ESSENCE PURE NUDE - PUDER I KOREKTOR

prosinca 07, 2015

I nastavljamo sa recenzijama Essence proizvoda koji su mi stigli početkom novembra :)
No make up look!' Je li to stvarno moguće? Puder na licu a da bude nevidljiv?


Oba proizvoda su dakle iz nove Essence kolekcije "pure NUDE".. Puder dolazi u plastičnom, ali čvrstom pakovanju u količini od 30 ml.. Sam izgled pakovanja iskrena da budem i nije čemu, no s obzirom na njegovu cijenu, koja je nešto više od 8 KM, zaista i ne treba da se očekuje puno (ne zaboravite da kod mnogih proizvoda puno veću cijenu plaćamo samo zbog pakovanja)..


Sama tekstura pudera je jaaako tečna, bukvalno klizi niz ruku/lice (meni to nije problem), ali se zato i jako dobro razmazuje, bilo da to radite rukama, četkicom ili spužvicom.. Puder je obogaćen glicerinom i vitaminom E, dermatološki je testiran i prema riječima proizvođača odgovara svim tipovima kože. Ostatak sastava nadam se da možete pročitati na slici :)


Glavni adut ovog pudera je to da ostavlja prirodni finish i taj "no make up look"..Već pri prvom nanošenju ostala sam apsolutno iznenađena kako puder izgleda na licu. Zaista djeluje kao da ga uopšte i nisam stavila, moja koža je apsolutno zaglađena tako da u većini slučajeva prije upotrebe ovog tečnog pudera preskočim podlogu. Prekrivanje je slabo do srednje, ali bez brige, taj problem možete riješiti uz pomoć korektora (o njemu par redova niže hehe)..

Smatram da zaista odgovara svim tipovima kože, ali onim djevojkama sa normalnom kožom najbolje će da odgovara. Ja sam masnokožac i meni na licu izdrži zadovoljavajućih tri - četiri sata, a uz kameni puder "život" mu produžim i do 6 sati.. Namjeravate li ga koristiti cijeli dan, odmah da znate bez dodatnih korekcija neće moći, jer će jednostavno nestati s lica. I za kraj o ovom puderu, reći ću samo da ga moja rodica uspoređuje sa famoznim Bourjois Healthy mix puderom koji je i daleko skuplji od ovoga.. Nisam probala taj, ali njenoj presudi vjerujem :)


Dakle uz puder u istoj kolekciji stigao je i korektor u stiku/olovci..
U pogledu pakovanja vrijedi sve ono što sam napisala i za puder, s time da ću ovdje dodati još to, da iako izgledom podsjeća na olovku, korektor ne treba šiljiti, jer radi na principu odvrtanja. Malo bi i bilo neobično da se treba šiljiti zar ne? :) Korektor dolazi u količini od velikodušnih 3,2 g (obično je za ovaj tip proizvoda klasična količina od 2,6 do 2,8 g)..


Obzirom da je pokrivanje pudera srednje, za one djevojke sa oštećenom kožom ili kožom sklonom aknama, ovaj korektor će biti taj koji će riješiti i taj problem, te nepravilnosti učiniti skoro pa nevidljivima. Odlično prekriva i velike crvene akne, samo je potrebno da odaberete pravu boju za sebe. U pogledu prekrivanja podočnjaka, ne mogu puno da vam kažem jer na sreću s tim područjem nemam velikih problema, ali ipak mislim da neće baš sve vas zadovoljiti u tom polju. Sa ovim korektorom ne pokušavajte posvijetliti dijelove lica, jer je njegova tekstura nešto gušća i mislim da ni njegova sama namjena nije to, nego isključivo prekrivanje nepravilnosti.. Cijenu korektora zaista ne znam ali sigurno nije skuplji od pudera :)


Do narednog čitanja M, vam salje #ljubljubljubac :)

You Might Also Like

10 komentari

  1. Ne vjerujem baš da je imalo sličan HM-u, HM traje gotovo cijeli dan i ima srednje prekrivanje, koje se može nadograditi. :)Korektor bih mogla probati, ali sumnjam da prekriva bolje od Catrice kamuflaže. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam zaista probala HM tako da ne znam, mozda je ona mislila da je teksturom slican, ali ako nije onda bas steta :) Slazem se s tobom da je ipak kamuflaza bolja, mada vrijedi i ovom korektoru dati sansu :) :*

      Izbriši
  2. Nisam ga probala, ni korektor ali sam čitala dosta recenzija i gledala videe sa njim u akciji i meni se ne sviđa to slabo prekrivanje i prirodni izgled, hajd ok kad mi je koža normalna ali u većini slučajeva nije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. razumijem te, i ja ga izbjegavam u danima kada mi koza bas poludi, mada morma priznati da ja volim kod njega bas to sto je lagan, prozracan i nemam onu tezinu na licu kada njega koristim, jer ja svakako poslije pudera stavim i kameni :)

      Izbriši
  3. Moracu da potrazim ovaj puder jer deluje savrseno :) Bas volim pudere koji daju prirodan izgled :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onda je ovo definitivno tvoj puder, jer sa njim bas dobivas prirodni izgled, uz to je lagan i prozracan na kozi.. :) i da red je bar da ti se zahvalim za sve komentare koje ostavljas na mom blogu, hvaaalaa ti, divna si :) :*

      Izbriši
  4. Mislim da bih u tom slučaju prije izabrala bb kremu. Lijepa i detaljna recenzija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa da, slican je nekoj bb kremi, s time da zaista predobro "zagladi" kozu :) hvala ti puno na komplimentu trudim se koliko god mogu da ne izostavim nesto u recenziji.. :* :D

      Izbriši
  5. Imam ovaj korektor i koristim ga u dane kada mi je koža već unaprijed poslušna i ne moram ju pretjerano " dotjerivati " kilogramom korektora. I zadovoljna sam. Za takve dane, ne bi bilo loše kupiti ni ovaj puder.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe