AVON LUXE - SILKEN LIP PERFECTOR

srpnja 01, 2015


U pauzi od pisanja bloga stigao mi je paketić iz Avona. Odmah sam s vama podijelila na instagramu slikicu sadržaja u njemu, gdje svoje oduševljenje nisam krila naročito s jednim proizvodom :). U prvi mah priznat ću, mislila sam da je riječ o Luxe ružu za usne, ali sam se grdno prevarila.
Iz predivne, luksuzne, i možda najskuplje kolekcije u Avonu, Luxe, stigao mi je divni balzam za usne u boji. Cjelokupna Luxe kolekcija mi je dugo na WL, pa sam se odmah bacila na  isprobavanje i eto poslije skoro svakodnevnog korištenja, red je došao i na recenziju.



Sama ambalaža proizvoda odiše luksuzom, crna sa zlatnim  kartonska kutija, koja u sebi krije još luksuznije pakovanje balzama, Od svih proizvoda za usne koje trenutno imam ( a možda i od onih koje sam ikada imala) ovo pakovanje je najluksuznije. Pakovanje je apsolutno zlatno, divnog odsjaja sa nazivom kolekcije- Luxe i ono najpozitivnije, otisak prsta je minimalno vidljiv, što je baš rijetkost kada su u pitanju čisto zlatna pakovanja. Dodati ću samo još to da se pakovanje ne razlikuje od ruževa iz iste kolekcije, pa ako posjedujete neki, onda znate koliko je luksuzno i divno :)



O sastavu neću nešto posebno duljiti, pa ako vas zanima možete ga pogledati na slici :)



Prije nego li nanesete proizvod na usne, miris samog balzama neće ostati neprimjećen. Djetinjstvo i slatkiši prvo je što sam pomislila kada sam ga pomirisala. Dugo vremena pokušavala sam se sjetiti na šta me taj divni slatkasti miris podsjeća, ali moj mozak nažalost po tom pitanju neće da surađuje (valjda misli da mi je dovoljno to sto mi je miris poznat). Uglavnom, uvjerit ću sebe da je riječ o nekim bombonama ili žvakama, poput fru-fru :) Ukoliko i niste ljubitelj slatkih mirisa, to i nije toliko bitno, jer nije da vam od njega usne počnu mirisati, ha ja!!! :)

Obzirom da je riječ o balzamu za usne očekivala sam jako slabu pigmentiranost i jedva vidljivi boju (nešto poput baby lips). Ali gle čuda, totalno sam bila u krivu. Bojom, sigurna sam niko neće ni pomisliti da nosite balzam, nego ruž za usne srednjeg intenziteta boje. Nijansa koju sam ja dobila je "Berry tine". Kolekcija sadrži još 3 boje, ali ova je definitivno moj favorit, kao da sam je sama birala.
Blijedo crvena, pomalo koraljna nijansa, SAVRŠENA za ljetne dane i za skoro svaki look, bez obzira je li riječ o dnevnom ili večernjem (bar ja je nosim u svim prilikama)



Iz Avona navode da ćete osjetiti svilenkasto mekane usne zahvaljujući luksuznom balzamu obogaćenog senzualnom diskretnom bojom. I zaista svaku riječ potpisujem, osim ove "diskretno", rekla bih da je boja ipak malčice intenzivnija! :)

Kada sam ga stavila na usne shvatila sam zašto je riječ o balzamu. Njegova tekstura niti malo ne odskače od klasičnih balzama. Fina kremasto-balzamasta tekstura  koja klizi na usnama i daje osjećaj hidratacije i njege. Trajnost boje balzama na usnama je solidnih 2 sata. :)
Možda i najveći plus ovog balzama je to da sadrži F15, koji će pružiti dovoljnu zaštitu od sunca.

I za kraj evo kako izgleda na usnam, bez olovke, podloge za usne ili bilo šta slično...

Sve četiri nijanse u aktualnom katalogu možete kupiti po cijeni od 9,90 KM, dok je regularna cijena 16,90 KM za 3,6 g.


Da li ste probale nešto iz Luxe kolekcije? Šta bi ste mi preporučile prvo da probam? Volite li balzame u boji ili pak preferirate bezbojne? I  za kraj recite mi koji od vaših ruževa ima najluksuznije pakovanje? 


Ljubi vas vaša, M. XOXO

You Might Also Like

10 komentari

  1. Pakovanje je baš luksuzno i prvoklasno, ali me boja posebno oduševila.. Nadam se da ću imati priliku i ja da ga probam.
    P.S. Baš ti lijepo stoji na usnama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neće te mimoici nista ne brini, probat ces ga :).. hvaala, hvala, eto objavila sam i ja sliku na usnama :)

      Izbriši
  2. I meni miriše na fru-fru bombone, ali ipak nešto slabiji miris :D
    Sviđa mi se, baš lijepa nijansa kad odmaram od ruževa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dakle nisam pogrijesila da su Fru fru u pitanju hahahaah.. ma meni je idealna ono kad se trebas srediti za 5 min.. :)

      Izbriši
  3. Boja mi je ODLICNA! I prelijepo ti stoji!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pakiranje je predivno, a i boja je sasvim solidna za balzam :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam bas ostala iznenđana sa bojom, jer poslije slabe boje baby lips ocekivala sam i ovdje nesto slicno

      Izbriši
  5. Akomogu da upitam, koju podlogu za ruž koristiš? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. naravno da može :) trenutno imam flormar lip primer i onako nije los (mislim da je jedini drogerijski ali nisam 100% sigurna). Znam da imaju jos i MAC, NYX.. :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe