LUSH SEXY PEEL

siječnja 18, 2015

Ćao drage moje.. Iako mi nije bila namjera ovako brzo raditi recenziju ovog sapuna, ipak sam shvatila da je bolje da vam napišem bar svoje prve dojmove dok je još u Lush-u sniženje određenih proizvoda do 50%.

U Lush proizvode sam oduvijek bila zaljubljena, ponajviše zbog onog neodoljivog mirisa koji osjetim uvijek kada prolazim pored prodavnice. Od kraja godine moja zaljubljenost je polako prešla u ljubav, a kako je krenulo dogurati ću i do opsesije :)
Kao što već rekoh u Lush-u imate veliko sniženje određenih proizvoda i ovo vam je jedinstvena prilika jer u Lushu i ne bude tako često sniženja, pa sam i ja iskoristila to i prije nešto više od 10tak dana kupila ovaj sapun i jednu preslatku bombicu za kupanje, ali o njoj nekom drugom prilikom.



Kao i sve sapune i ovaj možete kupiti u količini u kojoj  želite. Ja sam uzela nešto više od 100g, mada mislim da za neku redovnu upotrebu dovoljna je i količina od 70-80g koliko i teži recimo Dove sapun. Sve u svemu, količina i nije toliko bitna koliko kvaliteta.

Evo šta iz Lusha kažu za ovaj sapun: "Seksepil i hrpa citrusa u sapunu Sexy Peel zvuči kao seksepil, zar ne? E, pa to nam je i bila namjera, ali da bi fora s imenom doista držala vodu, u Sexy Peel smo naribali korice svih organskih citrusa do kojih smo mogli doći! U njemu ćete naći koricu limuna, limete, naranče, njihove sokove i ulja. Dodali smo i esencijalno ulje grejpa za razbuđivanje uma koji je itekako važan faktor seksepila. Citrusi su sokove i korice dali za toniranje i čišćenje masnije kože. Podarite si seksepilnu kožu uz pomoć Sexy Peela."

Evo i slikice sa punim sastavom Sexy Peel-a:
Dakle kao što ste mogli vidjeti, sapun je namijenjen za masnu kožu lica, mada ćete po nekom mom iskustvu vidjeti da je ok i za normalnu kožu, ali o tome nešto kasnije.
Kao i sve, Lush ni ovoga puta nije izdao po pitanju mirisa. Svi ovi citrusi (limun, limeta,naranča..) zaista se osjete. Ja sam inače veliki fan ovih mirisa (naravno sve dok nisu u obliku parfema), tako da me u potpunosti omame pri svakoj upotrebi. Nažalost, poslije same upotrebe miris zaista brzo nestane. Zaista velika šteta zbog toga, ali šta je tu je. 

Možda vas je odmah ovo "peel" u nazivu asocirao na piling, a ako nije onda eto znajte o tome se radi. Sapun je zaista napravljen u nekom obliku pilinga. Za one koji nisu upućeni, Lush sapuni se režu na licu mjesta u količini koja vama odgovara. S obzirom na to, moj komad je bio odrezan na način da je jedan rub sapuna sadržava veću količinu korice navedenih citrusa, koje osim mirisa, stvaraju i taj peeling efekt. Ostatak sapuna bio je nešto glađi, ali ne u potpunosti gladak. Sam peeling nije blag, te bih ga svrstala u malo grublje ali ne toliko da bih vam "oderao kožu". Meni je savim ok, i u tom pogledu sam jako zadovoljna.
Sapun sam u ovim par dana koristila svakodnevno prije spavanja i na licu i na tijelu. Obzirom da imam masno lice, naravno, pretpostavljate, nadala sam se da će mi riješiti taj problem. Nažalost to se nije desilo, bar ne u ovih 10tak dana korištenja. Sapun i na licu i na koži umjereno pjeni, što me je i iznenadilo jer mi se rijetko dešavalo da potpuno prirodni sapuni, kakav je i ovaj, uopšte zapjene. Tokom ispiranja sapuna, osjetit ćete kako vam ruka zapinje za lice ili kožu i ja to tako jaaako volim, jer mi ostavlja osjećaj potpuno čiste kože. 
Sapuni za masnu kožu skloni su tome da naprave kontra efekt i isuše kožu, vjerovatno zbog svojih agresivnih sastojaka. Sa ovim sapunom tu brigu možete prekrižiti. Lice ostaje čisto, svježe i hidrirano. Toniranu kožu koji garantira proizvođač ćete dakle donekle i dobiti. Nemojte zaboraviti da je ipak riječ o sapunu i da vam sigurno treba dodatna njega. 
Obzirom da me sapun nije riješio problema masne kože, ali nije ni uradio bilo kakav nered, mislim da bih bio sasvim ok i za neku normalnu kožu. Po mom mišljenju ovaj sapun je više neki jako dobar kruti piling, nego li proizvod s kojim ćete rješavati problem masnog lica ili kože. 
Sapun ću sigurno nastaviti koristiti svakodnevno, kako za lice tako i za kožu. Zaista ne znam da li će ga opet biti u redovnoj prodaji, pa ću se iz tog razloga osigurati, i kroz dan dva kupiti bar još 100 g. i još nešto od Lush dok je sniženje (kažem vam preći će u opsesiju)
Trenutna cijena sapuna je 4,00 KM za 100g, dok je redovna cijena 8,00 KM za istu količinu, dakle za 100g. Ukoliko niste iz Sarajeva, Lush proizvode možete naručiti on line, a dostava je čini mi se oko 5 KM.


Da li ste probale ovaj ili neki drugi Lush sapun? Volite li piling sapune? 
xoxo, M. 

You Might Also Like

10 komentari

  1. Obožavam Lush i njihove sapunčiće :). Sexy peel i Karma su mi omiljeni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj i ja i ja :) drago mi je da se i tebi sviđa ovaj sapun, Karmu nisam probala ali budem uskoro :)

      Izbriši
  2. ja sam si kupila coalface sapun :) nisam ga još dobro isprobala da ostavim utiske ali za prvo pranje je dobar bio :) sadrži ugljen šta bi trebalo biti dobro protiv mitesera, pa kad ga bolje isprobam slijedi recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uh obavezno javi dojmove, to sa crnim ugljenom mi se bas sviđa :)

      Izbriši
  3. Hmm nisam znala da se moze naruciti online, idem naci stranicu i pogledat sta ima :D hvala na ovoj informaciji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da moguće je.. stranica je čini mi se www.lush.ba... postoji i opcija da ih nazoves, rezervišeš proizvod i dođeš po njega kada ti odgovara.. Drago mi je da sam ti pomogla..
      btw. prmjetila sam da i ti imaš blog, mali savjet: obavezno napravi fb stranicu, i sretno sa radom :)

      Izbriši
    2. Da to je stranica evo bas gledam sta sve ima hehe
      Napravila sam FB stranicu i hvala ti puno puno :)

      Izbriši
    3. Ok uskoro cu da te pronadjem, samo da se docepam laptopa :-).. Uzivaj u gledanju Lush proizvoda, steta sto se miris ne prenosi internetom

      Izbriši
  4. Jao tako želim probati Lush proizvode, ali nešto ne bih naručivala online.. Zato sljedeći put kad dođem u Sa obavezno kupujem :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odmah stavi Lush na WL, imaju zaista divnih proizvoda, uz to jako volim sto su prirodni.. Javni kada dodjes u Sar :-*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe