AVON CARE ROYAL JELLY LOSION I KREMA ZA RUKE

siječnja 24, 2016


U prošloj kampanji Avon je donio novitete, i to u pogledu redizajna njihove dobro poznate linije za njegu kože, jednostavnog ali zvučnog naziva Care. Kao ljubiteljica preparative moram priznati da sam se obradovala ovim divnim mirisnim proizvodima koji u sebi sadrže hranjivu matičnu mliječ, za njegu suho kože tijela. Iako nemam izrazito suhu kožu, malo dodatne njege nakon vrućih kupki ili niskih temperatura napolju nikada nije bilo na odmet. :) 

U paketiću mi je pored proizvoda o kojim vam danas pišem (kremi za ruke i losionu) stigla i krema za lice iz iste linije, međutim obzirom da je namijenjena izrazito suhoj koži lica što je opšta suprotnost mojoj, proslijedila sam je dalje, i dobila uzvratnu informaciju da je i ta krema dobra, no nešto više o njoj vam nažalost ne mogu reći. 


Losion za tijelo dolazi u ogromnom pakovanju od čak 400 ml. Dovoljno da se trackate i mackate cijelu zimu, a možda i duže :) Iako je samo pakovanje plastično, čep je zaista čvrst, a ostatak pakovanja dovoljno mekan da proizvod može s lakoćom izaći. 
Sama tekstura proizvoda je tipična za losione, ni previše tečna ni pregusta. Lako se razmazuje, te ne ostavlja bijeli trag, osim ako ne pretjerate sa količinom, Što se tiče upijanja, obzirom da je riječ o losionu za izrazito suhu kožu, mislila sam da će mu trebati cijela vječnost da se upije u moju kožu, međutim minut- dva čekanja i losion se dovoljno upije da se možete obući.
Ostavlja dosta glatku i nahranjenu kožu i nekoliko sati poslije mazanja. Miris vremenom nestane, ali ja mu to ne uzimam za zlo, jer nije baš da 6 sati poslije korištenja njuškam svoje tijelo, ha ja :)
Iako sam u samom početku pomislila a bi mogao biti premastan i težak za moju kožu ispostavilo se apsolutno suprotno, i trenutno je prvi losion za kojim posežem nakon kupanja/tuširanja. Nisam sigurna kakav bi bio u ljetnom periodu, ali za ove hladne dane i velike minuse koji su oko nas, meni je dobar.


Što se tiče samog sastava nisam sigurna da li je došlo do nekih promjena, obzirom da iz Avona navode da je ovo poboljšana formula prijašnjeg losiona iz ove linije. 


Drugi proizvod je krema za ruke, ili tačnije rečeno krema za ruke, nokte i zanoktice. Baš kao i losion i ona u sebi sadrži matičnu mliječ, ali po mirisu rekla bih možda u nešto većem obimu, jer krema miriše trunčicu jače nego li losion, ali to nikako ne znači da je miris prejak, baš naprotiv, sasvim dovoljan za jednu kremu za ruke. Zbog intenzivnijeg mirisa, na rukama se i zadržava duže. 

Krema za ruke dolazi u količini od 100 ml u plastičnoj, klasičnoj tubi. I kod ove kreme čep je dovoljno čvrst pa nema bojazi da će tako lako puknuti. 
Teksturom krema je nešto gušća od losiona, rekla bih i malo gelastija, ali o tome nešto malo kasnije.

I krema za ruke, kao ostatak ove linije, namijenjena je za izrazito suhu kožu. Obzirom na to, hranjiva svojstva i hidratacija ne izostaju, međutim upijanje ove kreme je zaista sporo, a i tu je onaj ljepljivi osjećaj na rukama nakon mazanja, Ukoliko nemate izrazito suhu kožu lica, onda je to kod ovakvih proizvoda i za očekivati, pa je ja nanosim samo pred spavanje, kao dodatnu njegu preko noći ili pak u trenucima kada se opuštam uz gledanje serije/filma i znam da će mi ruke mirovati. Bez obzira na teže upijanje i ljepljivi osjećaj, neosporno je da krema zaista hrani, pa vjerujem da će osobama ovog tipa kože odgovarati. :)


Igrom slučaja, imam staru kremu za ruke, pa na slici ispod možete vidjeti i koje su to promjene u samom dizajnu. Moram priznati da mi se novo pakovanje više sviđa, skladnije je, i nekako modernije. :) Srce na logu je iz samostalnosti prošetalo do slova "e" i sjedinilo se s njim, hehe.
U pogledu sastava proizvoda, vidljivo je da nema razlike, čak je i sam sadržaj poredan baš identičnim redom kao i u starom pakovanju, međutim iz nekog razloga, promjene su vidljive u teksturi, jer stara verzija djeluje nekako gelastije i čvršće, teže je izlazila iz pakovanja, dok sa novom tih problema nema, lagani stisak i krema izađe..


Jeste li do sada koristili nešto iz Care linije? Koji je vaš omiljeni proizvod? Puno #ljubjubljubaca do narednog čitanja, M. 

You Might Also Like

9 komentari

  1. Kremu za ruke sam videla kod koleginice na poslu. Cesto peremo ruke zbog prirode posla, jako su nam suve, pa zato svaka od nas ima tubicu kreme u dzepu. Mislim da je najbolja od svih Avonovih krema za ruke (probala sam ih sve).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. obzirom da u sebi sadrzi maticnu mljec i med, sigurno hranjivije od toga ne moze.. Uh od samo jednog pranja ruke mi znaju biti uzasne mogu misliti kako je poslije tako cestog pranja.. hvala ti na ovom komentaru vjerujem da ce ovo biti odlican razlog da ovu kremu kupe djevojke sa slicnim problemom :)

      Izbriši
  2. Krema za ruke je odlična, losion planiram naruciti u narednom katalogu :)
    Novi post: http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/philips-saloncurl-essential-uvijac-za.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti se krema sviđa onda ce ti se sigurno losion jos vise svidjeti.. Zaista je hranjiv i super za zimu :)

      Izbriši
  3. Hmmm ja nikako da počnem koristiti kreme za ruke, jednostavno mi to nije u rutini i zbog toga su mi često puta ruke suhe :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kupi sabi jednu, stavi je na neko vidno mjesto i vjerujem da ces posegnuti za njom cim osjetis da ti se ruke suse.. jer znas kako kazu daleko od ociju daleko od srca heheh

      Izbriši
  4. Ja volim sve kreme za ruke iz Avona pa tako i ovu :D odlična mi je, a ovo drugo čudo još nisam probala :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Slažem se da ova krema za ruke jako dobro hrani. Tokom ovih hladnih dana svima nam je neophodna dobra njega, a meni je ova kremica odlična. Inače volim avonove kreme jer je omjer cijene i kvalitete i više nego dobar. :) Poz. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. A ja nikakav miris ne osjetim, hahaha :D osim toga, sa svim se slažem... Mislila sam da će vječnost trebati da se upije a ono ni 5 minuta, zato mi se toliko sviđa!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe