AVON ULTRA COLOUR LIPSTICK (metalik nijanse)

studenoga 14, 2015


Kao i uvijek do sada na Insagramu i FB stranici, bez izuzetka, objavim čim mi stigne paketić iz Avona. Tako jednostavno svoju sreću dijelim sa vama. I za svoj zadnji paketić, trčala sam što prije do telefona da vam objavim slikicu. Avon me uvijek iznova i iznova obraduje, međutim ovoga puta veselju nije bilo kraja kada sam ugledala čak tri ruža. Ruževi me igrom slučaja u skoro svim paketićima zaobiđu, pa su zbog toga i rjeđe na mom blogu, ali ih zaista volim i imam popriličnu kolekciju. :) Doduše kao i većina žena hahaha..


Ultra colour linija je možda i brojčano najveća linija Avon ruževa, a osim toga riječ je i o izuzetno kvalitetnim ruževima koje vole mnoge dame. Stvar je ukusa hoćete li izabrati one sa krem, bisernom, matt ili svjetlucavom završnicom. Danas vam predstavljam tri potpuno nove metalik nijanse: Golden Nude, Sparkling Bronze, Burnished Red :)


Pakovanje ovih ruževa je mislim već svima dobro poznato, crno plastično, koje dolazi omotano također crnom folijom, a koja vam daje garanciju da vaš proizvod nije niko otvarao. I po ko zna koji put palac gore za Avon i to što brinu i o ovom aspektu. Pored crne boje, pakovanje ova tri ruža krasi i središnji dio od "rozog zlata" koje je ove godine apsolutni "must have" bilo gdje u bilo kojem obliku.. Na dnu su ispisana i imena ruža sa odgovarajućom bojom papirića, ali i sami vrh poklopca je providan pa ukoliko imate dobro osvjetljenje možete i na taj način otkriti koje boje je ruž :) Nema bojazi od otvaranja ruža jer pri svakom zatvaranju čuje se ono "klik"..


Što se tiče same teksture ruževa sva tri su kremasta i lako se nanose.. Izdržati će solidno vrijeme na usnama (3-4h) ukoliko ne jedete u međuvremenu, ali svakako uvijek ih bez problema možete popraviti..

         Golden Nude: Svijetlo smeđa nudasta nijansa sa sitnim shimmerom u sebi, kreirati će blagi metalik look na vašim usnama. Zaista ništa napadno, ali u isti tren dovoljno da ipak stvori takav look. Smeđa je vladarica jeseni, tako da je ova boja kao idealna uz ovo godišnje doba. Meni je odlična za neku dnevnu varijantu kada ipak želim na neki način istaknuti usne.

        Sparkling Bronze također je smeđa nijansa, ali nešto tamnija od Goden Nude. Uz to shimmer je kod ove nijanse i nešto krupniji, sjajniji te ga ima dosta više. Bez obriza na krupniji shimmer zaista tekstura ruža ostaje kremasta. Metalik efekat kod ovog ruža je apsolutno izražen, uz dosta blještavila, te ga treba oprezno uskladiti sa ostatkom look-a. Podsjeća me na ruževe moje mame koji su se nosili 90-tih. Dok je Golden Nude idealna za dnevnu varijantu, Sparkling Bronze je rezervisana za noć i mislim da bi zaista bilo prenapadno nositi je tokom dana, bar za mene :)



          Burnished Red moj apsolutni favorit. Bez i malo pretjerivanja, mogu da kažem da je među top 10 mojih ruževa. Predivna tamnija crvena nijansa. Za razliku od već spomenute dvije nijanse, ova u sebi ne sadrži shimmer. Ostala sam iznenađena koliko je ovaj ruž kremast, i vjerujem da do sada nisam imala neki ovako "meke" teksture :) Ruž zaista ostavlja sjajnu završnicu (nešto blaže nego li sjajila za usne), al nisam sigurna koliko bih ovu nijansu mogla svrstati u metalik, ali dobro obzirom na to koliko me je nijansa osvojila zaista nije bitno gdje je svrstati. Trajnost ruža je  i do 5 sati, međutim već poslije kraćeg vremena, on se potpuno osuši na usnama (ponaša se skoro kao i matt ruž) i tako gubi onaj sjajni finish. U svakom slučaju uvijek ga možete popraviti i sjaj će biti vraćen :)  Ono što sam još primijetila, a vjerujem da će za mnoge biti dodatni plus, jeste to da ovaj ruž oprašta nepravilnosti, pa će odlično izgledati ukoliko imate i blaga oštećenja na usnama..
 

Na slici ispod, Golden Nude i Sparkling Bronze možda djeluju jako slično, međutim Sparkling Bronze je ipak za dvije do tri nijanse tamnija na usnama. :) Također za pravi efekt sva tri ruža treba nanijeti u dva do tri sloja.


Regularna cijena Ultra Color ruževa je 13,50 KM, pa tako i ovih, ali u trenutnom karalogu (kampanja 16/2015) ove ruževe možete kupiti po akcijskoj cijeni od 8,90 KM. Ako ništa barem Burnished Red vjerujte mi trebate imati :) I za kraj ostavljam vam još par slika, jer kažu da one govore više od hiljadu riječi :)



Volite li vi metalik ruževe? Jeste li probali neki iz Ultra Colour kolekcije? Koji je vaš favorit?

#ljubljubljubac, M.

You Might Also Like

19 komentari

  1. Bas su lijepiiii :) ovaj crveni mi je najljepsi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni definitivno, bas sam ga sinoc stavila i svi pitaju koji je hehehe

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. iako je moj favorit ovaj crveni moram priznati da po danu vise posezem za Golden Nude.. Divna neobicna nudasta boja :)

      Izbriši
  3. Predvine fotografije i predivne nijanseee! Odusevljena sam! <33

    OdgovoriIzbriši
  4. Crveni najbolji, samo mi je krivo što tako kratko stoji na usnama. Ja sam lenja pa kad stavim neki volim da trajeeeeeee jer se nikad ne setim da ga popravim :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma ruz je vrh.. Tek sada shvatih da se ja nisam dobro izrazila po pitanju trajanja pa cu i tekst malo editovati.. Ruz naime traje jaaako dugo i do 5 sati, ali poslije 2 sata se skroz osusi na usnama i djeluje skoro pa kao matt.. Dakle kada sam napisala da traje 2-3 sata mislila sam na taj sjajniji efekt koji daje, a ne opcenito na njegovo trajanje. Zahvaljujuci tvom komentaru greska je ispravljenja hehehe :)

      Izbriši
    2. Aaaa pa tako je bolje (doduše ne za moj novčanik xD )

      Izbriši
  5. Meni sva tri lijepa, nema veze što ova dva imaju šljokice, šta fali šljokicama :P ali crvendać mi je favorit, baš lijepa jesenja nijansa :D Lijepe su ti fotke :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka i šljokica ne moze sve ni mat biti ha ja.. :) hvala tiii :*

      Izbriši
  6. Fotografije su ti divne :D po swatchevima gledajući meni se ne dopada njihov sjaj,a nijanse su lijepe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno.. Sada je u trendu matt pa nekako svi se udaljavamo od sjajnijih završnica, ali mislim da bih ti se uživo ovaj crveni dopao, jer sjaj nije previse naglašen kao kod smeđih :) :*

      Izbriši
  7. Golden Nude isprobala,nije me bas odusevio.
    Od ovih nijansi mi se dopada Burnished Red,najvise mi je pigmentisan nekako :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ooo da definitivno je najvise pigmentisana, vidis to sam zaboravila da napomenem... Ja volim Golden Nude staviti ukoliko na ocima imam malo jace naglasene oci smedjim sjenilom, dok recimo ovaj Sparkling Bronze vise me podsjeca na mamu i nekako mi je za nesto starije dame.. :*

      Izbriši
  8. pakovanja djeluju super kvalitetno, jedva se cekam docepati jednog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da pakovanje je zaista cvrsto i do sada nisam imala problema sa Avon pakovanjima :)

      Izbriši
  9. Slike su ti predivne kao i nijanse ovih ruževa. Ne znam koja nijansa mi je najljepša :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti punooo, trudila sam se da uhvatim sto bolju svjetlost, jer u ovim hladnijim danima to je zaista malo teze.. drago mi je da ti se i ruzevi sviđaju :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe