HELLO BEAUTY MAKEUP SPONGE

studenoga 26, 2014

Hello ljepotice,
mislim  da već svi koji me prate znaju za famozni paket koji sam dobila u razmjeni sa Tinom, u kojem se našlo dosta toga finog i vrijedno pisanja recenzije. Eh baš u tom istom paketu našla se i ova slatka Hello beauty spužvica, koja je naizad dočekala svojih 5 min na blogu. Odmah ću da naglasim da je ovo bilo moje prvo iskustvo sa spužvicama ovog tipa.


Ova, a ni slične ovoj spužvici nisu dostupne na tržištu BiH, pa vjerujem da mnoge dame koje me čitaju iz BiH, i  nisu imale priliku da probaju ništa ovome slično. Navodno ima neka Flormar, ali zaista o njoj ne znam više ništa osim toga da "navodno" postoji :)

Zbog toga evo kratkog pasusa o tome čemu služe ove spužvice i kako se koriste, za slučaj da neko nije upućen. Spužvice ovog tipa napravljene su od strane svjetskih vizažista u svrhu davanja boljeg izgleda našeg lica nakon nanošenja raznih stvarčica, te bi uz pomoć nje trebali dobiti neki prirodni blistavi izgled. Pa tako ova spužvica služi za blendanje pudera, highlightera, korektora, kamuflažnih krema i tome slično. Spužvica nije namijenja za nanošenje nabrojanog, nego pomoću nje tapkanjem stvarate savršeni izgled, ako to mogu tako da nazovem.


Vratimo se sada na samu spužvicu. Od kada je ova plava igračkica došla u moje ruke koristim je svakodnevno. Pored plave, kod kolegica blogerica sam primijetila da ima i u žuto i rozoj boji. Jajastog je oblika. Deblji, donji dio, služi za blendanje većih površina, poput vrata i lica, dok je ovaj špicasti dio namijenjen za one teže dostupne dijelove, poput rubova nosa ili oko očiju.
Izuzetno je mala i stane u dlan i najmanje šake, dok je mokra izrazito velika, mislim da joj se volumen poveća duplo. Meni ,sa malom rukom u početku je to predstavljalo problem jer nikako nisam mogla da je fino iscijedim, dok uhvatila štos da stisnem objema rukama i tako je iscijedim (da ima dušu mislim da bih joj tim principom i dušu iscijedila). Iako je navedeno da se spužvica može koristiti jednako bila mokra ili suha, ja se tu ipak sa proizvođačem ne bih složila. Jednom sam je probala koristiti suhu i ukratko to nije bilo to. 
Moram da priznam da sam ostala iznenađena njenom žilavošću, očekivala sam da će biti malo mekša. Nemojte me pogrešno shvatiti, mekana je ona i ovako, ali osjeti se da njena žilavost.

 (veličina spužvice kada je mokra je otprilike veličina pakovanja i teško da stane u njega)

 Koristila sam je u dvije svrhe, za blendanje korektora i blendanje pudera.
Blendanje korektora sa njom je čisto uživanje i krajnje zadovoljstvo. Zaista fino obavi posao i uštedi mi dosta vremena.
Što se tiče blendanja pudera situacija je različita od toga kakve teksture puder koristite. Ukoliko su vaši puderi jako tečni, spužvica bih vjerujem dobro obavila posao, ali bi vam i pojela velike količine pudera, jer ipak je ovo spužva, a ne kaže se džabe, upija ko spužva. U koliko pak koristite srednje guste pudera (kakvih je i najviše na tržištu) onda je ovo proizvod koji trebate imati. Ljepotu nekih pudera tek sam vidjela kada sam počela da koristim ovu spužvicu, jer ih fino izblenda i pomoću nje puder fino prekrije sve nepravilnosti. 

Održavam je tako što je perem drugi ili eventulano treći put nakon korištenja, mada i sama sam mišljenja da bih je trebalo svaki puta oprati, jer ipak spužva bi mogla biti leglo bakretija, naročito kada je vlažna. Perem je pomoću krutog sapuna, jer tečni sapuni mi se nisu pokazali kao dobar izbor. Moj savjet vam je da pakovanje u kojem dolazi ne bacate, nego da u tome i čuvate vaš spužvicu kako se dodatne bakterije ne bi kupile. 
Već dva mjeseca je u upotrebi i još uvijek kada je operem izgleda nova. Boju nije promijenila. Jedino sam na njoj u zadnjih par pranja primijetila sitne rupice, koje ćete nadam se vidjeti na slici. Meni naročito i ne smetaju, sve dok ne počne da jače puca (što se nadam se neće desiti)


Dakle spužvica nije dostupna na našem tržištu, ali ćete je u susjednoj Hrvatskoj naći u BIPA drogerijama po cijeni od 20 kn (što bi bilo oko 5 KM), pa tako da ako vas ikada put odvede u Hr, obavezno je kupite, jer za ovaj novac zaista vrijedi.

Da li ste koristile Hello Beauty spužvicu? Da li koristite neke druge spužvice, ako da koje?
Do slijedećeg posta, xoxo M.


You Might Also Like

20 komentari

  1. ja sam postala glavna u tvojima postovima :D kao i ti u mojima :) ja sam se isto iznendila njenom žilavošću jer sam sve spuzvice zamišljala nekako mekanije kao one za suđe. pitala sam se da li bi znala raditi sa njom :P čim ti se počme jače kidati, samo javi i dolazi nova :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahah bas tako, ali šta ću kad si mi poslala divne stvari :) da da i mene je žilavost iznenadila, ali kada malo razmislim da nije ovakva možda bi se prije raspala, tako da ko zna jel joj ovo prednost ili nedostatak :) hvala ti tinice.. uskoro ću ići u zagreb, pa ću kupiti bar još jednu

      Izbriši
    2. PočMe?!???!!!?!!!?!???

      Izbriši
    3. Sta da kazem, desava se.. Vjv je Tina pogrijesila u kucanju..

      Izbriši
  2. Definitivno je moram nabaviti :-) jednom sam poručila ali nikad nije stigla :-/ a za Flormar, ja ga redovno obilazim u Sarajevu i Galantu i zaista ga nisam vidjela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znaci ta Flormar koja "navodno" postoji, može biti da zaista ne postoji.. šteta jer to znaci da ih na našem tržištu onda nema nikako.. za ovako nisu cijenu mislim da ova zaista vrijedi.. :)

      Izbriši
    2. Upravo sam pronašla Flormarovu na web shopu Galant, cijena 6,80 :-)

      Izbriši
    3. Hvala ti na inf.. Ako probas prije mene javi utiske :-)

      Izbriši
  3. nisam probala nikada ovu spuzvicu ali bih zaista voljela ! super post:)


    Luxveritatis.| Beauty.Fashion.Crafts

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na divnom komentaru :) ako imaš priliku da je probaš onda ti je toplo preporučujem :)

      Izbriši
  4. Boja je prelijepa,a za taj novac izgleda da je dobra :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da i meni se sviđa boja.. moj savjet je da svakako uzmeš plavu ako se odlučiš za kupovinu jer žuta i roza su svjetlije boje pa bi lako na njima mogli ostati tragovi pudera i poslije pranja :)

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. :) ako imaš priliku da je kupiš onda obavezno to uradi, vrijedi :)

      Izbriši
  6. sviđa mi se recenzija :) htjela bih i sama koristiti spužvicu, no nekako mi spretnost nije vrlina i mislim da bi mi zadala samo velike muke :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno na komentaru :) joj vjeruj nisam ni ja nešto naročito spretna, prvo put kad sam je uzela u ruke nisam znala šta bih s njom, hehe, ali vremenom sam se navikla. :) probaj, ništa ne gubiš (osim 20 kn)

      Izbriši
  7. Alexandar cosmetica takodje ima u ponudi Cala sundjer koji je meni bolji od ove spuzvice,ali si super objasnila ovo za koristenje,to mi se svidjelo :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jao hvala ti puno za informaciju za Alexandar cosmetics i naravno za pohvale, mnogo mi to znači :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe