B-DAY WISHLIST (II dio)

siječnja 16, 2015

Ćao drage moje! Danas nastavljam sa svojom wishlistom za rođendan. Prvi dio moje liste gdje sam pisala o gardarobi, ste mogle čitati ovdje, a danas vam pišem o slatkim predmetima i nekim dodacima odjevnim kombinacijama koji su mi ili prijeko potrebni ili bi ih željela imati. Ovoga puta lista je cijenovno prihvatljivija, pa nešto od ovoga zaista mogu i očekivati u kesicama mojih rođendanskih poklona ili ih čak sama sebi priuštiti u dogledno vrijeme. 

1. NOVČANIK
Trenutno meni najpotrebnija stvar, jer stari Carpisa je dao svoje, pa je vrijeme za promjenu. Ovog puta tražim isključivo kožni, kvalitetan, sa sto više prostora, a da opet nije veliki (jednostavno ne volim one velike novčanike). Za sada sam uspjela da nađem jedino ovaj Carpisa da mi se iole sviđa.. Ah tako je to kad se traži nešto što mi hitno treba, da je suprotno bilo bi ih 15tak predobrih :) Koliko me pamćenje služi Bershka je imala slatkih, nadam se je i sada ista situacija

2. "ZLATNI" ILI "ROSE GOLD" SAT
Žene vole torbe i cipele i toga im nikad dosta. Ja tome još dodajem i sat. Inače ne nosim nakit, jednostavno nisam navikla (i tu naviku moram brzo da mijenjam), dok je sa satom druga priča i zato mi ne bi smetalo kada bih ih imala i više od 10 :) A i sat sam oduvijek smatrala lijepim dugotrajnim poklonom. Imam jedan "srebreni", a pošto mi se ne uklopi uvijek sa odjevnom kombinacijom dobro došao bi mi i jedan u zlatnim ili čak sta više neki od rozog zlata. Rozo zlato je od nedavno doživjelo veliki bum i moram da priznam pala sam i ja :). Istina je da nisam ljubiteljica satova sa pijace, ne zato što sam neko razmaženo derište, al meni je potrebno da me bar sat izdvaja, kada već nakit ne nosim. Draže mi je odvojiti malo više novca (ne mislim tu na stotine KM, nego recimo 50tak KM) i kupiti kvalitetniji sat, recimo Q&Q. Naravno sve je to stvar ukusa. A ovoj je jedan koji sanjam. OK, apsolutno prihvaćam bilo koji njemu sličan :)

3. OGLICA
Kada sam pisala o satu, rekla sam da ne volim nakit, i da to moram hitno mijenjati, pa ću ovoga puta čak dvije želje potrošiti na nakit. Prva je ogrlica. Zaista nemam puno ogrlica pa bih se vjerovatno svakoj obradovala. Ipak o par njih već dugo maštam, poput jednostavne zlatne iz Bershka-e (koju cu sebi kupiti i prije rođendana, jer dosta sam čekala na nju),  onih diskretne sa malim privjeskom ili pak velike sa mnoštvom perlica :)
(Lijevo Zara, desno obje Bershka)

4. PRSTEN 
Da beg nebi bio cicija evo i jednog Swarovski prstena od 200 eurića.. Sada šalu na stranu, jasno je da ovaj nikada neću dobiti, čak i kad bi ga mogla u nekom slučaju sebi priuštiti vjerovatno bi i tada oklijevati.. Uglavnom, voljela bih neki prsten, i to baš ovakvog oblika (bucmast sa svih strana, ili da ide uz prst :P), ovih boja, i naravno da mi nije velik. Svaki prsten koji sam do sada imala, bio zlatni, srebreni ili bižuterija završio je u latici jer su mi bili preveliki, čak i oni koji su se mogli podešavati. Imam izuzetno male i tanke prste, a naravno zlatne i srebrne mi je žao skratiti, sve se nadam da će mi se prsti "ubuciti" hahah..
(Swarovski)

a kako rekoh da volim da mi prsten ide uz ruku, nisam mogla a da se ne zaljubim i u ovaj :)

5.  ROKOVNIK I/ILI PLANER
Sada ću se udaljiti od zlata i tih malo skupljih stvarčica, i poželjeti nešto jednostavno i praktično, dakle rokovnik. Volim da zapisujem stvarčice, a i mislim da je vrijeme da imam jedan pristojan rokovnik u kojem mogu planirati sve što mi je vezano za kozmetiku i blog, od wish liste, akcija, planiranja postova, zapisivanja rečenica koje mi "dolete" kada mi računar nije u blizini. Dugo željeni (ali nažalost nedostupni za prostor BIH) je Ženski rokovnik koji svake godine izbaci nove naslovnice, pa pošto se bliži kraj godine voljela bih da dobijem neki za 2015 (na slici su moji favoriti za 2014, baš ovim redom), ali i jedan Blogo planer ili bilo koju predivnu stvarčicu od Uređeni haos
(Ženski rokovnik)
(Uređeni haos)

6. OKLOP ZA MOBITEL
Imam, sada već stariji tip mobitela. Riječ je o Sony Ericsson Xperia Arc S, ali ne bih ga mijenjala niti za jedan drugi. Jednostavno volim ovaj mobite. Pruža mi sve što očekujem od mobitela i sad za sad smo dobri drugari, jedino je došlo vrijeme da nabavim novu zaštitu za njega. Dvoumim se između klasične maske ili pak nekog lijepog modernog oklopa. Mislim da bi mi obje varijante bile super, sve dok je na njima neki neobični moderni print ili izgled :)
(ebay)

7. SLATKE PAPE 
Ne znam koji nazvi vi koristite pape, pokučnice, kućne papuče, ali razumijete me šta želim. Uvijek sam dobivala neke koje nisu bile girly, niti nešto fensi šmensi, tako da bih se zasigurno obradovala jednim sličnim kao sa ovih slika.


8. NESESER 
Vjerojatno će mnoge od vas reći, da nije moguće da nemam neseser. Imam ja njih puno, ali sve su to veliki ili srednje veličine, jer mi se desilo to da mi je jedan mali koji sam imala uvijek u torbi slučajno pukao i sada sam prisiljena svoju kozmetiku nositi u jednom rexona neseseru koji mi se apsolutno ne sviđa. Vrijeme je za promjenu i pronalaženje jednog malog, slatkog nensesera u koji bi mi stalo ono "osnovno" za ponijeti u torbici.. 

9. FERRERO ROCHER
Kratko i jasno, 24 može da se proslavi i bez torte, a zamjena bih bile ove slatke kuglice. Veliku kutiju molim!

10. SLATKA SITNICA DAROVANA S LJUBAVLJU
Prijatelji mojii koji budete ovo čitali, ovaj post je indirektan čin da vam kažem šta očekujem od vas, ahahahah. Naravno šalim se, ono što bih zaista bila moja zadnja želja je ta da zanemarite ovu listu, uložite malo svoje kreativnosti, dodate malo vaše- malo moje osobnosti, koju kapljicu elegancije u pakovanje poklona i to je to. I jedan velika molba, ne izdvajajte puno novca za mene, svi smo mi još pod krovom naših roditelja, odličan poklon može se kupiti i/ili napraviti za malo novca. Dakle može i žvaka, sve dok je kreativno upakovana. Kao što već u prošlom postu napisah, sve što mi darujete iz srca, biti će primljeno iz srca sa puno zahvalnosti :)  













Šta kažete na drugi dio liste?  Šta vam se najviše svidjelo? Treba li vama nešto od ovoga? Da li i vas kao i mene obraduju više sitnice nego neke krupne stari?

*slike na ovom postu su preuzete sa interneta ili službenih stranica proizvođača.

You Might Also Like

12 komentari

  1. joj ja sam luda za rozim zlatom već nekih 4 godine :) isto tražim neke slatke šlapice koje izgledaju kao čizme, ali šta god sam probala nije mi se svidjelo :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zadnjih pola godine ovo prelijepo zlato opet je dobilo svoje mjesto u modi, i moram da priznam da sam i ja potpuno luda za njim.. Šlapice je zaista teško naći jer na izgled su super, a kad se obuku katastrofa.. nadam se da ću ipak naći te savršene :)

      Izbriši
  2. Moram priznati da sam čitajući post samo klimala glavom, imamo jako sličan ukus, ono što meni jako, jako treba je planer, mali lijepi, nemam mogućnosti naručivanja preko neta, a ovi kod nas su bezobrazno skupi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas mi je drago da su ti se svidjele sve stvarčice, a apsolutno se slažem da cijena planera, notesa i tih slatkih teka zaista je nevjerovatno visoka... :)

      Izbriši
  3. Super wishlista i skroz isti ukus imamo :D obozavam Ferrero Rocher, najdrazi slatkis :) <3 htjela bih isto ovaj Gold Rose sat, to je na wishlisti vec dve tri godine pa se nadam mozda da cu si ga priustiti s prvom placom :D slapice su preslatke, ove prve su bile u H&M-u prosle godine u dve tri nijanse za 150kuna. Ovakvu masku na preklop imam i to je odlicno kad nosis mobitel po torbi da se ne zaprlja ekran, tako da moj savjet pravac ebay i naruci i njega i jednu obicnu, iako ja na kraju najvise nosim taj oklop :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Steta što mi u BIH nemam H&M sigurno bi bile moje :( Gold Rose sat je također već duže na mojoj listi želja, ali mislim da će se desiti baš kao i kod tebe, pa da ću ga sebi kupiti od prve plate, ali kako je krenulo sve cu ja od prve plate da kupim haaaha.. maska na preklop mi bas zbog toga treba, da se ne isprlja ekran ili da se slucajno ne izgrebe od kljuceva ili nečeg slično tome... :)

      Izbriši
  4. jOJ , I Ja silno želim neke girly , slatke ali tople pape... i pidjamu bi neku novu, onako fensi, šmensi ko iz filmova, baš patim za tim jer uvijek spavam u nekim starim majicama i donjem dijelu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidis na pidžamicu sam i ja zaboravila, i tome bih se bas obradovala :) i ja sam ista po pitanju spavanja i svaki put kada kupim sebi neku kažem od sada spavam u pidžamama , ali to nikako da se desi hahah :)

      Izbriši
  5. Imam MK sat, ne taj, ali obožavam ga! Inače i ja jako volim satove i to je jedina stvar za koju mi nikada nije žao da izdvojim novac. Mogu štediti na kaputu, obući, kozmetici, ali na satovima nikad :D Prošle godine su imali slatke pape u Izboru Trgovine i bile su jako povoljne (oko 7 KM), ja sam kupila dva para i čitave su i čim uđem u kuću obuvam ih :D pogledaj, možda ih i ove godine imaju (ili natjeraj nekog da pogleda i kupi ti)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bas si sretnica sto imas taj sat :) a za te pape iz Izbora su mi rekli, ali kasno kada sam otisla nije ih vise bilo, ali dobro si me napomenula potrazim ih ove godine :D

      Izbriši
  6. Divna wish lista, tako puno lepih stvarčica :). Želim ti da sve budu tvoje :)! <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe