NEW IN - FRANCE (SEPHORA, TOO FACED, RITUALS.., MAC, KIKO, LRP, MAYBELLINE...)

ožujka 01, 2017

U prošlom new in postu obećala sam da ću vam predstaviti moje novitete koje sam kupila na mom putovanju u Francusku (dio proizvoda je kupljen i u Njemačkoj) na kojem sam bila još u decembru mjesecu. Obzirom da je prošlo zaista jako puno vremena i svakim danom se gubi smisao pisanja ovog posta, odlučila sam da je prvi mjesec marta zaista krajnje vrijeme. Pa bacimo se onda na posao i predstavljanje..


Ukoliko pratite moj blog od samog početka, onda znate da je jedan od meni omiljenijih proizvoda ikad La Roche-Posay Effaclar umivalica za lice, kojoj se vraćam iznova. Ovu umivalicu možete kupiti i u BIH u odabranim apotekama, no kako je nisam stigla kupiti prije odlaska, odlučila sam se za kupovinu tamo. Nisam sačuvala račun, no znam da je cijena u Francuskoj neznatno jeftinija nego li kod nas (dakle malo iznad 20 KM). Ukoliko imate masnu, osjetljivu kožu, sklonu aknama, onda je ovo umivalica koju vam bez puno razmišljanja preporučujem. Uz sve to trajati će vam vječnost jer je zaista potrebno jako malo. Detalje o njoj možete pročitati u OVOM postu.


Obzirom da se bliži ljeto i topliji dani (ne mogu vjerovati da ovo napokon pišem 😃) obnovila sam kupovinu i još jednog proizvoda, a riječ je o Etiaxil-u, proizvodu koji sprječava i umanjuje znojenje. I on njemu sam pisala u više navrata na blogu. Nažalost kod nas nije dostupan. Ukoliko imate zaista problema sa znojenjem, a kad kažem problema onda zaista mislim problema, jer ovaj proizvod se kupuje u apotekama i više je neka vrsta lijeka nego li preparativnog proizvoda, onda obratite pažnju na njega.

Na slici ispod iza Etiaxil-a vidjet ćete većini dobro poznate bebe vlažne maramice koje se od nedavno mogu kupiti i kod nas. Ja sam ih prilikom jednodnevne posjete Njemačkoj kupila u njihovom dm-u iz prostog razloga jer su mi zatrebale vlažne maramice, a ove su bile jedne od jeftinijih 1,95 eura. Nisu mi se pokazale nešto naročito dobrim, ok očiste šminku sa lica (s maramicama čistim lice samo ako me nužda natjera na to), no zaista su grube za oči. Pakovanje im je također loše, no bez obzira što su maramice skoro pa otvorene zbog trake koja više nije ljepljiva, one zadržavaju svježinu i vlažnost. Ono što me je naljutilo nakon povratka u BIH, jeste činjenica da se u našim dm prodavnicama iste ove maramice prodaju po cijeni od skoro 6 KM te kod nas spadaju u kategoriju onih malo skupljih. Po meni slobodno preskočite, ne vrijede toliko novca.


Kada sam kod preparative, kupovine u Njemačkoj i jeftinijih proizvoda, onda moram spomenuti i  Gliss Kur regenerator u spreju koji također možete kupiti kod nas, no kada sam vidjela da mu je tamo regularna cijena svega 1,25 eura (da, da dobro ste pročitale 2,5 KM) zaista nisam mogla odoljeti. Iznenađenje je bilo i sa Batiste šamponom (zaboravila sam ga slikati), koji ne možete još uvijek kupiti kod nas, ali gdje god sam do sada kupovala cijena mu je bila oko 10 KM, no ovoga puta platila sam ga cijelih 2,75 eura ili 5,5 KM (i ne nije riječ o akcijskoj cijeni).
Kod rodice sam vidjela mali slatki Dove dezodorans kojem nisam mogla odoljeti. Riječ je o "compressed" pakovanju, gdje u bočicu od 75 ml stane proizvod od 150 ml. Pored slatkog i jako praktičnog pakovanj, ono što sam još više zavoljela kod ovog dezodoransa jeste njegov miris. Iako je na pakovanju nar, ne bih rekla da je ovo miris nara, no jeste neki voćno-cvjetni miris, koji nije previše sladak, a opet s druge strane daje neku svježinu. Rodica se žalila da joj ostavlja bijele tragove, no meni za ovih nekoliko puta upotrebe to se nije desilo. U svakom slučaju, ovo je dezodorans kojem ću se definitivno vraćati i nakon ovog pakovanja, jer mi naprosto prija. Ne bih rekla da ga još uvijek ima kupiti kod nas, no nadam se da ubrzo stiže. I platila sam ga svega 1,45 eura.


U Francuskoj na Rituals.. prodavnice naletit ćete na svakom koraku, i svaka od njih djeluje zaista prelijepo. Odavno sam imala želju probati nešto od njih, pa kako je bio praznični period u ponudi su imali LE kolekciju, kojoj ja nisam mogla odoljeti, pa sam se počastila jednim gelom za kupanje, koji dolazi u formi čvrstog gela, koji se pri dodiru sa rukama pretvara u gustu pjenu, nešto poput tečnog sapuna za ruke samo čvršće formule. Još uvijek ga nisam dovoljno probala, da bih vam rekla neko konktetno mišljenje o njemu. Obzirom da je riječ o LE kolekciji koje više nema, u komentarima mi pišite da li uopće želite čitati recenziju ovog proizvoda? Cijena mu je bila 17 KM ( 8,5 eura)


U Sephori sam kupila i preslatke maskice za stopala i lice :) Još uvijek ih nisam probala (čekam da dođu na red da ih uslikam), no moje utiske o njima sigurno možete očekivati na blogu :) Cijena se ne sjećam no čini mi se da su bile oko 5 KM.

Avene hidratantna krema za lice protiv crvenila, proizvod je koji sam dobila od rodice na poklon, obzirom da njoj nije odgovarala. Mazala sam je do sada nekoliko puta i iskrena da budem na prvu ni mene nije dojmila, no definiitvno ću je još isprobati i dati joj pravu šansu, pa tek onda donositi neki zaključak o njoj.


U ovoj družini iz Francuske našao se još jedan proizvod koji je duugo, ma predugo, bio na mojoj WL, MAC studio Sculpt puder sa zaštitnim faktorom 15. Ni o njemu vam nažalost ne mogu reći puno toga obzirom da sam ga nosila samo tokom mog odmora tamo. U Bosni me je dočekalo puno drugih već otvorenih pudera, tako da će ovaj morati još malo da pričeka.


Ako gledamo prema broju proizvoda, onda je Maybelline definitivno brend koji najviše dominira. Nesvjesno, najviše sam kupovala sa polica ovog brenda. Iako je dostupan i u BiH, nažalost mnogi njihovi dosta hvaljeni proizvodi nikako da stignu i do nas poput slatkog Baby skin primera (cijena 8,95 eura) ili jednog od najhvaljenijih proizvoda ikad Instant Anti-Age korektora (cijena 8,95). 
Kameni puder mi je hitno trebao, obzirom da sam zaboravila iz Bosne ponijeti svoj pa sam kupila ovaj FIT ME! u broju  130 (cijena 4,95), no nikako nisam mogla odoljeti i tečnom puderu iz izte kolekcije FIT me! matte+poreless (cijena 5,95 eura). Ono što sam nedavno vidjela i što će vjerovatno većinu vas obradovati jeste to da nam baš ovaj tečni puder stiže uskoro. Mislim da je vrijeme i bilo, zar ne? :)

Ovoga puta ne želim puno da pišem o samim proizvodima, jer vas već u dogledno vrijeme očekuju pojedinačne recenzije svakog od njih. 


Cien lak u prekrasnoj smeđoj nijansi kupila sam u nekom supermarketu i sasvim mi je ok. 
Tik pred polazak na put, negdje sam pročitala jako pozitivnu recenziju o spužvici iz H&M , pa sam je bez puno razmišljanja ubacila u korpu, obzirom da još uvijek nisam našla neku koja mi sasvim odgovara, a nikako da izvojim novac za orginalni beauty blender. Cijena joj je bila oko 6 KM. 

Baš kao i Rituals, tako i KIKO Milano, možete pronaći na skoro svakom mjestu u Francuskoj. Obzirom na praznike, nažalost police su bile opustošene, te sam se ovog puta zadovoljila samo sa jednom jumbo olovkom, koja bi trebala da bude sjaj, u nekoj nude nijansi 08, no još uvijek je nisam probala, pa ne znam kako se ponaša na usnama.  Cijena joj je bila 8 KM.


Definitivno najskuplji i srcu najdraži proizvod jeste od Too Faced, Christmas in New York set o kojem sam vam već pisala OVDJE. Svi proizvodi iz ovog seta postali su moja svakodnevnica, i zaista se niti jednog trena nisam pokajala što sam izdvojila 110 KM za ovaj set. Veselim se narednoj prazničnoj kolekciji od Too Faced i već sada kujem ozbiljne planove o štednji, kako bih i naredne godine priuštila sebi jedan set od njih. 


U Sephori ali i bilo kojoj drugoj radnji prilikom kupovine dobiti ćete po jedan uzorak. Igrom slučaja ja sam dobila dva parfema, Bvlgari Goldea koji je tada tek izašao na tržište, i miriše zaista očaravajuće i prelijepo, a drugi je Hermes Eua Des Merveilles koji iskreno na mene nije ostavio neki dojam, i ne bih se odlučila za kupovinu.


I za kraj malo ne kozmetičkih sitnica koje sam kupila u HEMA prodavnici. Ukoliko ikada budete u mjestu gdje ima HEMA ostavite prostora u svom koferu, jer tu ćete naći zaista jeftine a nevjerovatno slatke proizvode. Nažalost ja sam ušla prekasno kad je moj kofer već počeo da puca po šavovima, tako da sam kupila samo ove preslake mini štipaljice sa srebrnom trakicom, koje će odlično poslužiti kao dekoracija, zatim mentol bombonice za osvježenje tokom leta i preslako pakovanje sa još slađim flasterima.


Dame moje, nadam se da ste uživale u čitanju i da su vam se proizvodi svidjeli. Ljub, ljub, do narednog posta. M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Jao ženo, kakav ulov! Baš si se počastila :D Moram priznati da sam se pronašla u ovom postu :3 Kada sam i ja bila u Francuskoj prošle godine, oduševila sam se ovim komprimiranim dezićima i također sam mahinalno kupovala Dove, i onda se vratih doma i bila sam opće razočarana što ih kod nas nisam nigdje vidjela! Za Rituals tad nisam znala, ali sam zato postala blago rečeno opsjednuta njihovim stvarima ovdje u Luksembourgu, tako da sam baš nedavno ostavila previše novaca kod njih (opet :Đ) Imaju super sastave u kremicama, ali ova LE kolekcija... Znači htjela sam sve uzeti! Imam taj miris za prostorije i apsolutno svaki put kad ga osjetim sama sebi kažem "Yep, totalno vrijedno tih para"! I ovaj Hermes tester sam također dobila u Sephori u subotu, opće ne znam što bih mislila o njemu :/ Sad moram ponjuškati Goldeu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja vec sada samo cekam trenutak da neko kaze da ide gdje u inostranstvo da narucim jos koji dezodorans :) Da mi je neko rekao da cu biti zaludjena dezodoranskom ne bih mu vjerovala. Oduvjek sam volila Dove, no ovaj dezodorans je definitivno za mene sada najbolji njihov proizvod. Ah u koliko sam se ja svarcica zaljubila u Ritualsu.. Naredni put cu puno bolje da ih istrazim i napravim listu prije puta. Skupi su pa je zaista tesko kupovati na slijepo, ali sto se tice ove pjenice cini se da nisam pogrijesila. Hermes parfem mene iskreno podsjeca na jake parfeme koje naši ljudi donose kada idu na hadzdz, za mene totalni promasaj. Volim jake parfeme ali ovo je prejako i nekako oporo.. Hvala ti puno na citanju i komentaru :) :*

      Izbriši
  2. Ajme, divota! To je sve što sam trenutno sposobna napisati....

    OdgovoriIzbriši
  3. Malo je reći da sam oduševljena ovim postom! Ovaj haul je i više nego savršen! Zaista si kupila izvanredne stvari, počev od preparata za kosu, i telo, pa sve do ove šminke! Zaista stvaka čast na odabiru, verujem da ćeš još dugo koristiti ove proizvode i da će ti biti jako dobri i koristni!

    Gotičarka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno puno na divnim rijecima.. Iako nisam imala puno vremena mislim da sam ovog puta ipak lijepo iskoristila odlazak u inostranstvo.. Neki proizvodi su me vec odusevili, a drzim fige i za ostale :) Hvala na citanju :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe