AVON GEL ZA INTIMNU NJEGU

rujna 19, 2014

Dame moje, danas vam pišem o jednom proizvodu koji koristim već godinama. Pročitajte u nastavku zašto sam mu još uvijek vjerna. 

UVODNE RIJEČI: Nekad u srednjoj školi, kada polako prelazimo iz tijela djevojčice u tijelo žene, počela sam da vodim brigu o svojoj njezi intimnih tijelova. Sa 15 godina počela sam da imam česte upale i zaista jake gljivične infekcije, tako da sam naravno uz savjete mame, počela sve više i više da vodim brigu i njegu. Mijenjala sam proizvode, pokušala naći onaj koji će mi najviše odgovarati i u moru tih proizvoda našao se i ovaj gel za intimnu njegu

ČINJENICE I DOKAZI: Na samom pakovanju se neću dugo zadržavati. Izgled pakovanja koliko me pamćenje služi vremenom se mijenjao nekoliko puta, ovo na slikama već je staro pakovanje, ali davno sam i napravila slike, tako da nadam se ne zamjerate (izgled novog pakovanja možete da vidite na slici ispod). Trenutno sam u isprobavanju novog gela drugog proizvođača, tako da nisam u posjedu najnovijeg. Dolazi u praktičnoj plastičnoj bočici u količini od 200 ml. Sasvim dovoljna količina za nekoliko mjeseci korištenja. Pumpica kroz koju izlazi proizvod je sasvim solidna, meni ne treba više od toga. U većini slučajeva stisnem 2-3 puta i ta količina meni je dovoljna. Naravno sve je to individualno, ali moj savjet je da ipak ne stavljate previše proizvoda, zaista je nepotrebno. Zašto samo od mora proizvoda, ostala na ovome i ruku na srce još par njih, ali ovaj najčešće koristim? Dermatološki je ispitan, i same znate nisam stručnjak u poznavanju sastojaka, i iskreno na ovaj nisam ni obazirala pažnju, jer kada sam ga počela koristiti o tome nisam ni imala pojma, međutim pokazalo mi se da mi od sastojaka ništa ne škodi, čak naprotiv. Vi svakako obratite pažnju na sastav, može se lako naći neki sastojaka koji vam ne odgovara. Pri prvoj upotrebi, možda je bolje da ga testirate na ruci, sačekate par minuta i ako ne bude reakcije, sigurno je za upotrebu. Jake upale i gljivične infekcije naravno nisam mogla riješiti korištenjem ovog gel, za to ipak idu puuuuno jača sredstva i antibiotici. Intimna njega bi trebala biti svakodnevna njega svake žene, djevojčice i djevojke, dakle bez obzira na godine i seksualnu aktivnost, naročito ako patite od nekih gljivičnih infekcija. Tada je zaista neophodna svakodnevna intimna njega i održavanje tog područja što čišćim. Tu mi se ovaj gel pokazao kao odličnim. Mnoge od vas će reći da im je sapun ili gel za tuširanje dovoljan. Ja se ipak ne bih složila jer ne zaboravite da sapuni i gelovi imaju mnogo agresivnije sastojke, dodatke za mirise istih, te poneki i me održavaju pH ravnotežu što je za ovo područje izrazito bitno. Nije mi dodatno stvarao probleme, zaista je blag, fino očisti. Neutrališe i neženjeni miris. Čak sam nekada i po dva puta u toku dana posezala za njim i opet ništa loše se nije desilo.


Želim samo da dodam da je Avon jako proširio svoj asortiman intimne njege od perioda kada sam ga ja prvi put probala, tako da sada u tom asortimanu imate maramice za intimnu njegu, pjenu za intimno pranje, umirujući gle, zatim nježni gel, osvježavajući gel (koji bih voljela da probam pa mislim da ću ga uskoro poručiti) i gel za intimno pranje za tinejdžerice (tako da ako ste majka jedne tinejdžerice slobodno joj kupite ovaj, ja ove gelove koristim baš od tinejdžerskih dana i nisam imala nikada nikakvih problema). Ako želite malo detaljnije da se upoznate sa ostatkom asortimana evo i linka. (na dnu stranice se nalaze ovi proizvodi)                                                   
ZAVRŠNE RIJEČI: Avon gel za intimnu njegu je proizvod koji se treba naći u kupaonici svake žene. Na intimnoj njezi ne treba štedjeti, izdvojite koliko god možete novca za to, jer to područje je najosjetljiviji dio vašeg tijela, te s toga zahtijeva i veći nivo higijene. Da li na tržištu postoji boljih formula gelova za intimno pranje? Postoji to je sigurno, jer od boljeg uvijek postoji bolje, ali i Avon gel ima zaista finu kvalitetu, te je pristupačne cijene. Stalno je na akciji u skoro svakoj brošuri, tako da ga svaka žena može sebi priuštiti. Regularna cijene je 10 KM, a trenutno ga možete kupiti za 6.9 KM.


PRESUDA: Ovog puta malo skraćenija presuda i reći ću samo 5/5. Boljih ima, ali i tim boljim bi dala manju ocjenu vjv zbog možda visoke cijene. Ovaj proizvod nudi i kvalitetu i pristupačnu cijenu, tako da ne vidim razlog da ga ocijenim išta manje od ovoga.  

Da li vi brinete o intimnoj higijeni? Koji proizvod koristite? Jeste li probale ovaj ili neki drugi iz Avon asortimana? Pišite mi!

You Might Also Like

3 komentari

  1. Koristim njihove maramice i sprej za intimnu njegu, dok koristim Carefree gel koji mi je odličan :) U prošlom katalogu sam naručila njihov gel da isprobam, no narudžba nikad nije došla, pa sam se opet vratila Carefree-u :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da ćeš imati priliku probati i ovaj.. koristila sam i ja Cerefree i super mi je i on bio... :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe