CATRICE ULTRA STAY AND GEL SHINE (geliranje kod kuće)

svibnja 14, 2015

Sjećate li se, nedavno objavljenje slike na fb i instagramu, sa ogromnim paketom Essence i Catrice proizvoda koje su blogerice iz BIH dobile u svrhu isprobavalja i naravno pisanja recenzije? Eh baš u tom paketiću nalazili su se i proizvodi o kojim vam danas pišem..



Volim duge nokte, ali iako na dodir veoma čvrsti, često mi se zna desiti da, taman kada pomislim kako sam ih fino "uzgojila", i onda trš... pukne jedan, a nerijetko i dva. Srećom od kada pijem kalcij stanje je vidno bolje (evo ujedno ovo je i mali savjet), ali požurih sa pisanjem ovog posta dok su noktići još u reprezentativnom stanju, heheeh.. Šalu na stranu, željela sam da kažem da ne volim ići u kozmetičke salone na nadogradnje noktiju ili geliranje prvo jer mi to oduzima puno vremena, a kao drugo to naravno i košta. Vjerujem i da nisam jedina koja ovako razmišlja, naročito ako nemate svoja primanje, nego živite, što bih moja mama rekla, na tuđoj grbači. Kada sam vidjela da je Catrice u novu kolekciju za njegu noktiju uvrstio i dvije bočice koje obećavaju da ćete uz njihovu pomoć imati fine "geliranje" noktiće i kod kuće bez izdvajanja novca ili uv lampi, moram priznati u isti tren sam bila i oduševljena samom idejom ali i malo skeptična.
Jasno vam je da nisam čekala ni da svane, nego sam još navečer probala "gelirati" nokte iz svog kreveta. :)

Princip je slijedeći, prvi korak je da nanosite bazu (base coat), zatim lak za nokte (preporuka je Catrice Ultimate Nail Lacquer, ali kasnije ćete vidjeti da može i drugi lakovi) i za kraj, treći korak, nanesete nadlak (top coat)
_____________________________________
1 KORAK


Sama baza je, svojom tekturom, je nešto gelastija i pomalo se nazire plava florescentna boja, koja na samom noktu uopšte nije primjetna. Svrha baze jeste ta da zagladi nokte, od svih prirodnih nepravilnosti, ali ujedno i jača sam nokat. Prilikom nanošenja dovoljan je jedan sloj, koji se osuši zaista brzo. Ja dok stavim bazu na drugu ruku, prva je već suha. 
______________________________________
2 KORAK


Nakon što se baza osušila, vrijeme je da naneste sloj laka za nokte. Već sam spomenula kako bi bilo poželjno da se koriste lakovi iz kolekcije Catrice Ultimate Nail Lacquer. Ja sam već za prvo probavanje odstupila od pravila i koristila Essence lak iz kolekcije I <3 trends u prljavo rozoj nijansi 07 hope for love, koji sam također dobila u divnom paketiću. Mislila sam ako upali na ovom, onda će logično i na onom preporučenom, što će u mom slučaju biti Catrice Ultimate Nail Lacquer u predivnoj rozoj nijasni ( 82 A Gallon of Melon). I zaista je tako. Dakle ukratko, meni nema razlike koji lak da koristite, jer rezultat je isti.
Inače lak nanosim u dva sloja, ali na svim slikama iz ovog posta, oba laka su nanesena u jednom sloju. Ne znam da li je do baze ili lakova, ali zaista nije bilo potrebe bilo šta popravljati ili nadograđivati boju. Prilikom nanošenja, lak blago zapinje/lijepi za nokat, ali nakon dva tri nanošenja naviknete se. Lakovima je potrebno 5-10 min da se osuše, koliko je dovoljno da možete preći na treći korak.


___________________________________
3 KORAK


Nakon što se lak osušio, nanosite i zadnji sloj na vaše nokte, a to je svakako nadlak. Top coat prema riječima proizvođača daje maksimalan i intenzivan sjaj, što i najviše asocira na gelirane nokte. I zaista potvrđujem svaku riječ. Ja sam naprosto oduševljena sa samim sjajem koji ostaje na noktima nakon što nanesem ovaj nad lak. Nakon nanošenja sačekam još 10tak min i imam zaista predivne nokte, čak možda izgledom ljepše i prirodnije nego gelirane u kozmetičkom salonu.


Sam postupak skidanja laka je veoma jednostavan, baš kao da skidate klasični lak, dakle pamučne blaznice, klasični aceton i to je to, bez nekog napora i truda.. 
Odlika geliranja noktiju je svakako i trajanje istih. Na slici ispod vidjet ćete kako, nakon pet dana, izgledaju moji noktići urađeni sa ovim Catrice setom.. Vidite li razliku? Ja ne.. Je li potrebno još šta reći? Mislim da ne, osim trku u CM.. Cijena base coat i top coat je 7,25 KM za svaki, dok su čak 33 nijanse Catrice Ultimate Nail Lacquer , 5,15 KM.


Da li ste do sada probali ovakvo nešto? Kako vam se čini? Volite li gelirane nokte ili pak nešto drugo?
Puno poljubaca i zagrljaja od  M.

You Might Also Like

14 komentari

  1. Izgledaju prelijepo!! Ove novitete stavljam na listu za kupovinu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :) od svih noviteta iz Catrice moram priznati da mi je ovaj najdraži :)

      Izbriši
  2. 7. dan mi stoji kombinacija Catrice baze+laka+top coata i nevjerovatnoooo je koliko dugo traju,jedina razlika koja se primjeti je to koliko su mi za 7 dana izrasli :) Bolji su mi od Essenceove kombinacije..Uskoro pisem uporednu recenziju (: .... Btw nokti su ti divni,prelijepa duzina,onako bas taman...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno puno :) i ja imam essence ali nisam još probala, kada sam razmisljala koji prvo da probam iskreno odluka je pala na Catrice zbog malo boljeg izgleda proizvoda.. jedva cekam tvoju recenziju da citam, zato pozuri hehehe :)

      Izbriši
  3. Malo me sramota da napišem, meni je lak na noktima u kombinaciji s baznim i nadlakom već 16ti dan :D Samo se primeti prema korenu nokta da je izrastao, ostalo sve stoji besprekorno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemoj zezati, cak toliko dugo mogu izdržati.. bas me je interesiralo koliko mogu da izdrze, ali nisam se nadala da ce duže od 10tak dana.. ovo zaista vrijedi kupiti :)

      Izbriši
  4. Upravo mi je ta kombinacija na noktima, sa catrice lakom :) prije toga sam isprobavala essence bazu i nadlak i jednako su odlicni, ako nisu i isti sa razlicitim nazivima. U svakom slucaju nece se pogrijesiti ni s jednim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja imam također Essence bazi i top, ali nisam još probala pa mi je zaista teško da ih upoređujem, ali eto čekamo uporednu recenziju na blogu Sweet Escape :)

      Izbriši
  5. Nijanse su super, divno izgledaju, posebno hope for love. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da nijasne su def odlicne.. i meni se vise sviđa hope for love, zato sam se prvo i odlucila za njega heheeh :) :*

      Izbriši
  6. Totalno su zenstvene boje!!! :DDDDD
    Catrice cu da kupim i ovo Essence cudo sto cuva lak ahahahhahahah! XDDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. boje ne mogu zenstvenije, hahaa :) catrice kupi obavezno :)

      Izbriši
  7. Super blogec!

    Se pratimo? :)

    Katja, iz Slovenije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. izvini sto tek odgovaram, iz privatnih razloga sam odsutna sa bloga.. Naravno, sretno sa pisanjem :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe