EMPTIES #3

listopada 09, 2014

Ćiao, kozmetikoljubci :)
Ovo je jedna vrsta posta koje, sudeći prema broju pregleda, jako volite. Poslije zadnjeg ovakvog posta od prije dva mjeseca, puno sam se selila, sa jednog mjesta na drugo, tako da sam dosta stvari bacila, zaboravivši ih slikati, no nije to ni velika šteta, jer su to većinom bili acetoni, vlažne maramice, blaznice, gelovi za tuširanje, šamponi itd. Ipak u kesici za potrošene proizvode našlo se ipak dosta toga, pa da krenem.


PREPARATIVNA KOZMETIKA: 
Avon Advance techniques šampon za volumen kose sam otkrila tek nedavno, neću puno da pišem o njemu jer ćete imati priliku ubrzo čitati o njemu i kako se pokazao na mojoj extra masnoj kosi. Među potrošenim proizvodima su se našli i oni o kojima sam vam davno pisala poput Dove gel za tuširanje (link posta ovdje), zatim Etiaxil (njegov post je ovdje), Krema od kozjeg mlijeka (post ovdje). Dove i Kreme od kozjeg mlijeka sam se zasitila i jedva sam iskreno čekala da i potrošim, dok mi je etiaxil super služio i ovo ljeto, dobila sam novo pakovanje pa se nastavljamo družiti malo manje u zimu, ali u proljeće opet idemo u nove pobjede :)
Schaebens masku za lice protiv prištića i akni sam dobila u onom poklonu od Tine i probala sam njen jedan dio, i ostala odmah zadovoljna njome. Lice mi je opet malo podivljalo tako da ću ovih dana sigurno i drugi dio da potrošim, a onda ću žaliti što je nema kod nas.
Naknadno sam potrošila i ova dva proizvoda. Post o LPM je između ostalog bio ovdje, dok o muškom Balea šamponu nemam puno toga da kažem. Kupila sam ga zbog par savjeta kako bi mi možda mogao pomoći u borbi sa mojom masnom kosom, međutim to se nije desilo, ali to mu ruku na srce i nije namjena, tako da po pitanju njega nisam objektivna da dajem sud :)
NJEGA RUKU: 
Mala bočica sa slike, je ustvari antibakterijsko sredstvo za ruke Unscented hand sanitizer koji sam sasvim slučajno dobila kao poklon od jedne divne gospođe na aerodromu dok smo skoro 6 sati čekale let za Sarajevo. Gospođa živi u Americi i vjerujem da ga je tamo i kupila pošto je na samoj bočici pisalo da je cijena 1 dolar. Proizvod je izuzetno dobar, ali nažalost alkohol je sastavni dio ovog proizvoda i zaista je užasno osjeti, ali nisam primijetila da mi je nešto naročito isušio ruke. Dvije kreme su se također našle u kanti, jedna potrošena, a druga nova. Prva, dakle potrošena je Avon Cere glycerine krema za ruke i nokte. Cijela porodica je mazala ruke sa njom, i rekli bi smo solidna krema. Druga krema, dakle nova je 48 zaštitna krema za ruke. Vjerovatno se pitate zašto se našla u kanti ako je nova? Ovo mi se prvi puta desilo u životu, da sam jednostavno zaboravila na ovaj proizvod, kupila ga, ostavila u ladicu u kupatilu koju inače ne otvaram, i tako je krema stajala vjerovatno i godinama, dok je nisam nedavno slučajno našla, ali rok je već bio istekao, tako da nije krema ništa kriva, nego ja. Šteta i sram me bilo.. Zaista sam ljuta na sebe, jer ne gomilam proizvode baš iz razloga jer ne želim da bacam kozmetiku, jer za mnoge ona je još uvijek luksuz.

LAKOVI ZA NOKTE: 
Dva Rapsodi laka kojim zaista ne znam broj ili naziv nijanse, ali mogu reći da je jedan bio koraljne, a drugi tamno plavi. Razlog bacanja je tipičan za lakove, a to je da su se vremenom ili isušili ili dobiti onu groznu gelastu strukturu. Prvi na slici je i jedan Golden Rose iz kolekcije Paris u nijansi 219, o kojem sam vam pisala još u prvim postovima ovog bloga (link ovdje). Za razliku od Rapsodi laka, ovaj sam toliko voljela da sam ga potrošila skoro do samog dna. Nikad mi se do sada nije desilo da jedan lak potrošim u tolikoj količini.

DEKORATIVNA KOZMETIKA:
Tipično za dekorativnu kozmetiku, u korpi se nije našlo puno toga. Farmasi happy face puder u nijansi 01 je, koliko me pamćenje služi, četvrto potrošeno pakovanje i nastavljam ga i dalje koristiti, a o njemu ste mogli čitati ovdje. Tu su još i dvije maskare, i to obje od Max Factor-a. Zelenu Wild mega volumen sam dobila na poklon od rodice, i služila je dobrih pola godine. Solidna maskara, s obzirom na nižu cijenu nego ostale MF maskare. Druga na slici je uzorak famozne Masterpiece Max maskare, jedna od maskara koja je do nedavno zauzimala zauzimala sami vrh mojih najboljih maskara, ali onda sam otkrila novu L'orela So counture maskaru.
To bi bilo to ovoga puta. Da li ste nešto od ovih proizvoda koristile? Koji su vaši dojmovi? Desi li se vama da kupite neki proizvod i totalno zaboravite na njega?

You Might Also Like

6 komentari

  1. Nisam ništa koristila s popisa osim uvijek fantastične 48ce.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a vidis ja sam dopustila da mi 48ca ostane ne potrošena, ali sigurno ću nabaviti novu i probati :)

      Izbriši
  2. Od gore pomenutih proizvoda nisam probala ni jedan, osim nekih šampona iz Avonove AT kolelcije. Baš taj za volumen nisam isprobala, pa me jako zanima kako se pokazao jer sam u potrazi za takvim šamponom :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ono što ti mogu odmah da kažem da ovaj šampon i nije naročito nešto po pitanju volumena, doduše ja imam gustu kosu pa mi je malo teže to procijeniti , ali zato u jednoj drugoj stvari se pokazao kao dobar, o tome uskoro :)

      Izbriši
  3. jedino sam probala Avon At jer sam dugo godina samo njihove šampone koristila i svima nama su bili ok

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj i LPM gel za tuširanje neceš se pokajati.. ovaj šampon je sasvim slučajno otkriven i družimo se evo do sada fino :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe