COLLISTAR/ BLUSHER-EYE SHADOW DUO

ožujka 19, 2017

Parlami d'Amore kolekcija za jesen/zimu svima dobro poznatog brenda Collistar u sebi krije jednog pravog malo ljepotana, a riječ je o multifunkcionalnom proizvodu koji će vam vjerujem zbog svoje ljepote, ali i namjene prvi zapasti za oko, kada je ova kolekcija u pitanju. Zašto kažem multifinkcionalni, zato što je ovo jedan od onih proizvoda koje možete koristiti u više svrha i na više načina, kao rumenilo/bronzer, kao highlighter ili pak kao sjene za oči.


Prekrasna, na skriveni magnet, providno plava ambalaža odiše lukuzom kakva i priliči Collistaru, krije matt i shimmer duo. Nezaostavan je i prelijepi miris cijele ove kolekcije, koju ima i ovaj proizvod. Ovaj proizvod u kolekciji možete pronaći u dvije varijante- rozoj i smeđoj. Na poklopcu ambalaže nalazi se ogledalo solidne veličine koje uvijek dobro dođe, naročito kada smo vani i potrebno je popraviti ruž ili rumenilo. Ono što nikako ne može proći nezapaženo jeste sam dezen na proizvodu. Svjetlija boja urađena je u obliku cvijeta, dok su na tamnijoj nijansi ispisana slova ove Collistar kolekcije. Iako sam očekivala da će dezen nestati već nakon dva do tri nanošenja, on se zadržao puno duže od toga :) 


Moram naglasiti i da je proizvod deramtološki i oftamološki testirana, te ne sadrži parabene, no na prvom mjestu nalazi se ozloglašeni talc (talk), koji iskrena da budem meni ne smeta, jer do sada nisam uspjela da pronađem neku studiju koja bi me uvjerila u njegovu ekstremnu štetnost u kozmetičkoj industriji (na stranu direktni utjecaj i udisanje velike količine talk, ipak jedno rumenilo toliku količinu nema). Ukoliko gledamo samo talk kao mineral, on ima tendenciju da isuši kožu, pa s toga ga djevojke sa suhom kožom trebaju izbjegavati, no u proizvodima kakav je ovaj mislim da ne bi trebao predstavljati problem, jer se ne nanosi na veliku površinu, nanosi se kao posljednji sloj nakon primera, tečno i kamenog pudera, a uz to i upotreba ovog proizvoda nije svakodnevna (bar ne kod mene). Na drugom mjestu je mica (mješavina magnezijevog, kalijevog i aluminijevog silikata) o kojoj ne znam mnogo no ono što sam uspjela da nađem jeste do da je ovaj sastojak siguran za upotrebu u kozmetici, te ga sadrže većinom prirodni mineralni proizvodi (o.p. ovaj proizvod nije mineralni). Meni ni talk niti jedan drugi sastojak ovog proizvoda nije izazvao nered na licu ili neku neželjenu reakciju kože, a koristim ga već više mjeseci.


Moj ljepotan dolazi u tamnijoj varijanti, dakle smeđih tonova punog naziva Collistar blusher/eye shadow duo (nijansa 2 LOVE Natural Tones). Obzirom da je riječ o smeđim tonovima, a ja sam izrazito svijetla, za mene ova multifunkcijonalni proizvod prvenstveno služi kao bronzer. Naravno ukoliko vi imate nešto tamniji ten odlično će poslužiti kao rumenilo. Miješanjem svjetlije i tamnije nijasne dobivam prekrasnu toplu blagu smeđu nijansu, koja je taman dovoljna da "utoplim" moje blijedo lice i da mu malo boje :) Shimmer iz svjetlije nijasne dati će sjaj i svježinu koži, te ukoliko koristite indivualno nijasne, ova bi onim sa tamnijom puti mogla odlično poslužiti kao highlighter (djevojkama sa svjetlijom kožom mogla bi ipak biti previše za highlighter).
Tamnija nijansa u ovom setu po meni je čisti bronzer, iako je na pakovanju navedeno kao rumenilo. Potpuno je matt i zavisno od prilike, recomo kada nanosim nešto jači makeup, ponekad je koristim potpuno samu u svrhu bronzera.
U pogledu pigmentacije moram priznati da nije prejaka, ali lijepo nadogradiva, pa će ovaj proizvod voljeti i početnice i djevojke koje se bave šminkanjem. Nijanse se lijepo blendaju i stapaju s kožom.

Bronzeri me nikada nisu privlačili, probala sam ih nekoliko, no bili su mi prejaki za moje svijetlo lice i ma koliko blendala djelovali su kao tamne fleke, no nisam mogla odoljeti da ovom ne dam šansu  i moram priznati da od tada često posežem za njima (bilo da nanosim miješano nijanse ili samo tamnu) i bronzer mi je kao kozmetički proizvod napokon dobio svoju svrhu.


Ovaj duo možete koristiti i kao sjene za oči. Iako ga u tu svrhu ne koristim često, ove boje daju zaista lijepu kombinaciju na očima, naročito u ljetnim danima koji nam dolaze, gdje će toplije nijasne prevladavati. Svjetlija shimmerasta nijansa me je u ovoj svrsi, priznajem malo više osvojila i odlično ide u kombinaciji i sa tamnijim smeđim tonovima. Za razliku od nanošenja na licu, kada ih nanosite kao sjene uz neku dobru podlogu, ove nijanse imaju odličnu pigmentaciju, ali i lako se blendaju.


Ovakvi proizvodi su zaista vrijedni pažnje, jer plaćate jednu cijenu za proizvode koje možete koristiti u više svrha, a ko to još ne voli. Uz to idealni su za putovanja, i svaku ženu koja je  u pokretu. I naravno nezaobilazna je kvaliteta samog proizvoda, koju ovaj duo nudi. Kao i sve druge Collistar proizvode možete ih naći u boje opremljenim drogerijama, te u odabranim CM prodavnicama. Ukoliko tražite poklon za neki vama dragu ženu, onda vjerujem da sa ovakvim proizvodom ne možete pogriješiti.

Lub, ljub. Vaša M.
* post sadrži PR proizvode

You Might Also Like

4 komentari

  1. Prekrasan proizvod! Ja bih ga rado koristila kao sjenilo jer volim ove nijanse

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao sjenilo je zaista jako lijepo, fino otvori oko, lijepe proljetne/ljetne nijanse.. :*

      Izbriši
  2. Wooow slike su divne ! Rumenilo deluje odlicno ! Super post :) Zapratila sam te :) Svrati i ti do mene :)
    http://samo--kazem.blogspot.fr

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe