OČI KOJE ZRAČE LUKSUZOM UZ AVON

ožujka 16, 2016

Dašak luksuza u proljeće, na vašim očima? 
Da da moguće je, uz samo tri Avon proizvoda o kojima vam danas pišem (Luxe maskara, aplikator za nanošenje sjena, te jedna od dobro poznatih Avon quad paleta)


Sigurna sam da svaka djevojka koja voli šminku, ima bar jednu Avon quad paletu.. Ako ste slučajno jedna od onih u manjini koja do sada nije probala niti jednu od trenutno 20 dostupnih paleta, onda to definitivno morate promijeniti. Možda je baš ova o kojoj vam danas pišem idealna da vam bude prva na listi narudžbe.. No neće joj moći odoljeti ni one djevojke koje u svojoj kolekciji imaju i po nekoliko ovih paletica, sigurna sam, a evo i zašto :)
Dolazi u nešto malo drugačijoj, redizajniranoj ambalaži, koja izgleda zaista luksuzno, pa slobodno mogu reći da bez problema parira paletama svjetski poznatih i luksuznih brendova. Istina je da Avon često zna svoje stalne i stare proizvode malo osvježiti novim izgledom, i to smatram velikim plusem, jer samo mala izmjena ambalaže ili pakovanja stvara svijest, bar kod mene, kao da koristim neki posve novi proizvod.


Ova luksuzna ambalaža u sebi krije jednu od novih Avon quad paletu, pod nazivom Au Naturale. Smeđi, zemljani tonovi, svi u matt izdanju, definitivno su apsolutni favorit mnogih dama. I baš to ova paleta nudi. 
Pakovanje je ostalo isto, elegantno crno, sa malim aplikatorom i veoma praktičnim ogledalom, jer ako imate ovu paleticu u torbi, dodatno ogledalo vam neće trebati (moglo bi se reći da su onda ove paletice 2 u 1 hehe). Odlično je pigmentirana, no ništa manje od quad palete nisam ni očekivala.

Prva sjena je zaista lijepa blijedo bež nijansa, koja će poslužiti da posvjetlite dijelove ispod obrva i u kutovima oka. Druga nijansa u paleti je moj favorit, malo blaža smeđa nijansa, rekla bih možda boja čokoladnog mlijeka, koja odlično ide u pregib oka, ali se može koristiti i samostalno, ukoliko želite neki brzi blagi dnevni look, bez puno boje na očima. Nijansa broj tri u paletici skriva jednu  također lijepu toplu smeđu nijansu. Zadnja nijansa, dakle četvrta je rekla bih "ružno pače" ove palete, jer je riječ o jednoj tamnoj hladnoj smeđoj nijansi koja se teško uklapa u prve tri tople nijanse ove palete, no svakako je možete koristiti u kombinaciji sa nekim drugim hladnijim sjenama, kada će iz ružnog pačeta, sigurna sam prepasti u pravog labuda :)

Cijena palete u trenutnom katalogu je 11,90 KM (redovna cijena 18,50), i možda bi nekome djelovala malo previše, no obzirom na kvalitetu i predivne boje, vjerujete mi isplati se, jer bolje je imati jednu paletu sa svim iskoristivim nijansama, nego veliku paletu kod koje ćete koristiti samo nekoliko njih.


U posljednje vrijeme Avon pažnju pridaje i alatu za šminkanje, i za to moram uputiti pohvalu. Ja sam do sada imala priliku probati kistić za nokte koji mi se pokazao kao fenomenalan i za nanošenje gel liner-a na očima (post), a onda sam u zadnjem paketiću koji sam dobila povodom 8 marta od Avona, ugledala i ovaj aplikator za nanošenje sijena. Iskreno, već odavno ne koristim aplikatore, bili su to prvi "alati" u šminkanju i kada sam otkrila čari različitih četkica, aplikator sam nekako prevazišla, no kada mi je ovaj došao u ruke, rekla sam sebi "ajde što da ne opet probati", i tako mi je ovo malo čudo pokazalo da ne ipak još uvijek neprevaziđena stvarčica ukoliko želite aplicirati pigment ili vlažnu sjenu (pošto je aplikator spužvast možete prvo da njega navlažite pa lagano tapkate po sjeni za jači intenzitet boje).. Naravno odlično može poslužiti i za klasično nanošenje sjena.

Dobra stvar je što dobivate dva aplikatora, pa tako ukoliko vam se jedan isprlja, samo skinete "glavu", staviti drugi i eto ga, imate potpuno čist kist... Da je tako za sve kistove, što bi lijepo bilo :)
Cijena aplikatora je 7, 00 KM, ali ćete ga vjerujem često sretati na akciji, pa je tako u trenutnom katalogu njegova cijena 4,90 KM


Kada ste nanijele sjenu, kreirale look kakav želite, završni dodir kako bi ste upotpunile svoj luksuz na očima je maskara. Kao odličan izbor za to, definitivno bila bi jedna iz najluksuznije Avon linije, o čijem luksuzu i sam naziv govori- Luxe.

I ona nam dolazi u malo redizajniranom obliku, za leopar uzorkom, koji nikako nije kič, nego baš suprotno, nalazi se na poklopcu pakovanja, i onako baš suptilno daje neobičan izgled. Mala zamjerka ide za donji dio pakovanja maskare, jer mi nekako djeluje suviše plastično, no vjerujem da je razlika između poklopca (ili bolje reći četkice) koji je prelijepi zlatni i ostatka maskare, upravo u toj zlatnoj površini, na kojoj često ostaju jako vidljivi tragovi prstiju, tako da je ovaj izbor donjeg dijela maskare možda i bolje riješenje, kako bi se to izbjeglo.
Sama četkica maskare nije izgledom kao u katalogu jer je tu nekog jajastog obika, no uživo je poprilično ravna, blago pri vrhu se širi pa dok se ne naviknete teže ćete dolaziti do sitnih trepavica uz rub oka, no međutim poslije par korištenja ni to mi nije predstavljalo problem. No sve u svemu riječ je o zaista dobroj četkici, gustih dlačica, koje odlično hvataju proizvod. Tekstura je odlična, taman na sredini, ni rijetka ni pregusta. Za puni intenzitet boje, trebati ćete nanijeti dva sloja, dok će tri sloja apsolutno istaći vaše oči. Slijepljene trepavice sa ovom maskarom možete zaboraviti jer sadrži ekstrakte crnog dijamanta, koji su tu da stvore jako guste trepavice. Slijepiti će tek po koju, ali ništa što bi nama koje volimo razdvojene trepavice trebalo predstavljati problem. 

Cijena ove maskare je 20,90 KM, a u trenutnom katalogu možete je kupiti po skoro 50% nižoj cijeni, dakle za 11,50 KM.


I kada ste nanijeli divne Avon quad sjene, te Luxe maskaru, fali vam još osmijeh na licu i vrijeme je da svi vide luksuz na vašem licu i očima, jer ne zaboravite oči su uvijek ogledalo duše, pa neka svi u vašu dušu zavire kroz luksuzne oči uz Avon proizvode.


* ovaj post sadrži PR proizvode. Autor bloga  je zadržao sva prava na potpuno iskrenu recenziju proizvoda, zasnovanu na ličnom iskustvu i mišljenju.
Ljub, ljubaac do narednog čitanja... Vaša M.

You Might Also Like

4 komentari

  1. Meni moja paletica stigla :D Jedva cekam da se bacim na isprobavanje :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Pogledala sam dosta recenzija ove paletice i zelim ju naruciti u narednom katalogu, odlicna je!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe