NEW IN #16 (COLLISTAR, L'OCCITANE, AURA, ARTDECO, NIVEA, FARAMASI, AVON...)

veljače 02, 2017

Većina slike za ovaj post nastale su još u prošloj godini. Plan je bio da post objavim prije odlaska na putovanje, no kako to obično biva, ništa nije išlo po planu, pa je i ovaj post ostao da visi u zraku. Razmišljala sam da li da sada sve proizvode stavim u jedna post i ipak se odlučila da ću vam u posebnom postu predstaviti moje novitete koje sam kupila "preko granice", a sada pogledajte šta sam to sve kupovala ili dobila kao PR proizvode u zadnjih dva do tri mjeseca..

Kada su tek stigle nove nijanse Farmasi ruževa nisam mogla odoljeti a da ne naručim bar dvije nijanse, no vjerovali ili ne još uvijek ih nisam probala, kao ni Artdeco puder koji sam kupila na nekom sniženju u CM-u po 50% nižoj cijeni. Na tom ludom sniženju našla se i Essence četkica, koju sam u međuvremenu darovala jednoj od vas. Jedne prilike počastila sam se i Collistar ružem (ne pitajte me šta je bio razlog za čašćenje, tada sam ga znala, sada nije ni bitan 😂😂😂😂😂). O njemu sam već pisala pa post možete pročitati ovdje.


Zatim tu su preparativni proizvodi: Garnier micelarna za masnu i kombinovnau kožu (recenzija), Nivea gel/krema za umivanje (recenzija), Rexona dezodorans koji je užasan i koji nikako ne preporučujem, Avon gel za intimno pranje moj je klasik u kupaonici i nemam ga namjeru mijenjati, zatim Afrodita uljni gel za tuširanje koji je odličan, lijepo miriše pa ću ga sigurno opet kupiti, te jedan proizvod koji vjerovatno većina vas nije vidjela do sada, a riječ je o potpuno prirodnom handmade šamponu za brži rast kose od jedne divne djevojke Aide, čiji profil možete pogledati ovdje, a detalje o samom šamponu ćete moći čitait na blogu u skorašnjoj recenziji koju pripremam za vas.
Dobila sam i dva Byphasse proizvoda: tonik za lice i losion za tijelo koji su već u upotrebi. Ukoliko želite recenzije o njima pišite mi u komentaru.. 


O promociji Avon Life parfema, kao i o samom parfemu mogli ste već čitati na mom blogu ovdje i ovdje. Mogu samo dodati da ga i sada koristim, sporo s troši i mogao bi mi trajati vječnost kako stvari stoje hehehhe.


Kada smo kod Avona, ovih mjeseci stizale su mi i njihove PR kesice. U prvoj se našao jedan set nakita koji sam poklonila vama, maskara koja čeka na isprobavanje, dva Naturals proizvoda (šampon i regenerator) koji lijepo mirišu, no nisam ih dovoljno testirala još uvijek da vam mogu reći neke svoje utiske. Sklopiva četku sa ogledalom mi je ostala u Francuskoj. Zaista je praktična i lijepa, na vrhu poklopca su sitni cirkoni, koji su dali neobični i profinjeni izgled ovakvom proizvodu. Četka ima i ogledalo pa je zaista praktična. Balzam za usne uvijek dobro dođe, u svakoj torbi imam po jedan, pa tako je i ovaj zauzeo svoje mjesto u jednoj :) Ono što bih izdvojila iz ovog paketa jeste narukvica čijom kupovinom pomažete u borbi protiv nasilja. Osim te jake poruke koju ova narukvica nosi, ona je zaista lijepa, prilagođena skoro svim generacijama, no vjerujem da ćete je više viđati na mom instagam profilu @make_up_judge u nešto toplijim danima, obzirom da je plava i više mi se uklapa uz neke moje laganije i šarenije kombinacije (trenutno sam u nekom tamnom fazonu :P).
Druga kesa iz Avona mi je stigla baš pred sami kraj godine i sadržavala je dvije kupke u slatkom okruglom pakovanju. O njima sam nedavno pisala, pa nešto više možete pročitati ovdje.


Prije samo par dana, stigla mi je još jedna kesica iz Avona, u kojoj se nalazio gel i krema za tijelo/lice iz svima nam dobro poznate Care linije. Sa Care linijom mislim da ste svi već upoznati, pa mogu samo reći da ova miriše lijepo, malo jače, vuče na muške mirise, što ja jaako volim. Cijela kolekcija sadrži još i tonik za lice, što je novitet u Care liniji. Stavila sam ga na svoju WL, pa ukoliko ga naručim uskoro bi mogli i o njemu čitati na blogu. Stigle su i slatke naušnice različitih oblika i motiva, koje nažalost ja ne mogu nositi obzirom da nemam probijene uši (još jedna zanimljiva činjenica o meni koju sigurno niste znali hahaha). Mali silikonski kalup za oči i usne je proizvod koji je definitivno neobičan i vrijedan isprobavanja.


Koliko kasnim sa ovom vrstom posta biti će vam sve jasno kada vidite da se Collistar proizvodi sve do sada nisu našli u ovom postu, a promocija je bila zaista davno. Neke proizvode već jako dugo koristim i uskoro pišem i recenzije, dok neki nažalost još uvijek nisu došli na red, no ubrzati ćemo stvar, jer dok ovo pišem želja da ih isprobam je sve veća i veća heheeh.


Za rođendan sam također dobila zaista lijepe poklone, između kojih su se našli i neki beauty proizvodi. Od mojih prijatelja sam dobila Deborah Color Symphony paleta, Maybelline sjaj i lak u skoro pa identičnoj boji, a od moje drage rodice dobila sam ovaj slatki set u neseseru, odstranjivač laka bez acetona i naravno Batiste, jer ne može ona preći granicu a da mi ne donese bar jednu bočicu :)


Najbolja drugarica, opet je pokazala da me poznaje jako dobro, te mi ispunila želju da probam L'occitane kremice za ruke. Iznenadila me je sa ovim prekrasnim slatkim pakovanjem kremica, kao i teglicom da u starosti koja mi dolazi pijem što više tečnosti na fensi šmensi način (hahaha, šalim se naravno).


Kao što znate nedavno sam prisustvovala promociji novog Farmasi pudera VFX koji igrom slučaja baš danas izlazi na tržište, a koji već možete osvojiti u nagradnoj igri koja je trenutno na blogu i traje do 5.2.2017 god, kao i Farmasi CC perlice koje sam bila na promociji i odlučila ih također darovati vama, a za sebe sam zadržala (sebično priznajem) jednu od meni najdražih maskara ikad Deep Black (post). Osim svih tih crnih pakovanja, u kesici su se našle i šarene simpatične kremice o kojima sam već pisala (post).

Kako to obično biva, uvijek za kraj izdvojim i jedan nekozmetički proizvod. Ovoga puta riječ je o prekrasnoj, mekanoj, simpatičnoj i jako voljenoj pidžami koju sam dobila na poklon za rođendan od moje drage prijateljice. Za mene ove godine zime u snu nije bilo, čak ni na velikim minusima :)


Nadam se da su vam se noviteti svidjeli.. Želite li ubrzo čitati još jedan ovakav post sa proizvodima koje sam kupila na putovanju, pišite mi u komentaru i ne zaboravite like fb stranicu bloga -ovdje? Puno pozdrava, Vaša M.

You Might Also Like

8 komentari

  1. U koliko dobrih stvari a pidžama je med

    OdgovoriIzbriši
  2. Koliko samo ljepote na jednom mjestu...uhhhhh... sve mi je super...i bas me iznenadjuje cinjenica da nemas probijene usi? Pa sta cekas, pravac u zlataru i rijesi to :D jer te nausnice su bas premedene...
    A Farmasi puder je digao toliku prasinu da ga bas zelim probati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije da ne zelim imati probusene usii, nego ne mogu, probavala sam nekoliko puta i zagnoi mi se uho.. O Farmasi puderu cu pisati u narednoj sedmiciii :)

      Izbriši
    2. Ne razumem Majdin komentar... Zasto zene moraju da buse usi, u ovom slucaju ti? Svasta.. Ja imam 38 godina, nikad mi na pamet nije palo da ih busim. Pozdrav Lily :) Tvoja citateljka

      Izbriši
    3. Hvala draga na citanju :) Majda sigurno nije mislila zlonamjerno, kada je vidjela ovako slatke nausnice sigurno je pomislila kako je steta sto ih ne mogu nositi.. No salazem se i sa tobom da ne moramo sve imati probusene usi, neko naprosto ne voli nakit ili nausnice pa i nema razloga da busi usi.. Pozdrav i za tebeee :) <3

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe