LISTERINE GREEN TEA

lipnja 20, 2016

Nisam ljubitelj pisanja postova o pastama za zube, gelovima za tuširanje, i tome slično.. Iako bi se mogli svrstati u beauty proizvode, oni su bar što se mene tiče, više higijenske stvari. No s vremena na vrijeme i u ovom segmentu se pojavi neki zanimljivi noviteti koje rado probam, i javim vam neke moje dojmove. 


Mislim da smo svi prije ili kasnije probali neku od vodica za ispiranje usta, ali jedno je neosporno, najpoznatiji brend ove vrste proizvoda je Listerine. Već dugo niz godina koristila sam različite varijacije vodica za usta iz njihove ponude, pa uopšte ne čudi kada sam nedavno šetkajući se CM-om odmah zapazila novitet na njihovoj polici.
Listerine green tea, novi je naziv vodice za ispiranje usne šupljine koja se definitivno razlikuje od svih njenih prethodnika. Kao što iz samog naziva možemo vidjeti riječ je o vodici koja u sebi sadrži ekstrakt zelenog čaja, ali i dodatke fluorida i eteričnih ulja koji zajedničkim snagama treba da osnaže caklinu, spriječe nastanak karijesa i plaka, unište bakterije, te osvježe dah prirodnim okusom zelenog čaja.
Jedino što je ostalo isto je uveliko poznato Listerine pakovanje, sa onim iritirajućim poklopcem koji se jako čudo otvara, no srećom na svakom pakovanju se nalazi i zaštitna folija, što je za ovakvu vrstu proizvoda zaista prijeko potrebno, i bez nje bi bilo nedopustivo. Čak je i na samoj deklaraciji naznačeno da proizvode sa oštećenom zaštitnom folijom ne koristite.


Ono što ovu vodicu izdvaja od ostalih, pored zelenog čaja, jeste i to da uopšte ne sadrži alkohole, što je moram priznati pomalo iznenađujuće, obzirom da je alkohol kod ovakvih proizvoda ne samo sastavni dio, nego se nalazi uvijek na visokom mjestu. Usporedbe radi kod Listerine cool mint, alkohol se nalazi na drugom mjestu u sastavu. 
Listerine vodice su poznate po svom veoma snažnom ukusu koji ponekad daje neprijatan osjećaj nagrizanja usne šupljine, koji mnogima ne odgovara. Ukoliko ne volite taj snažni osjećaj svježine u ustima, onda apsolutno razumijem zašto ne volite Listerine proizvode. 
Izbjegavanje korištenja vodice za usta, dolaskom ovog Listerine prestaje, jer nedostatak alkohola i blagi ukus zelenog čaja, zaista djeluje osvježavajuće, bez neke posebne neprijatne jačine. Opšta suprotnost o svojih prethodnika, a dejstvo podjednako isto. Primjetno se osjeti odsustvo alkohola, jer jakog nagrizanja i gorčine uopšte nema, Okus zelenog čaja nije previše jak, kao ni miris. Miriše blago i osvježavajuće, baš po mom ukusu kada su ovi proizvodi u pitanju. Ukoliko imate dosta osjetljive desni preporučujem da se prije upotrebe konsultujete sa vašim stomatologom, ali za sve one koji imaju normalne do blago osjetljive desni (kakve su i moje) brige nema, a uz to ovaj proizvod je i odobren od strane stomatološke komore FBiH.

Možete ga pronaći u svim bolje opremljenim prodavnicama i drogerijama, a cijena manjeg pakovanja od 250 ml je oko 5 KM. Obratite pažnju, Listerine proizvodi često znaju biti na akciji.

Do narednog čitanja, šaljem vam poljupce drage moje.
Vaša M.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe