustiti,a da ne kupim toliko hvaljenu Barfuss masu za stopala, ali i njenog brata Barfuss ledeni gel za stopala.. 
Obje kremice dolaze u jako mekanoj tubi (kod maske pred kraj mi je tuba malo i napukla) koja sadrži 100 ml proizvoda. Rok trajanja je 12 mjeseci, i sasvim je dovoljan da potrošite kremice. A sada po koja riječ o svakoj pojedinačno..

___________________________________________
MASKA ZA STOPALA


Razlog zbog kojeg se mnogi odluče na kupovinu ove maske je definitivno njena preslatka šarena ambalaža, kojoj se teško može odoljeti. Obično proizvodi za njegu stopala dolaze u nekim jednostavnim pakovanjima, pa ova maska bez sumnje iskače od drugih po tome. 

U svom sastavu maska ima ulje breskve, sjemenke grožđa i bademo ulje. Ovi sastojci njeguju dehidrirano kožu i čine je vlažnom, tako da definitivno nisu bez razloga posebno naglašeni na samom pakovanju. Miris maske je ugodan, citrusan, sa blagim mirisom mente. Kada u mirisu osjetite mentu onda očekujete da ćete dobiti i osjećaj hlađenja. Kod ove maske je to izostalo, što i ne smatram nekim minusom, pogotovo jer sam je koristila u zimskim danima :) Tekstura joj je kao kod klasičnih krema za njegu ruku ili stopala.

Tri su mogućnosti korištenja maske. Prva (onu koji proizvođač preporučuje) je da je obilno nanesete na stopalo, sačekate 20tak min i onda ostatak utrljate u kožu ili obrišete vražnom krpom. Odmah ću da kažem da sam ovaj način najmanje koristila iz razloga jer moji crvi u guzi mi ne daju pola sata mira, koliko je potrebno da se maska zaista fino upije. Drugi način je da je koristite kao klasičnu kremu i ovo je najpraktičnije. Tačno je da će joj trebati 10tak min vremena da se upije, ali smatram da je i to dovoljno dugo da se nahrane stopala. Treći način je neki moj način korištenja, a to je da nanesete obilno masku na stopala, sačekata nekih 5 min, obučete pamučne čarapice (ja koristim one iz Avon SPA kolekcije) i idete na spavanje. Ujutro sam uvijek imala mekana, glatka, nahranjena i odmorna stopala. Ukoliko imate baš suha stopala, možda vam neće upotrpunosti pomoći, niti biti dovoljno jaka da oporavi vaša stopala, ali vjerujem da ipak nećete ostati skroz ravnodušni prema njoj. 

______________________________________
LEDENI GEL ZA STOPALA


Iako sličnog dizajna (sa ovim stopalom na lijevoj strani) kod ove kremice izostale su boje i šarenilo koje ima maska, no dobro šta je tu je. 

Iako bih na prvu mnogi rekli da nema velike razlike- "krema ko krema", ipak dosta toga nije isto. Prvo sama tekstura je različita, tako da ova krema u sebi sadrži plavu gelastu masu, koja se lako razmazuje, ali i ostavlja ljepljivi osjećaj sve dok se u potpunosti ne upije u kožu. Također, sa ovom kremom dobiti ćete aposlutni efekat hlađenja, što i ne iznenađuje obzirom na sam naziv kreme, ali i  ako pogledate njen sastav i vidite da sadrži mentol, ulje paprene metvice, ali i pantenol. Pored efekta hlađenja, kod ove kreme je u znatno većoj mjeri izražen i miris mente, te će vam pri prvim uzadohom, taj mentolasti miris otvoriti sva čula. Krema se koristi na klasični način, naneste u tankom sloju, sačekate koji minut da se osuši i uživate u osjećaju hlađenja.

Hranjenje i hidratacija stopala i nije jača strana ove kreme, međutim u jednoj stvari je odlična, a to je opuštanje umornih stopala, naročito ako ste cijeli dan proveli u štiklama


Barfuss je robna marka Muller-a, tako da ih tu možete i pronaći po jako pristupačnoj cijeni od nekih 15tak kn (oko 4 KM). Dakle pored već spomenute kvalitete, tu je i odlična cijena, pa kako ne voljeti ovakve proizvode :)




Njegujete li stopala? Koje proizvode najviše koristite?  Jeste li probali ovu slatku maskicu ili kremu za stopala? Koja su vaša iskustva? xoxo, M.

You Might Also Like

4 komentari

  1. Nisam probala,mada sam mngo toga probala,jer stvarno imam problema sa stopalima,volela bih da probam ovu kremu,mada iskreno nisam je dosad ni videla,inace blog je odlican i bas mi je drago sto sam ovo procitala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam svoje kupila u Mulleru u Hr i tako ih sigurno ima, za ostala prodajna mjesta zaista nisam sigurna, pa mi je žao što ti ne mogu pomoći.. Maska za stopala je divna, ali ako imaš baš velikih problema, onda mislim da je ipak bolje da koristiš mnogo bogatije i hranjivije kreme.. Hvala ti na divnom komentaru, i nadam se da ćeš nastaviti čitati blog.. Šaljem ti puno poljubaca i hvala još jednom :)

      Izbriši
  2. Trenutno za stopala koristim Atrix kremu sa kamilicom koja mi je odlicna. Ova maska mi je privukla paznju, bas zanimljivo mi deluje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala tu kremu, ali svakako budem ako naletim u drogeriji.. Ukoliko nemas ozbiljnijih problema sa petama onda ce ti se ova maskica sigurno svidjeti :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe