AVON NUTRA EFFECTS MICELARNA VODA

studenoga 19, 2015


Da Avon prati sve trendove u svijetu kozmetike to je više i vrapcima jasno. Iz tog razloga samo sam čekala dan, kada će u svoju ponudu ubaciti i proizvod koji je prošle godine ušao na velika vrata našeg tržišta, a riječ je o micelarnoj vodi. I eto ko čeka taj i dočeka, Avon micelarna voda je stigla u katalog i to u sklopu dosta hvaljene nutra effects linije, poznate po svojim aktivnim svojstvima hranjivih sjemenki. O kremama za masnu kožu lica iz ove linije mogli ste i da čitate na blogu- link ovdje!


Za sam naziv micelarne vode, zadužene su sitne ali jako močne, magnetske čestice- micele, koje privlače i uklanjaju nečistoću sa naše kože, a pored njih Avon micelarna voda sadrži aktivni kompleks na bazi sapunskog oraščića, te zahvaljujući njemu ova micelarna nema hemijskih sapuna u sebi. Pored toga što ne sadrži sapune, Avon micelarna također ne sadrži alkohol, parabene niti boje. Moram li naglasiti koliko je to plus za jedan preparativni proizvod?! :)

Micelarna je alergološki testirana, pa je prema riječima proizvođača pogodna i za osjetljivu kožu lica. Moja koža lica je izrazito masna, i na sreću nije pretjerano osjetljiva, te sam s toga bez i malo straha počela sa upotrebom micaelarne. Već pri prvom otvaranju svidjelo mi se što je otvor pakovanje jako maleni, pa vam se neće desiti da na blaznicu/tufer istresete previše proizvoda. Kada sam već kod pakovanja, reći ću još samo da micelarna dolazi u plastičnom pakovanju sa čvršćim poklopcem, koje je također od plastike i u količini od 200 ml, što je nešto manja količina od nekih drugih micelarnih koje sam imala priliku probati.


Sam miris je jako neobičan, mene podsjeća na onaj miris kod zubara, dok su neke kolegice rekle da ih podsjeća na bolnicu. Sve u svemu, meni ostavlja dojam nečega čistog i relativno brzo sam se navikla na taj neobični miris, tako da ga sada apsolutno i ne osjetim.

Dvije do tri blaznice dovoljne su mi da sa ovom micelarnom očistim cijelo lice. Iako ovaj proizvod nije potrebno ispirati, ja se uvijek nakon skidanja šminke umijem i na taj način sam apsolutno sigurna da je moje liče čisto. Tokom više sedmičnog korištenja ove micelarne uočila sam dvije stvari: prva je ta da odlično skida i višeslojnu šminku sa lica (bazu,tečni puder,puder u kamenu), ali se nekako i brže troši ili je to samo zbog količine pakovanja koje je znatno manje nego li na ono koje sam do sada navikla. Druga stvar je nažalost ta da me od ove micelarne vode oči peckaju iako ja zaista nemam osjetljivu niti kožu lica niti same oči. Nekoliko puta sam joj davala šansu u nadi da će se moje oči naviknuti, međutim peckanje nije prestalo, pa je od sada isključivo koristim za skidanje šminke sa lica, dok za oči koristim drugo sredstvo. Bez obzira što sam imala neželjene efekte ove micelarne na očima, sa licem je zaista druga priča i tu sam apsolutno zadovoljna. Nisam primijetila da mi izaziva crvenilo, sušenje kože ili bilo šta slično.

Regularna cijena Avon micelarne je 9,00 KM, ali je u svakom katalogu možete naći po akcijskim cijenama :)


#ljubljubljubac, M :)

You Might Also Like

6 komentari

  1. Slazem se,mal pecka za oci,al ne iritira pa sve u svemu dobra je :)
    Ja vec pola potrosila hahah.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da abs tako.. ja nisam jos do pola ali za koji dan sigurno hocu heheh

      Izbriši
  2. Misljena su podeljena sto se tice ove micelarne..Pitam se samo sta bi bilo sa mnom koja imam osetljive oci? Nju zaobilazim definitivno i ostajem verna Mixinoj :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma kao i sa svim preparativnim proizvodima, ili volis ili ne, a opet sve to zavisi od koze lica.. Posto rece da imas osjetljive oci onda se zadrzi na onome sto ti je provjereno.. Ova micelarna jeste testirana i garantuju da je i za osjetljivu kozu, i sto se tice toga ja nisam imala problema ama bas nikakvih, ali oci mi zaista jeste peckala :(

      Izbriši
  3. Ja sam onako meeehh prema njoj haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahaha dobar opsi, kratko jasno.. ako ne izaziva nered na licu onda je bar iskoristi do kraja kada je imas, micele su kazu bolje za ciscenje lica nego li losioni za skidanje sminke :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe