PUPA/ PUPARF PALETA SJENA

listopada 22, 2017

Ako u beauty svijetu na nešto treba investirati više novca onda je to definitivno njega kože, ali nakon toga bez sumnje na red dolazi dobra paleta. Na tržištu ih je mnoštvo i ponekad cijena ne znači kvalitet. Da li je Pupa paleta, nešto skupljeg brenda na našem tržištu,  naziva Puparf 001 ispunila moja visoka očekivanja, ili pak ne otkriti ću vam u ovom postu :) Pa krenimo redom.


Zadivljujuće kvalitetno pakovanje nije izostalo, no moram priznati da od brenda kakav je Pupa drugačije nisam ni očekivala. Kompaktno plastično, ali jako čvrsto pakovanje sa izuzetno praktičnim ogledalom na poklopcu idealno je za svaku torbicu. Ovo je jedna od onih paleta koju ćete ako ništa bar zbog njenog praktičnog pakovanja biti vaš prvi izbor kada se pakujete na neko putovanje jer ne zauzima puno prostora, a i izbor nijansi je raznolik od tamnih do svijetlih. Poklopac u paletice se ne može spustiti do kraja, nego ostaje pod uglom od 90 stepeni, što je u početku korištenja zaista bilo neobično, no vremenom se naprosto naviknete na to i više nisam obraćala pažnju. Uz paletu dođu i dva klasična aplikatora za nanošenje, no kako ja koristim kistove za nanošenje šminke, više bih voljela da je uz paleticu došao i neki dvostrani kistić, no ne uzimam to za zlo, obzirom da kod većine paletica aplikatori/kistići, bar što se mene tiče, ne zadovoljavaju moje potrebe, pa završe u kanti za smeće.



Malo kompaktno pakovanje krije 9 nijansi ( težine 8 grama) od kojih je čak 8 njih shimmer, a samo jedan matt. Moja jedina zamjerka u na ove palete ide baš u tom pogledu. Zaljubljenica sam u matt sjene stoga i ne čudi što mi prilikom kreiranja looka uvijek zafali bar još jedna matt sjena. Jedna ali vrijedna, lijepa i prekrasna, tri su riječi kojima bih opisala jedinu matt sjenu. Neutralana zemljano smeđa nijansa odlično će odgovarati kao prelazna nijansa za razne lookove, ali i naprosto prekrasna ukoliko se odlučite da je koristite samostalno. Već sada znam da ću baš njoj prvoj dotaći pan. Bijela shimmer nijansa odlično će poslužiti kao highlighter ispod obrva, dok će tri neutralne smeđe nijanse biti odlične za kreiranje dnevnog looka, a bakrena shimmer nijansa u svakom trenutku može dati upečatljivu notu. Zadnje tri nijanse, ljubičasto-smeđa, siva i crna, spadaju u kategoriju tamnijih i za nečiji ukus možda malo odvažnijih, te će odlično poslužiti za večernji look. Dakle, dovoljan je ovo izbor nijansi gdje god da se nađete. 


Pigmentacija svih nijansi na zavidnom je nivou, a trusenje je minimalno, skoro pa da ga i nema. Kombinacija je to koja se rijetko sreće danas, jer većina visoko prigmentiranih sjenila ima tendenciju jakog do srednjeg trusenja, što zna biti poprilično frustrirajuće, jer bukvalno vaš novac izdvojen za paletu završi u vazduhu. Uz dobar primer sjene dobivaju na jačini, a za shimmer sjene uvijek se možete poslužiti poznatim trikom za dobivanje pune pigmentacije: sjenu lagano prstom utapkajte na oči. 


Bilo da želite sebe počastiti jednom lijepom kompaktnom paleticom ili pak neku vama blisku damu, ova paleta je igra na sigurno i s njom nema razočarenja. A vaš pogled se od nježnog romantičnog u trne može pretvoriti u fatalno zavodljivi, zavisi koju nijansu izaberete iz ove Pupa paletice. I tako dođosmo do kraja još jedne lijepe priče o proizvodu iz Pupa asortimana. Paletice je nastavila sretno da živi na mojoj polici još jako jako dugo, čineći mene još sretnijom kada posegnem za njom.



Ljubim vas, vaša M.

You Might Also Like

5 komentari

  1. Wow... nijanse su predivne :) i pigmentacija odlična! :)Odličan post.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam probala Pupina sjenila, ali sada sigurno hocu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. koliko koštaju sjenila?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista nisam sigurna, mogla bih samo nagadjati da je negdje izmedju 50-60 KM

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe