CATRICE/ HD LIQUID COVERAGE PUDER

ožujka 09, 2017

Volim pisati postove o proizvodima koji dignu veliku prašinu na beauty tržištu, ali tek u onom momentu kada se ta prašina polako slegne i svi se posvete nekom drugom proizvodu. Marketing je čudo, ponekad će vas natjerati da nešto zavolite, bez da objektivno, sa strane pogledate na cijeli proizvod i uočite njegove mane i vrline. Kada se prije par mjeseci pojavio Catrice HD Liquid Coverage puder zaista je za kratko vrijeme digao veliku prašinu i bez puno marketigna, jer znamo da brend kakav je Catrice ne ulaže u bombastični, napuhani i nerealni marketing, već puštaju svoje klijente da ocjene proizvode i zavole ih ili ne. Svi su pisali o njemu, hvalili ga na sva zvona, pa kako onda ja da ne odolim i ne probam ga.. No odoljela sam recenzirati ga sve do sada (osim kada sam ga uvrstila u svoje favorite godine - post ovdje), a u želji da vas podsjetim na njega kad se prašina slegne.


Kao i uvijek ajmo prvo o pakovanju. Za brend drogerijskog i nešto nižeg cjenovnog ranga moram priznati da je pakovanje na zavidnom nivou, i djeluje dosta luskuzno. Velvet slatklena bočica krije klasičnih 30 ml proizvoda. No, najzanimljiviji dio je u pogledu doziranja. Umjesto pumpice, na vrhu pakovanja nalazi se dozer "kap po kap" pomoću kojeg možete fino dozirati proizvod. Nekima će se ovo jako svidjeti dok drugima vjerovatno i ne baš. Meni je u početku koncept ovakvog doziranja bio zaista prezanimljiv.. Proizvod bi prvo stavila na ruku (naravno čistu, dezinfikovanu) pa onda četkicom nanosila na lice, no vremenom iskreno postala sam malo nemarna i shvatila da ovo može biti itekako ne higijenski ako ne pazite na čistoću, a i dešavalo mi se da zaboravim obrisati puder sa ruke što mi je stvaralo nered po odjeći ili ostavljalo veliku fleku na ruci s kojom sam 'ladno hodala po sred grada.. Zato oprezno. Ono što sam još primijetila jeste to da kada dođete do samog kraja proizvoda pumpica ne uzima dovoljno proizvoda, pa sam ja bukvalno naginjala cijelu bočicu i tako vadila proizvod. Ovo generalno nije problem kod  ovog pudera, nego kod ovakvog sistema korištenja, no srećom teksturom puder je dovoljno tečan da će i samim naginjanjem bočice lako izaći. No pomalo je iritirajuće, za nas nestrpljive.


U pogledu nijansi, nisam sigurno koliko ih imate na raspolaganju, no pogledala sam sve u drogeriji i moram priznati da one tamnije djevojke teško da će naći idealnu boju za sebe, no zato su napokon, djevojke svjetlije puti došle na svoje, te sam sigurna da će pronaći savršenu nijansu. No oprezno jer i najsvjetlija nijansa mogla bi nekima biti svijetla. Ja sam koristila 020 Rose Beige no mislim da ću u narednoj kupovini kupiti ipak tu najsvjetliju 010 obzirom da sam avet živa (očito).


Puder obećava matiranje i to obećanje ispunjava zaista u potpunosti. Masnokožci će ga zbog toga zaista voljeti, no s druge strane tekstura je zaista lagana pa me ne čudi da ga i djevojke sa suhom kožom vole, no mislim da je ovo prvenstveno puder za one s masnom kožom. Sebum na licu uz podlogu drži pod kontrolom nekih 5 sati, a onda lice počinje da se prosijava. Mala zamjerka ide na to što kada se lice prosija, puder mi se počne uvlačiti u bore na predjelu između usana i obraza (one bore smijalice ako znate na koje mislim). Iako je na bočici navedeno trajanje od 24 sata, to od ovog, ali niti jednog drugog pudera ne možete i ne treba očekivati. Za neki radni dan od 8 sati, uz blot papiriće i malo popravki kamenim puderom izdržati će sigurna sam. Ne oksidira na licu. 
Ono zbog čega su ovaj puder mnogo zavoljeli vjerujem da je zbog njegovog zaista jako dobrog prekrivanja. Meni sasvim dobro prekrije crvenilo na licu, ali i crvene upalne akne, te je ovo puder za kojim uvijek posežem u onim "ludim" danima. Puder lagane teskture, a dobrog prekrivanja zaista je rijetkost, a ovaj spada baš u tu kategoriju. Da li mi je bolji od Catrice mousse pudera, teško mi je reći, jer su zaista tu negdje, možda bih ovaj birala u ljetnim danima, a mousse u zimskim zbog same teksture ova dva pudera.


Iako sve na prvu djeluje bajno i krasno, poslije dvije ili tri potrošene bočice shvatila sam da ovdje ipak nešto ne štima. Iako mi je lice skolono aknama, naročito u onom periodu moram priznati da sam uočila da one prvenstveno nastaju od ovog pudera naročito na prijedjelu brade. Čim ga prestanem koristiti akne se povuku. Malim istraživanjem shvatila sam da nisam jedina sa ovim problemom, stoga ako koristite ovaj puder budite oprezne. Iako mu je prihvatljiva- nešto manje od 15 KM, obzirom da stvara dodatni problem na koži, definitivno neće više biti dio moje kolekcije.

*post sadrži PR proizvode

Do narednog čitanja, šaljem vam puse. M.

You Might Also Like

4 komentari

  1. Ovaj puder je toliko prašine digao, a ja ga još nisam probala :D ali svaki put kakvu god da recenziju čitam- bilo dobra ili loša, ja imam želju da ga probam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ukoliko imas masnu kozu savjetujem ti ga da probas.. :) nadam se da se neces pokajati, jer ja nisam :)

      Izbriši
  2. Hm hm već neko vreme ga merkam. Hvala na tekstu i informacijama, kao i na dobrim fotkama. Inače sam na jednom blogu pročitala da mnogo oksidira pa sam ga zaobišla, ali sad vidim da to nije uvek slučaj. Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni zaista nije oksidirao na licu.. Ono sto se mozda desi jeste da kada ga swatcham na ruci dobije neku cudnu boju kao da u trenu oksidira, no kada nanosim na lice to nisam primijetila. U cemu je stvar ne znam, ali sve dok tih problema nema na licu dobro je :) Hvala ti :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe