AVON GOLD SUMMER

kolovoza 13, 2015


Zlato na tijelu ili na očima? Ovo ljeto biram oboje (o.p. može mi se, zahvaljujući Avon-u :P)..


Avon je svoju kolekciju parfema inspirisanu  "malim haljinicama" počeo još prije mnogo godina sa dobro nam poznatim, pa slobodno mogu reći i kultnim Avon parfemom, Little Black Dress. Kasnije će se ovom parfemu pridružiti još i Little Pink Dress, Little Red Dress, Little Black Dress Fraiche, i ovaj o kojem vam danas pišem Little Gold Dress. Poslije nekoliko potrošenih bočica LBD, odlučila sam se promijeniti malo priču i probati i ostatak društvanca, pa sam naručila LGD. 

Mala crna haljinica je nešto što svaka djevojka ima u svome ormaru, must have komad odjeće, dok je zlatna haljinica izuzetak ali priznat ćemo želja svih nas :) Inspirisan baš tom željom ali i sjajem, privlačnošću i zadovljivošću  zlatne haljinice, nastao je i Little Gold Dress, cvijetno-voćni EDP. 
Gornje note ovog parfema krase 3 voćke: breskva, klementina i šljiva, poslije kojih su se u sredini smjestile cvijetne note frezije, dobro nam poznatog i uvijek dobrodošlog jasmina, te gardenije. Donje note čine jantar, sandalovina i neizostavna zavodljiva vanilija. 


Ni previše sladak, ni previše jak, blaži ugodni miris, rekla bih dovoljan omjer i voćnog i cvijetnog, a uz to i dovoljno dobar da skrenete pažnju na sebe. Trajnost mu je solidna za jedan EDP, do 4 sata, čije trajanje možete i produžiti ako  ga naneste na odjeću. Priznat ću vam da nisam ljubitelj voćnih mirisa, pa je i razumljivo zašto me na prvu, gornje note nisu u potpunosti zavele (što ne znači da neće vas), ali zato poslije samo par minuta jasmin i topla vanilija stvaraju odličnu priču. 

Nikako ne treba zaboraviti pakovanje. Iako skriveno od pogleda mnogih, jednostavna bočica, sa posutim zlatnim šljokicama na vrhu poklopca, dovoljno je elegantna i ženstvena, pa će goditi i vašim očima kada god ga ugledate na toaletnom ormariću :)


Zlatnu priču sa tijela, možete nastaviti i na vašim očima, uz novu Avon Glow dvostranu olovku za oči.
Kreirana, baš kao i sva Glow kolekcija, da istakne vaš preplanuli ten, ova olovka (Golden Nude) dolazi u dvije nijanse: jarkoj zlatnoj s jedne strane i nude zlatnoj s druge. Izrazito je mekana i odlične pigmentacije, pa može da posluži i kao zamjena za sjene, preko cijelog kapka (ali obavezno prije stavite odličnu Avon bazu) ili samo uz rub. Iako mi kod olovke dizajn i nije naročito bitan, za ovu moram da priznam da izrazito lijepo izgleda. Ako bih joj tražila manu ona bi to bila ta, da se malo teže šilji, naročito ako je držite u toplijoj prostoriji. Pored Golden Nude nijanse u katalogu možete naći još jednu- Emerald (zeleno/zlatna kombijacija) za koju vjerujem da će se baš kao i ova slagati uz preplanuli ten.


U trenutnom katalogu ne možete naručiti LGD, što ne znači da već u slijedećem ga nećete moći naručiti i po nižoj cijeni od regularnih 45,00 KM za 50 ml. Želite li ovu divnu olovku onda ćete za nju izdvojiti 6,50 KM po akcijskoj cijeni (obzirom da su dvije nijanse u jednoj olovci i više ne nego povoljno), a regularna cijena je 9,00 KM. 

Još mi samo ostaje da obučem svoju malu zlatnu haljinicu i spremna sam da zablistam u vrućim ljetnim noćima :) Ljub, ljub, ljubac, Vaša M.
* Avon Glow eyepencil je PR uzorak

You Might Also Like

9 komentari

  1. Ja bih pafrem kupila samo zbog bočice haha :) prekrasna je. Glow kolekcija se čini odličnom za preplanuli ten.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uvijek padamo na lijepa pakovanja.. hahahaah.. i parfem je zaista divan, a vjerujem medju svim ovim little___ dress, svako moze pronaci onaj pravi za sebe.. :)

      Izbriši
  2. Parfemčić ima prelijep izgled, a i ljubitelj sam voćno-cvijetnih mirisa. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Parfemčić ima prelijep izgled, a i ljubitelj sam voćno-cvijetnih mirisa. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da ti se sviđa.. ako volis tu kombinaciju mirisa odna ce te definitivno osvojiti mirisom :)

      Izbriši
  4. Parfem prelepo izgleda, za sada obozavam Little Black Dress, verujem da je i ovaj odlican. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. priznat cu da je meni i dalje LBD favorit, ali i ovaj je zaista odlican, zavisi naravno kakve mirise neko voli :)

      Izbriši
  5. Ova eyepencil mi se bas dopada,mislim da je super kada sam u zurbi a volim pogotovo ovu tamniju zlatkastu nijansu medjutim nisam je vidjela jos u katalogu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u proslom katalogu je bio, znam da danas izlazi novi nisam ga jos prelistala pa zaista ne znam imali ga i opet, ali vjerujem da ce se svakako vratiti :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe