EMPTIES #9

ožujka 07, 2016

Da mi se ne bi ponovila ista priča kao skoro svaki put do sada kada je u pitanju ova vrsta posta, odlučila sam da je vrijeme pisanja čim sam vidjela da je kesa puna do vrha.. Izgleda da sam i nešto naučila iz svojih prijašnjih greški


Od kada sam ih počela koristiti, definitivno su moj spas u zadnji čas, kada je kosa u pitanju. Imam izrazito masnu kosu, koja nerijetko ne izdrži ni 24 sata čista, pa često znam posegnuti za ovim suhim šamponom, koji mi produži još jedan dan do pranja. Uskoro ću probati i treću bočicu, pa možete očekivati i neku recenziju sa poređenjem tri vrste Batiste šampona

Nakon što sam potrošila ovu mini tubicu Joico šampona (detaljnija recenzija je na ovo linku), vratila sam se svom starom dobrom H&S šamponu. Nekoliko dana za redom zbog obaveza, moje noge su trpile i višesatno stajanje, pa sam ih navečer njegovala Afrodita SOS kremom za stopala koja mi se pokazala kao odličnom, no za vruče ljetne dane koji nam uskoro stižu mogla bi biti malo preteška. Avon naturals body kremu nisam potrošila, jednostavno na nju sam zaboravila isprobavajući neke druge, i kada sam je neki dan ugledala, shvatila sam da se pokvarila, tako da nažalost morala je ići u kantu. Sličnu sudbinu je doživio i Meilab gel protiv celulita koji mi je još nekad davno dala rodica, no obzirom da ja zaista nemam puno celulita, a i njegovog čudnog mirisa, odlučila sam da je bolje da ga bacim.

Najbolja krema za matiranje u našim drogerijama je definitivno L'oreal Revitalift Magic Blur. Jeste nešto skuplja ali vrijedi svakog novčića. Meni je ostalo još malo pri dnu, ali nekako se počela grudvati, a i imam je skoro dvije godine, tako da čemu je vrijeme, tome je i vakat, ali mislim da ćemo se mi opet nekad sresti :) U kantu ide i druga kesica Montagne maskice za lice (detaljnije u ovom postu), te ne tako slavni Ulta odstranjivač šminke (recenzija). Potrošila sam i Avon micelarnu vodu. Iako me je u početku jaaako pekla za oči, moram priznati da sam se poslije malo više od pola potrošene bočice navikla na nju, no zbog ekonomičnosti, ipak ću se vratiti onog veelikoj Garnier micelarnoj (recenzija Avon micelarne- link).


Testeri Farmasi ruževa poslužili su mi da se uvjerim da li mi neka od nijansi odgovara prije nego li se odlučim za kupovinu full size, i eto poslije isprobavanja vrijeme je za kantu, a ja sam odluku donijela koje nijanse želim kupiti. Crni aplikatori, su mi se dugo vremena vrtili po šolji u kojoj držim dio kistova i ničemu nisu služili osim što su mi smetali, tako da sam ih se napokon riješila. Riječ je o onim beskoristnim aplikatorima koje dobivamo uz sve i svašta. Kraj je došao i Catrice dvostranom kistu, kao i  mom voljenom Essence ravno sječenom kistu, kojem su poslije svakodnevnog višegodišnjeg korištenja polako počele ispadati dlačice.
Catrice highlighter u olovci sam najzad potrošila, i moram priznati da me nije oduševio, kao ni gel za obrve koji prije svega bacam jer je dobio neku čudnu boju, ali i miris. No sa Catrice matt mousse puderom druga je priča. Ovo je treće ili četvrto pakovanje, i mislim da će se opet naći u mojoj korpi. Za jedan puder od 10 KM i više nego odlično radi svoj posao.
Još jedan proizvod kojem se uvijek vračam je potrošen, a riječ je o Essence sjeni za obrve, koju također opet kupujem.


Potrošila sam i hrpu blaznica i vlažnih maramica. O njima vam neću pojedinačno pisati, možete sve da ih vidite na slici, ako vam išta znače hahaha..


I za kraj, tu su čak dva parfema iz Avona. Cherish je definitivno moj omiljeni Avon parfem, i mislim da sam ga stavila kao "otkriće 2015 godine". Zaista parfem baš po mom ukusu. Christian Lacroix je nešto jači nego li Cherich, recimo za neke ozbiljnije dame, ali i dalje veoma lijep miris uz to sa potpisom poznatog Chrisa :) (recenzija)


Nadam se da ste uživale u čitanju, a do narednog puta šaljem vam poljupce, ljub,ljubaac, M. 

You Might Also Like

4 komentari

  1. I ja obožavam Cherish, ali i ovu Essence četkicu.. Moja je još na životu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ti ne mogu opisati koliko mi je zao ove cetkice.. Mogla bih je jos mozda koristiti ali bas pocinju odpadati dlacice i bilo bi mi zao da "očelavi" hahaha.. ovako je bar mogu još cuvati među ostalim cetkicama iz ove kolekcije :) :*

      Izbriši
  2. i meni se isto desilo sa cetkom,ali ja sam uzela, i taj metalni dio malo presovala, i jos mi je u zivotu, mislim koristim je uvijek , samo sto nije vise okrugla vec je onnako ovalna , mozes vidjeti na mom blogu, kada sam pisala o cetkama za sminkanje =D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. super ideja, ali obzirom da imam jos kistova za nanosenje pudera, nekako mi je zao da ovaj unistavam, ovako ce mi barem biti ok za dekorativu, posto vecinu kistova iz ove kolekcije namjeravam sacuvati, preslatki su mi :) svakako hvala na prijedloguu, mozda nekome i posluzi :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe