NUXE HUILE PRODIGIEUSE- SUHO ULJE

srpnja 10, 2015


Uvijek kada dođe vrijeme za pisanje recenzije kultnih proizvoda, ja odugovlačim, nalazim izgovore, a sve to iz razloga što takva vrsta proizvoda zaista zaslužuje da se svaka riječ pomno bira, i stvara jednu divnu priču. Tako je bilo i sa ovim NUXE proizvodom za koji se sada već slobodno može reći da je dosegao status kultnog kozmetičkog proizvoda. Dakako riječ je o NUXE Huile Prodigieuse -suhom ulju



Nisam sigurna da li ima beauty blogerice ili drugih djevojaka koje ga nekada u životu nisu imale na svojoj WL, i to na samom vrhu. I sama sam bila jedna od njih do nedavno, a onda se prije nešto više od dva mjeseca moja želja ispunila, zahvaljujući divnim rođacima iz Francuske od kojih sam na poklon i dobila ovo ulje (uz njega je došao i mali tester novog NUXE parfema koji je nastao po uzoru na ulje). Riječima se ne može opisati euforija koju sam u tom trenutku osjetila, a da se ne lažemo i sada kada bacim pogled na njega, na mom licu se iscrta osmijeh, a kako i ne bi kada je riječ o samom "suhom zlatu", ŽELJOM među željama.



Na službenoj NUXE stranici pronašla sam i pričiću o tome kako je nastalo ovo ulje, pa je evo dijelim i sa vama prije nego li napišem i svoju NUXE priču:
Početak priče o ovom čarobnom proizvoduseže u daleku 1991. godinu. Aliza Jabès, tada zaposlena žena i majka, imala je jednu misiju. Stvoriti jedan i jedinstven proizvod za sve žene poput sebe same. Proizvod koji će u jednom potezu tijeloobaviti nevjerojatnom mekoćom i očaravajućim mirisom, proizvod koji će nahraniti lice i učiniti ga neodoljivo nježnim i proizvod koji će uz sve to i kosu učiniti savršeno svilenkastom i mirisnom. Tako je nastalo Nuxe suho ulje. Odmah nakon nastanka žene su ga zavoljele zbog njegove jednostavnosti, ali i čarolije koju im pruža. Danas se ta ista ljubav prema Nuxe  suhom ulju rađa svakih 6 sekundi u svijetu budući se po 1 suho ulje proda u tom intervalu. Ovaj kultni proizvod iz Laboratorija Nuxe prepun je čarobnih biljnih ulja i pravi je predmet želja svake moderne žene.



Vjerujem da ste već mnogo puta vidjele ovu bočicu, ali kada bih je riječima trebala opisati onda bih rekla da je staklena luksuzna bočica definitivno pakovanje kakvo zaslužuje ovaj proizvod. Čak i to što je bočica providna, daje još dodatnu notu čarolije. Sam dizajn često se mijenja (najčešće su to LE), ali NUXE uvijek ostaje vjeran obliku bočice. U regularnoj prodaji možete se počastiti pakovanjem od 50 ili 100 ml. Ja sam bila sretnica ne samo što sam dobila ovo ulje nego i to da je od 100 ml, koja imaju raspršivač, dok ćete sa pakovanjem od 50 ml morati biti oprezne prilikom doziranja, jer je samo grlo bočice otvoreno.




Šta je to što Nuxe ulje izdvaja od ostalih? 

Riječ je o višenamjenskom proizvodu koji možete koristiti za njegu svakog djelića vaš kože, dakle tijelo i lice, ali i kose. Ipak ja bih rekla da je za njegovu slavu najviše zaslužan sastav, a riječ je o čistom prirodnom koktelu ( 97,8% sastojaka su prirodni) sa čak šest ulja: ulja lješnjaka, ulja makadamije, ulja slatkog badema, ulja gospine trave, ulja kamelije, ulja borača, te vitamina E. Kada bih vam pisala o snazi i dobrim svojstvima svakog ovog ulja bio bi to zaista predug post. Ne treba zaboraviti napomenuti da ulje ne sadrži konzervanse niti mineralna ulja, a cijeli sastav možete pogledati ovdje: 



Svojom teksturom na izgled uopšte ne odskače od običnih ulja, međutim da to nije samo jedno ulje u nizu biti će vam jasno kada ga nanesete na kožu. Doslovno je potrebno par sekundi da se u potpunosti upije u kožu, ostavljajući iza sebe mekanu, glatku kožu, ali i divni miris. Kada sam kod mirisa, moram da kažem da je mene topao cvijetno-slatkasti miris u potpunosti osvojio i postao pa slobodno mogu reći moja mala opsesija (mada priznajem da mi u zimskim danima bolje odgovara). To što meni miris odgovara ne znači da će i vama, zaista je sve stvar ukusa. Podijeliti ću sa vama i mirisne note ovog ulja, koje sam uspjela da nađem na netu, pa vi same procijenite da li je po vašem ukusu.. 

     Gornje note čini  cvijet naranče  i "mirabelle" šljiva. 
     U srednje note se smjestila ruža, zatim đurđevak i bijeli ljiljan (ljiljan je moj omiljeni cvijet,
      pa je vjv u velikoj mjeri i on zaslužan za moju zaljubljenost mirisom). 
     I za kraj, baza se sastoji od kedra, ambera i  vanilije koja mu daje toplinu.



Već sam spomenula kako sam dobila i tester novog parfema koji je nastao po uzoru na ovo ulje. Mislim da je ovo bio pun pogodak iz Nuxe, bar za nas zaluđenike ovim mirisom. Samo jedno isprobavanje bilo mi je dovoljno da ga stavim na WL (ne može moja lista očito bez Nuxe)..



Moje višemjesečno druženje sa ovim uljem većinom se svelo na korištenje istog na kosi i tijelu. Na lice sam ga nanijela svega nekoliko puta, i tu zaista ne mogu da kažem da li djeluje i na koji način, osim da mi je tih nekoliko puta ostavljao zaista glatko lice.

Dugo vremena sam ulje pogrešno dozirala,misleći da su mi potrebne veće količine kako bi bilo djelotvorno, a zaboravljajući da je riječ o suhom ulju koje se brzo upija u kožu, ali i kosu. Dok sam ga nanosila u većoj količini na kosu zaista mi se nije svidjelo, jer je moju i onako masnu kosu dodatno mastio ili barem davao dojam masne kose. I sada kada nanosim malju količinu, to radim prije samog kupanja, jer moja kosa jednostavno pokaže sve što ste stavili na nju. Na stranu izgled, jer je u ovom slučaju bitnija njega, što sa ovim uljem u potpunosti dobivam, jer su moji vrhovi sada sjajniji, zdraviji i nahranjeni.

Kao i većina djevojaka, i ja sam ga najviše koristila za njegu tijela. Ulje se može nanositi na suhu ili mokru kožu i u oba slučaja pokazao mi se djelotvornim. Kroz par sekundi dobijete zaista dobru njegu vaše kože. Sviđa mi se i to što ne moram paziti da li će ostati masni tragovi na odjeći ukoliko odmah poslije nanošenja idem napolje. Pored toga što mi nahrani kožu, zaista je ostavlja glatkom i mekanom.
Mali trik koji koristim jeste da ponekad samo koju kapljicu dodam uz svoj klasični losion i tako ga nanesem na kožu. Također pokušajte ga koristiti i za njegu zanoktica, jer ni na tom polju, bar kod mene, nije zakazao :)

Nije tajna da su ova ulja za mnoge zaista skupa, jer bočica od 100 ml košta oko 40 eura, a za ono od 50 ml izdvojit ćete 24 eura. Nažalost još uvijek se ne može kupiti u BiH, pa ukoliko ga želite moreati ćete ga naručiti. Da li je ovo ulje precjenjeno? Mislim da ne, jer nije riječ o pukom brendu, nego o zaista kvalitetnom prirodnom proizvodu, samom "suhom zlatu" u kozmetičkom svijetu, a svi znamo da zlato košta. :)



Ne mogu reći da ovdje završava moja priča o NUXE ulju, jer ću ga sigurno još duuugo vremena koristiti, a nadam se i vi, ili ga barem dodajte u vašu WL, nikad se ne zna, možda ga nekada dobijete na poklon, baš kao i ja :)


Puno poljubaca, M

You Might Also Like

6 komentari

  1. Čekala sam recenziju otkako si mi rekla da ćeš je napisati, i bolje da sam te poslušala kada si mi rekla da je ne čitam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidi nje, jesam li ti ja fino rekla da preskocis hahaahahah.. samo dodaj na WL bit ce nekada prilike da ga probas

      Izbriši
  2. I ja sam nedavno pisala o ovom ulju na svom blogu, meni je odlicno. :) Mada, moram da kazem da je mene izaslo nesto preko 20 evra, bocica od 100ml.

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uh pa to je super povoljno, ja sam ove cijene nasla na feelunique.. cula sam da se u Francuskoj na akciji mogu naci i po cijeni od 15 eura ova velika pakovanja :) drago mi je da se i tebi sviđa

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe