LUSH - CATASTROPHE COSMETIC

studenoga 29, 2014

Ćao drage moje. Sjećate li se moje rođendanske wishliste u kojoj sam poželjela jedan Lush proizvod, te neki proizvod za masno lice? Jedna osoba, moja divna rodica, se postarala da mi se te dvije želje  ispune (ustvari tri ako ubrojimo i  kutiju Ferrero Rocher). Nije li krasna, samo za poželjeti?




Catastrophe cosmetic je maska za lice, malo čudnog naziva, koja nam dolazi iz Lusha. Namijenjena je kombinovanoj do masnoj koži, ali zbog onoga što Lush obećava vjerujem da bi je i dame u srednjim godinama mogle koristiti. A evo šta kažu iz Lusa za nju:

"U zadnje nas vrijeme majčica Zemlja sve češće - prirodnim katastrofama poput potresa, poplava, razdoblja dugih suša - upozorava da pretjerujemo i da bismo trebali malo stati na loptu. Kada to isto počne raditi vaše lice, odmorite malo uz Catastrophe Cosmetic. Borovnica, kalamin i kamilica umirit će crvenilo i flekice."

Maska dolazi u klasičnom Lush pakovanju. Dakle crna plastična kutija, sa čvrstim poklopcem, na kojem su navedeni sastojci maske i njen naziv. Za 75g ove maske morat ćete izdvojiti 12 Km (za djevojke iz Hrvatske cijena je 59 kuna). Sastojci maske su svi apsolutno svježi. Maska ne sadrži alkohole. Borovnica koja je bogata antioksidansima glavni je sastojak ove maske. Naglasila bih da plava kamilica koja se nalazi u sastavu ima umirujuće i antisepričko dejsto koje je odlično za kombinovanu do masnu kožu. Puni sastav možete fino vidjeti i na slici (nadam se da se fino vidi).



Ovu tekućinu koju vidite na slici, najviše će biti uočljiva tokom prvog otvaranja. Malo sam istraživala i saznala da je to tekućina od borovnica :) Moj savjet vam je da je ostavite u pakovanju, jer će vam zahvaljujući njoj maska biti više maziva, dakle neće biti onako gusta, dati će joj izvjesnu mekoću.



Tekstura maske varira od pakovanja do pakovanja. Kod mene je riječ o malo gušćoj teksturi, dok sam kod nekih djevojaka na YT vidjela da im je maska, nazvala bih, mekanija (imaju više tekućine od borovnice). Razlog teksture maske vjerovatno leži u njenoj svježini i naravno pravilnom držanju, jer se ova maska treba držati u frižideru. Pa ako želite mekaniju teksturu, izvadite je malo ranije prije korištenja, kako bi se opustila od hladnoće koja je pomalo stisne. Drugo što mi je bilo čudo je razlikovanje u boji. Masku sam Lush na službenoj stranici reklamira kao ljubičastu, međutim kao što vidite kod mene je vidljiva maslinasto-siva boja. Prvobitno sam mislila da je možda do tržišta, onda sam primijetila da i ostale djevojke koje su radile recenziju sa prostora SAD imaju istu boju kao i moja. Meni lično boja ne smeta, samo se nadam da to ne utječe na kvalitetu.



Ok idemo dalje. Masku treba da držite na licu 10-15 min, ali meni se omakne i koji minut više. Prilikom držanja te maske na licu, ne osjetim neko hlađenje, samo blago zatezanje kako se maska suši, a kada se osuši, potrebno je da je isperete mlakom vodom. I to je to. Poslije maske osjetite kako vam je lice čisto, kako su otklonjene sve nečistoće i bakterije. Koža dobije svježinu.

Catastrophe cosmetic  mi nije uspjela pomoći u masnoj koži, ali ruku na srce to joj i nije bila namjera. Ono u čemu se pokazala zaista dobrom jeste otklanjanje mitesera. Imala sam izrazito veliki broj tih malih vražića oko nosa i mogu reći da su mi se korištenjem maske u dobrom procentu smanjili. Solidna je i u pogledu upalnih akni jer ih zna fino osušiti. Dakle sam naziv joj kaže s njom katastrofe na licu nema :) Dio oko nosa i obraza su mi često znali biti crveniji nego ostatak kože, ali i tu se vidi osjetna razlika od kada koristim ovu masku, te su mi sada ti dijelovi manje crveni. Dakle ono što je Lush obećao to se ostvarilo.

Jedna mala napomena: meni je maska nekoliko puta isušila pojedine dijelove kože, iako imam izrazito masnu kožu. To isušivanje nije bilo ništa naročito jako, tek na jednom, dva mjesta, pa vam savjetujem da poslije korištenja maske ipak namažete lice nekom hidratantnom kremom. Od kada to radim, problem sa isušivanjem kože nemam :)



PRESUDA:  Sve u svemu, zaista divna maska iz Lusha, što i ne čudi jer oni zaista imaju divne proizvode. A i samo kada pomislim na Lush, sjetim se svih onih divnih mirisa koje osjetim kada god sam u blizini njihove prodavnice :) Kako ih ne voljeti. Ocijenila bi ovu masku ocjenom 4.5/5 samo zbog toga što mi je malkice isušila kožu, ali svakako ću je opet kupiti, jer vrijedna je ponovne kupovine.

Koje maske vi koristite? Da li ste probale ovu ili neku drugu masku od Lasha? Koja su vaša iskustva?
xoxoxoxo, M.

You Might Also Like

10 komentari

  1. Koristim vec dugo mask of magnaminty i ako nju nisi isprobala, vidi da ti bude u planu :p gledala sam i ovu i jos jednu, pa cu vidjeti da narucim jednu od njih uskoro, da se maknem od magnaminty :) iako joj nema mane.
    Gore iznad si napisala na jednom mjestu maskara umjesto maska pa ispravi ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. čula sam puno divnih komentara o toj maski magnamity, i već dugo je imam u planu. Kupujem je čim potrošim ovu, polažem nade u nju da će mi pomoći da bar ublažim sebum na licu.. i puno ti hvala na ukazanoj grešci, biti će ispravljena :)

      Izbriši
  2. Ja sam je imala i moja je bila bas ljubičasta ali suha ko barut :/ i nije
    Mi se nesto posebnom pokazala :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hmmm malo me zbunjuju sa tom bojom i teksturom.. vjerujem da je to do svježine i možda jačine boje u borovnice, jer navodno stavljaju cijele borovnice, ja zaista ne vidim neki drugi razlog tome.. žao mi je što se tebi nije pokazala kao dobrom. :(

      Izbriši
  3. Dobro bi mi došla zbog mitasera,al to isušivanje mi se ne sviđa ionako imam suhu kožu :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u tom slučaju ti je ipak ne bih preporučila, jer mislim da je maska baš i pravljena za kombinovanu do masnu kožu.. što je sigurno sigurno je :)

      Izbriši
  4. Koristila sam redovito prije nekoliko godina baš tu navedenu masku i bila sam izuzetno zadovoljna :) od mirisa pa do samog rezultata :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da ima zaista fin miris, to sam zaboravila spomenuti u postu.. Drago mi je cuti da se i tebi svidjela..

      Izbriši
  5. Imala sam ovu masku i meni je bila stvarno jako dobra! Srećom, mene nije isušivala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je isušivanje bilo zaista minimalno samo oko nosa i malo na obrazima, ali ništa što jedna obična hidratantna krema nije mogla iz prve popraviti :) drago mi je čuti da se još nekome svidjela ova maskica :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe