L'OREAL 150/TRUE MATCH RUMENILO

rujna 11, 2014

Drage moje, danas vam donosim jednu novu recenziju, pa moglo bi se reći o proizvodu koji je sam našao put do mene, a da li me osvojio ili ne o tome u nastavku.. Koristim priliku da najavim nagradnu igru, a detaljnije o tome u subotu, kako na fb tako i na samom blogu.. :) 

UVODNE RIJEČI: Vratimo se sada proizvodu o kojem vam danas pišem. Riječ je o L'oreal rumenilu u nijansi 150 iz njihove kolekcije True Match. Dugo vremena tražim rumenilo koje će se složiti sa mojom malim, blijedim licem. U posljednje vrijeme uspjela sam da pronađem par zadovoljavajućih. Naravno meni "zadovoljavajuće" nije dovoljno da bih prestala potragu i taman kada sam pomislila da stanem malo sa isprobavanjem, dobila sam ovo rumenilo.

DOKAZI I ČINJENICE: Iako inače smatram da samo pakovanje možete vidjeti na slici, pa zbog toga nema potrebe za opisom, ovoga puta ću se ipak zadržati. Rumenilo ima izrazito čvrsto plastično pakovanje. Niti jednog trena nisam pomislila da bih moglo puknuti. Ispod kućišta rumenila nalazi se skriveno, malo ogledalce i četkica za nanošenje. Moram da priznam da je ne samo odlična ideja, nego i kvalitetno urađeno. Četkica koja dolazi uz pakovanje, po meni je sasvim ok, i upotrebljiva je. Nekoliko puta sam do sada posezala za njom. Prvo s njom nanesem rumenilo, a onda uz pomoć nekih drugih četkica još malo doradim cjelokupni izgled. 

U pogledu teksture rumenila mogu samo da kažem da se samo rumenilo uopšte ne truši, i ravnomjerno nanese na četkicu, bilo ovu koja dolazi uz njega bilo na neku drugu. Dakle riječ je o kolekciji True Match, koja je već duže vremena na našem tržištu i vjerujem da ste sve uveliko upoznate sa tečnim puderima koji su se najviše izdvojili iz ove kolekcije. Nijansa ovog rumenila je 150 Candy cane pink, koja je prema preporuci proizvođača  namijenjena za "srednje tamnu kožu", međutim meni se pokazala kao super boja za moje svijetlo lice. Kolekcija pored ove ima još 5 nijansi, od čega su 3 u rozim i 3 u smeđim tonovima. Kada sam već kod boje, ova nijansa je po meni nešto između smeđih i rozih tonova, dakle neka tamna roza, na prelazu u smeđu. Iskreno ja bih je više svrstala u smeđe iako je proizvođač uradio suprotno. Ali dobro, nije to uopšte bitno, jer je riječ o zaista predivnoj boji, u što se možete uvjeriti i na slici. 
Nakon otvaranja proizvoda, rok trajanja mu je  24 mjeseca. Da li ću ga potrošiti za tih 24 mjeseca nisam sigurna s obzirom da se zaista jako sporo troši. :) 
Sastav samog rumenila možete da vidite na slici
ZAVRŠNE RIJEČI: Riječ je dakle o jako kvalitetnom rumenilu, lijepe boje. Cijenu zaista ne znam, u CM i DM-ovima u kojima sam gledala trenutno ga nisu imali na policama. Nadam se da to nije znak da su ih povukli iz prodaje, jer sam puder iz iste kolekcije pronašla bez problema. :) Ukoliko neka od čitateljica bude upoznata sa cijenom, neka slobodno u komentarima podijeli tu informaciju sa nama.
PRESUDA: a) interesantna boja, koja se fino stopi sa bojom lica
                   b) proizvod se ne truši
                   c) iako plastično, jako kvalitetno pakovanje
                   d) upotrebljiva četkica (čak i ogledalce može nekada dobro doći)
                   e) sporo se troši
Moja ocjena za ovo rumenilo je 5/5, bez obzira na cijenu, jer poslije toliko isprobanih rumenila, ovo me je oduševilo kako kvalitetom, tako i samom bojom koja super pristaje uz moj ten.

*PR proizvod


Da li ste probale ovo rumenilo li neko iz ove kolekcije? Koje je vaše omiljeno rumenilo? 
                    

You Might Also Like

14 komentari

  1. Izgleda super! :)

    takodjer bih zamolila da posjetite moj blog, nova sam u ovome i dobro bi mi dosla bilo kakva podrska:) Hvala!
    Luxveritatis.| Beauty.Fashion.Crafts

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti.. svaka nova blogerica ima moju punu podršku.. sretno sa radom

      Izbriši
  2. inače nisam koristila niti jedno rumenilo od L'oreala, ali ovo je skroz primamljivo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iskrena da budem ja ih nisam ni primijetila do sada, i pozitivno se iznenadih.. koristim ga već oko mjesec dana i to skoro svakodnevno.. vjv ce mi vremenom dojaditi ali sad za sad ja prezadovoljna :)

      Izbriši
  3. volim pakovanja L'oreal proizvoda za lice, pogotovo zbog tog ogledalca koje se krije unutra :D
    lijepa mi je i nijansa - obožavam te tamne, prljavo roze :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da ogledalce je bas simpatično, i nikad se ne zna kada može poslužiti... meni je boja prelijepa..

      Izbriši
  4. Divno izgleda! Ali imam previse (ili nikad nije previse?) rumenila :) Zasad preskacem, ali nikad se ne zna... osim maskare dugo nisam imala nista lorealovo :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ona moja preporuka za ovo rumenilo ide, kada potrošiš te zalihe.. :) Loreal je nedavno izbacio nove maskare, meni su super, nadam se da će i tebi biti :)

      Izbriši
  5. Imam drugu nijansu ovog rumenila, neku blijedu prljavo roze, ne znam kako se tačno zove, jer se ambalaža raspala zbog dugogodišnje upotrebe, ali baš ga volim.
    Mogu ti reći da će ti dugo trajati i da je mala vjerovatnoća da ćeš ga morati baciti nakon isteka roka, jer moje i nakon 4 godine ima isti miris, koji inače obožavam, nekako je kremast i nježan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je bilo pročitati mišljenje i od nekoga ko ga tako dugo koristi.. zaista valitet rumenila je odmah vidljiv.. super je i sto je rok, malo duži, jer ja nema problema sa tim, posto mi lice nije osjetljivo, tako da ću ga koristiti što više budem mogla :)

      Izbriši
  6. Ja ne znam kako mi je ovo rumenilo promaknulo! Baš je lijepo a otisak puzle me osvojio :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, zaboravila sam napomenuti da pakovanje ima taj slatki otisak puzle :) ako budeš u prilici obavezno ga probaj, nađi boju koja ti odgovara.. :)

      Izbriši
  7. Ja sam dobila ovo rumenilo prilikom jednog darivanja samo na mojem pise nesto kao "le blush" ali nijansa i sve ostalo je u biti isto mada nema ove puzle :D znaci od 11 umenila koje imam(10 u paleti i 2 mono) + ovo Loreal 12-o moram priznati da samo njega koristim :) cetkica je zbilja dobra za koristenje ili male popravke mada nema potrebe za njima jer ovo rumenilo traje satima!!!! Svidja mi se i ovaj krasni sitni shimmer u njemu,ma krasno rumenilo koje morate imati.Negdje sam čitala da je oko 100 kuna i mene mirisom podsjeca na ruze.Sporo se trosi,nadogradivo je i da,uopce se nemoj brinuti za rok,dokle god nije promjenilo miris,teksturu boju ili bilo sta slicno do tad se nemas sta bojati,ta suha sminka se ne moze tako brzo i lako pokvariti.Jos samo zelim reci da si me obradovala s ovom recenzijom jer nigdje nisam nasla nesto o ovom rumenilu kod nas

    OdgovoriIzbriši
  8. drago mi je bilo procitati jos jedno misljenje o ovom rumenilu, divno od tebe sto si podijelila samnom.. Dijelimo isto misljenje.. Rok cu naravno da zanemarim, ali svakako nemam brije naredne 2 godine. Ko zna koliko cesto ga stavljam mozda ga i potrosim, heehhe..

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe