AVON PLANET SPA BLISSFULLY NOURISHING

siječnja 12, 2015

Ćao drage moje. Zimski period uveliko je počeo da se odražava na mojoj koži, koja sada vapi za svakom kapljicom hidratacije. I ja uvijek iznova i iznova pravim jednu grešku, a to je da se nikada dovoljno ne pripremim za zimu, sve nekako radim 5 do 12. Sreća pa mama o tome misli na vrijeme (mama uvijek zna najbolje :) )
Zatvorena, teška obuća, veliki je neprijatelj za naša stopala, te naročito u zimskom periodu trudim se da izdvojim vremena za njihovu njegu. Nekad pred samu zimu, mama je uz moju naruđbu za Avon, dodala i ovu kremu, i sada sam joj mnogo zahvalna na tome, jer je postala dio naše rutine kada su u pitanju njega stopala, ali i laktova.
Već uobičajeno plastično pakovanje u sebi sadrži  75 ml kreme za njegu, pazite sada, stopala, ruku i laktova. Krema je dio Avon Planet SPA kolekcije i pored nje u ovom asortimanu možete pronaći još puno divnih proizvoda, različitih mirisa i njegujućih sastojaka, za sve tipove kože, pa svakako ako već niste, obratite pažnju na ovu kolekciju. Puni naziv ove kreme je Avon Planet SPA Blissfully Nourishing with African Shea Butter , huuuh dug naslov. 
Tekstura sae kreme je onako laganija, ni previše vodenasta ni čvrsta, recimo nešto kao losion za tijelo. Lako se razmazuje. Što se tiče upijanja, meni se na laktovima jako brzo upije, jer ti su mi dijelovi izrazito suhi (možda jedini dio tijela koji mi je baš suh). Na stopalima je upijanje sporije, zbog masnije teksture kreme, dok je na rukama uopšte ne koristim. Ne mogu reći da krema ne bi bila dobra i za ruke, jer razlog mog ne korištenja jednostavno je miris same kreme. Glavni sastojak ove kreme je Afrički Shea maslac, koji je poznat po svom hranjivom i regenerativnom svojstvu, a također i sprecifičnom mirisu, U koliko ste ljubiteljica drvenastih, jačih mirisa, voljet ćete i ovu kremu, ali ako kao i ja niste  baš ljubitelj ove vrste mirisa trebati će vam vremena da se naviknete. Ja se i poslije skoro više od pola potrošenog proizvoda nisam još uvijek u potpunosti navikla, ali obzirom da je obilno namažem na stopala, a potom navučem pamučne Planet SPA čarapice i držim je tokom noći, miris vremenom izlapi, te mi i ne smeta u tolikoj mjeri. A i nije baš da mirišem stopala :P.
Kada ujutro skinem čarapice, moja stopala su osjetno mekša, nahranjena, a oni dijelovi oko pete djeluju puno mekšima, nego li prije mazanja.
Moram naglasiti da nemam nekih većih problema sa petama (kuc kuc da ne ureknem), ali im naravno iz preventivnih razloga bar 2 puta sedmično posvetim punu pažnju.
Pored ovog načina, kremu znam ponekad i samo namazati u tanjem sloju, sačekati da se upije i to je to. Sam efekt je iskreno bolji ako je koristite na prvi način. 
Krema je namijenjena i za laktove. Mazala sam je na taj dio samo nekoliko puta i solidna je. Taj dio nahrani i skoro pa trenutno je manje hrapav, kada prstima prođem po laktu, ali ne znam da li bi dugotrajnim korištenjem zaista mogla da u potpunosti regenerira i hidrira kožu oko laktova. Dok pišem ovo, imam želju da baš to probam, pa ću vam javiti naknadno moje dojmove. :)
Cijena kreme je 12,00 KM, ali je trenutno u katalogu možete kupiti 50% jeftiniju, dakle  5,90 KM.
Kremu bih preporučila damama starije dobi čija koža zahtijeva dodatnu hidrataciju naročito ovih dijelova kože, koji su nam nekako po prirodi svima suhlji. Mislim da bi i miris ove kreme više odgovarao baš tim damama. Ukoliko imate nekih većih i ozbiljnijih probelma sa rukama, stopalima i laktovima mislim da će vam ipak trebati nešto jača krema, ova je ipak namijenjena za klasičnu njegu. Svakako je i mlađe osobe mogu koristiti, baš kao i ja u svrhu prevencije, jer ne zaboravite da rezultat sadašnje (ne)njege kože itekako će se pokazati u budućnosti, neovisno o kom dijelu tijela se radi.

Da li vi koristite kreme za ova područja? Koje su vam omiljenje? Njegujete li posebno kožu oko laktova? Da li ste već probale ovu kremu ili nešto drugo iz Avon Planet SPA kolekcije, šta su vam favoriti? 
xoxo, vaša M. 

You Might Also Like

11 komentari

  1. Imam i najčešće ga koristim samo na stopalima, ali kako moja nisu previše zahtjevna, meni je njega sasvim dovoljna. Ni meni se miris ne dopada, s toga ga i ne koristim na rukama ili laktovima, nikako mi ne odgovara. Inače sve što sam do sada isprobala iz Planet SPA kolekcije mi se jako svidjelo i kako sam počela, kupit ću SVE xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imat cemo SPA u sopstvenom kupatilu hhahaha :) ma ovaj miris ili volis ili ne volis.. vjerujem da sam starija mozda bi mi i odgovarao, ovako mi je nekako prejak.. ali dobro sta je tu je, da se izdržati, mirisala sam i puno gore stvari :)

      Izbriši
  2. Privlači me ovaj proizvod odavno a nikako da ga poručim.. Sve kontam imam previše krema i mazalica a premalo volje da to sve potrošim xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zaista je fin po pitanju njege ovih dijelova tijela, samo nisam sigurna da li ce ti se svidjeti miris.. mozda kada potrosis te silne mazalice, da naručiš ovaj :)

      Izbriši
  3. Imam je, dobro njeguje, ali SMRDI, smrdi, uzasno smrdi. :-( Barem meni, zao mi je sto nisam narucila nesto iz neke druge Avon SPA linije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj slažem se, trebao bi Avon malo poraditi na formuli ovog proizda, da mu bar malo ublaže miris.. ne znam da li je cijela kolekcija sa ovim maslacem ovakva ili je rijec samo o kremi.. ali ostatak SPA kolekcije savršenom mirise :) ja ne zalim sa kupovinom, jer ipak riječ je o proizvodu koji u sustini i radi dobro svoj posao :)

      Izbriši
  4. Nisam probala ništa iz planet spa linije, ali ova kremica se prema recenziji čini super. Inače koristim Bioderma Atoderm kremu i jako sam zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja jako volim kolekciju Planet SPA, proizvodi su u globalu dobre kvalitete, hranjivi i većina fino miriše, izuzev ove kreme :)

      Izbriši
  5. Meni je ova kremica fenomenalna. Dopada mi se pakovanje i efekat koji pruža, Jedino mi malo smeta miris, pretežak je.. ALi to je skroz ne važno kada se uporedi sa pozitivnim efektom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je miris zaista zanemariv, ali nekome ipak nije, doduse sve je to do ukusa... ja mogu da strpim miris kada znam da ću dobiti odličan efekat nakon koristenja.. :)

      Izbriši
  6. Sve iz ove kolekcije je sjajno.Ne znam da li su u medjuvremenu poradili na mirisu,ili ja ipak spadam u dame starije dobi😯🤔😁,ali sam ja ovim mirisom odusevljena!!!Imam masku za kosu(koja je fenomenalna,I od koje kosa fantasticno mirise),ovu kremicu,kremu za telo,masku za lice I piling za ruke I stopala,I sve je feenomenalno I fantastično I dugotrajno miriše 😊!!!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe