CATRICE PALETTE - ROSE & CHOCOLATE NUDES

ožujka 11, 2016

Na prvi pogled iste, a opet tako različite palete sijena. Catrice palete sjena su mislim već svima dobro poznate, puno se o njima pisalo, a i s polica drogerijskih marketa vjerujem da su bar jednom svaku od nas mamile ove interesantne boje. U skoro svakoj novoj kolekciji Catrice izbaci novu paleticu, tako da ćemo vjerovatno uskoro na policama moći pronaći čak tri najmlađe sestrice ovih paleta: Denim Grays (sa sivim tonovima), Sand Nudes, te Soft Metal (koja je rezervirana za upadljive metalik nijanse).


Obje palete dolaze u podjednakom pakovanju od crne plastike, sa providnim poklopcem na kojem se nalazi naziv palete. Vremenom se slova na paleti malo oštete, naročito ako je nosite u torbi, no ja im to ne uzimam za zlo, jer ipak je riječ o drogerijskom brendu. Na poleđini pakovanju nalaze se kratke informacije o paletici i prijedlog za look. Što se tiče proizvodnje moja Rose paleta napravljena je u Tajvanu, a na Chocolate Nude stoji dobro poznati nam natpis "made in PRC". U posljednje vrijeme počela sam da pratim gdje su proizvodi koje koristim napravljeni, jer to dakako ponekad (naravno uvijek ima i izuzetaka) može govoriti i o kvaliteti samog proizvoda, no to je tema za nekog drugog posta.

I Rose i Chocolate Nudes sadrže po šest nijansi. Zajedničko ovim paletama je i to što uz obje dobijete malu dvostranu četkicu, koja meni ne samo kod ovih paletica, nego općenito, zaista u velikoj većini slučajeva uopšte ne odgovara, i relativno brzo završe u kanti za smeće. Palete ne sadrže ogledala, što ne smatram nekim nedostatkom, jer nije potrebno da baš svaki proizvod koji posjedujemo ima i ogledalo, zar ne?!


Puni naziv Rose palete je Absolute Rose 010 Frankie Rose To Hollywood. Još se sjećam kada sam vidjela na slikama blogerica iz inostranstva ovu paletu, i to puno prije nego li smo je mi u BiH uopšte mogle naći na policama, i moje čežnje da je imam. Kada sam je najzad dobila, počele su i naše blogerice da pišu o njoj i recenzije nisu bile u potpunosti na njenoj strani, te sam je stavila po strani, sve do nedavno, kada sam joj odlučila dati šansu.


Sve sjene u ovoj paleti ili su roze ili rozkastog podtona. Prva i druga su blijedo roze boje, s time da je shimmer u drugoj nijansi nešto krupniji. Treća i četvrta sjena su također shimmeraste nijanse, i skoro pa da nema razlike između njih, jer je četvrta samo za mrvicu tamnija od treće, što je prilikom aplikacije na oči zaista zanemariva razlika. Peta sjena je moj definitivni favorit ne samo ove palete, nego općenito sjena koje imam, nešto između smeđe i prljavo roze matt nijanse, koja se savršeno uklapa i u smeđe i u roze lookove. I posljednja nijansa, tamno ljubičasta nijansa sa rozim shimmerom u sebi. Nijansa koja prelijepo izgleda u samom pakovanju, ali na očima priča je malo drugačija, što ćete se uvjeriti i na slici swatchova.

Ljubiteljica sam rozih tonova, i moram priznati da često posežem za ovom paletom. Kod prve tri nijanse dotakla sam i pan, no razlog nažalost nije česta upotreba koliko to što se paleta jako jako truši. Ukoliko se odlučite da je koristite, pripremite se da će iza vas na toaletnom stoliću ostati puno sjene iz ove palete. Često u šali kažem da je ovo paletica koja od svog rođenja do danas voli da diže prašinu :) Blendanje sjena je solidno, a pigmentiranost srednja ukoliko korisite podlogu. Bez podloge prve dvije nijanse će vam biti jedva vidljive. Bez obzira na neke loše karakteristike, uz dobru podlogu, uz pomoć ove paletice možete kreirati zaista lijepe nježne roze look-ove.


Chocolate Nudes 010 Choc'Let It Be također sadrži šest nijansi, Dok Rose paletu sačinjavaju roze sjene i sjene rozog podtona, smeđe nijanse su rezervisane za Chocolate Nudes uz izuzetak prve nijanse koja po meni više vuče na bijelo, i sadrži sitni shimmer, a druga na bež (no i bež je u spektru smeđih tonova). Druga nijansa je identična mojoj koži pa se na slici swach-ova možda slabije vidi. Treća nijansa je moja omiljena u ovoj paleti, i pored sjene za oči, jako često je koristim i kao sjenu za obrve, jer uz moje nešto tamnije smeđe obrve ide savršeno. Četvrta i peta nijansa su prave shimmer smeđe nijanse. Zadnja nijansa je topla tamno smeđa nijansa, koja iako gledano u pakovanju sadrži skroz sitni shimmer, prilikom nanošenja ponaša se apsolutno kao matt.


U pogledu pigmentacije, priča je slična kao i sa Rose paletom, dakle nijanse na intenzivitetu više dobivaju sa podlogom, mada kod ove paletice i bez podloge sjene nisu toliko blijede. Obzirom da je ova paleta izašla nakon Rose, ne mogu a da ne pomislim kako su ljudi iz Catrice uvidjeli greškicu sa Rose paletom, i ovu oslobodili tolikog trušenja. I ova paletica se truši, ali je to u sasvim normalnoj količini, što se primijeti i po tome koliko sporo se sjene troše, iako i za njom sigurno barem jednom do dva puta sedmično posegnem. Moram naglasiti da je zadnja sjena, kod mene nekako najtvrđa, pa četkica malo teže kupi proizvod, međutim obzirom da nju rijetko koristim to mi nije problem. Chocolate Nudes je gledano po ukupnom kvalitetu ipak u prednosti u odnosu na Rose paletu, no ja ih podjednako volim, jer su mi obje savršene za blage dnevne look-ove.


Dok nam ne stignu nove paletice, još uvijek se možemo igrati i sa ovima :) Ukoliko se odlučite za kupovinu, možete ih pronaći u svim CM-ovima po cijeni oko 10,35 KM :)


Puno poljubaca do narednog čitanja, ljub, ljubaac, M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. I ja imam Absolute Rose paleticu i za dnevne look-ove je super! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja ih definitivno vise koristim u dnevnim varijantama :)

      Izbriši
  2. Zanimljive paletice. Gledala sam ih u cmu ali sam se ipak odlucila za kupovinu essence palete. Definitivno kupujem pri narednoj kupovini :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja također imam essence paletice ali ih jos nisam dovoljno testirala, uskoro cu.. Meni su one tu negdje, zavisno od boja, s tim da se Catrice Rose paleta najvise trusi od svih. :)

      Izbriši
  3. Imam Rose paletu i super mi. Cokoladna je vec dugo na wish listi, nadam se da cu je sto prije kupiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da ce ti se i ova cokoladna svidjeti, ako volis Rose, jer je malo bolje kvalitete.. Javi svoje dovjmove ako je kupis :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe