FREEMAN MASKA ZA LICE MINT AND LEMON

studenoga 07, 2014

Tek sada sam shvatila koliko dugo vam nisam pisala recenziju nekog proizvoda. Jednostavno nikako nisu dolazile na red, ali u narednom periodu prosjek recenzija moram da popravim :)
Kao dio poklona sam od kolegice Tine prije nešto više od mjesec dana (ako me pamćenje dobro služi) sam dobila i ovu masku. Odmah ću da naglasim da je riječ o maski za lice, koja nama djevojkama iz BiH nažalost nije dostupna, tako da ne znam ni njenu cijenu kod naših malo sretnijih komšija, ali znam da nije naročito skupa :)
Dakle na poklon sam dobila kesicu, u kojoj se nalazilo 15 ml ovog zeleno-plavog čuda, ali ista takva je na tržištu  dostupna i u "full size" verziji. Ova količina je sasvim dovolja za 4-6 nanošenja.

Maska od mente i limuna namijenjena je za sve nas koje nažalost imamo masnu kožu lica i koristi se za upijanje pretjerane masnoće. Ova recenzija će vjerovatno biti kraća nego što su to uobičajeno moje recenzije, jer ja jednostavno nema riječi da vam opišem koliko sam ja zadovoljna ovo maskom i koliko žalim što nije dostupna i kod nas. Nadam se da ću uskoro naći neki način da dođem do njenog velikog pakovanja i bar u neko dugoročno vrijeme budem mirna. Dakle moje iskustvo zasniva se na četiri korištenja  ove maske, jer toliko puta sam je nanije na lice, prije nego li sam je potrošila. Nanosila sam je jednom sedmično, što znači da mi je maska bila otvorena duži vremenski period, te se ne trebate bojati da bih se maska tako otvorena mogla osušiti ili skoriti. Meni je ostala nepromijenjene teksture, te je izgledala apsolutno isto na prvom i četvrtom nanošenju :) Kada sam kod teksture reći ću da je riječ o nešto čvršćoj teksturi, koja se lako razmazuje, a radi na klasičnom principu maske, koja se vremenom osuši i vi je samo toplom vodom skinete sa lica. 

Moje lice je inače masno na svim dijelovima, ali primijetim da su mi najkritičniji dijelovi oko čela i nosa. Baš na tim područjima mogla sam najbolje da vidim da li ova maska daje rezultate. I zaista maska radi svoj posao. Na tim zonama, stanje je postalo bolje, a i na ostatku lica. Dakako moram da naglasim, da je moje lice i dalje masno, tu očito ova maska ne može pomoći, ali meni je od nje i dovoljno to što sebum na licu ipak drži pod kontrolom, te poslije nje imam svježe, čisto lice. Poslije skidanja maske nisam imala nikakvih neželjenih pojava, poput zategnutog lica ili crvenila. Također maska mi niti na jednom području nije isušila kožu. 

Proizvođač naglašava kako maska umiruje, hladi i osvježava. Nakon skidanja maske imate fini osjećaj čistoće, glatkoće i svježine :) Čudno je samo to što maska u sebi sadrži mentol, a dok je na licu tu svježinu mentola ja zaista ne osjetim.


PRESUDA: Ocjena za masku je 4/5, jer ipak ću morati nastaviti potragu za nekim čudom koje će me osloboditi veoma masne kože lica, ali uzeviši u obzir to da maska ipak u dovoljnoj mjeri pomaže u kontoliranju i naravno omjeru cijene i kvalitete, ne mogu a da ne budem zadovoljna ovom maskom.
Sad za sad ostaje mi lijepo sjećanje na nju i nada da ću opet nekad biti u posjedu jedne :)

To bi bilo sve za ovaj put. Ako ste sretnice i živite u zemlji gdje je ova maska dostupna, moja topla preporuka da probate. Da li je neka od vas već probala? Željela bi čuti i vaša iskustva? Koristite li neku masku za masno lice, kojom ste zadovoljne?
XOXO, M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Toliko puta sam prošla pored ovih maski, a nikako ih probati! Draga, ako ti bilo šta zatreba što ne možeš kupiti kod sebe, slobodno mi se javi u inbox!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marijana moja, hvala ti puno na ovim riječima :) a maske kupi bar ovo malo pakovanje, nista ne gubis :) imas puno poljubaca iz Bosne :)

      Izbriši
  2. drago mi je da ti je bar kratkoročno pomogla. sve sam gledala i to je bila jedina maska za masnu kozu. ako nađem još šta svakako ti javim i pošaljem ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jeste tinice, super mi je. jako je tesko naći masku za masnu kozu a da nije i protiv akni.. ti znas da ja zaista nemam velikih problema sa aknama, ali sa masnim licem muku mucim.. cula sa da u Lush-u ima neka dobra pa cu nju probati kao zamjenu za ovu :)

      Izbriši
  3. joj baš je teško naći dobru masku za takvu kožu :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. užasno teško.. uvijek nešto fali, i uvijek može bolje :) ali sta je tu je nastavljam potragu :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe