QUEEN ODELIA (losion, krema za ruke i stopala)

veljače 10, 2016


Zahvaljujući kompaniji BPLinks krajem mjeseca na moju adresu iz dalekog Izraela stigli su divni proizvodi Queen Odelia. Mislim da već svi koji prate moj blog dobro znaju koliko volim preparativu, pa neću ni ovoga puta kriti sreću što sam imala priliku probati neke nove preparativne proizvode.

Vjerujem da mnogi od vas nisu upoznati sa ovim brendom pa za početak evo malog uvoda, jer mislim da su vrijedni pažnje. Queen Odelia proizvodi dolaze nam iz Izraela. Inspiraciju za nastanak ovih proizvoda, iz Queen Odelia tima pronašli su u pustinji, tačnije u jednom predivnom cvijetu koji nosi naziv "Kraljica noći". Riječ je ustvari o običnom kaktusu, koji samo za jednu ljetnu noć postaje prava ljepotica, kada na njegovu površinu izađu bijeli cvjetovi koji obasjaju pustinju. Ovaj cvijet bio je inspiracija i za samo ime brenda "Queen", dok je riječ  Odelia preuzeto iz drevnog jezika  i u prevodu znači Božiji dan :)
Glavni sastojci ovih proizvoda su sjemenke kaktus Prickly Pear. O moći ovog kaktusa govori i sama činjenica da se već stoljećima koristi u pustinjskim dijelovima, kao sredstvo za njegu kože. Posjeduje visoku količinu antioksidansa i masnih kiselina uz pomoć kojih štiti, hidratizira, zaglađuje  i usporava starenje kože. Izuzetno je teško obraditi ovaj sastojak, pa uopšte ne čudi njegova jako visoka cijena. Obzirom da se ovaj sastojak nalazi u svim Queen Odelia proizvodima, onda je i njihova nešto malo veća cijena sasvim opravdana.


Queen Odelia Hand Cream- Fantasy prvi je proizvod koji sam probala. Hladni dani su još uvijek tu, i ma koliko mi željeli da odu bojim se da ćemo na to još morati pričekati. Ruke su najizloženiji dio tijela, i prve na udaru hladnoće, jakog vjetra, suhog zraka u prostorijama, ali i tople vode za kojom posežemo kada god nešto peremo. Sve to se itekako odražava na naše ruke, koje su uz vrat kažu i najbolji pokazatelj godina. Ukoliko želite da vaše ruke ne pričaju priču o vašim godinama, onda definitivno što ranije počnite voditi brigu o njima. Ova krema za ruke nudi baš ovo o čemu sam pričala, hidrataciju, njegu i zaštitu.
Dvije stvari su me naprosto oduševile kod ove kreme. Prva je ta da se zahvaljujući gore spomenutom sastojku sjemena  Prickly Pear, lako upija u kožu. Svega 15-20 sec i krema se totalno upije. Ne ostavlja onaj ružni masni sloj, nego baš naprotiv, uz ovu kremu imati ćete onaj lijepi svilenkasti osjećaj. Druga stvar koja me je osvojila, i definitivno nešto što ovu kremu izdvaja iz mnoštva drugih je njen miris. Ljudi moji, ja vama riječima ne mogu opisati kako ova krema lijepo miriše. Ovaj drvenasto- cvjetni miris me podsjeća na nešto, ali još uvijek ne mogu da dokučim o čemu je riječ. Lako mi mogao biti neki parfem koji sam još davno imala. U svakom slučaju femenalan miris, koji nije uopšte prejak, a opet na koži se zadržava i do puna tri sata :) Ako mene pitate, ovu kremu definitivno bar jednom u životu treba sebi da priuštite, jer ona odiše čistim luksuzom.

Dolazi u pakovanju od meke plastike, sa jako čvrstim čepom. Za 120 ml izdvojiti ćete 18$, a možda i manje ako pročitate ovaj post do samog kraja :)


Queen Odelia foot cream - Lavender Vanilla Patchouli.
Nemate naviku često mazati stopala, nervira vas dugo upijanje kreme, ili pak nikako ne volite spavati u onim bijelim pamučnim čarapicama, onda mislim da imam riješenje za vas. Queen Odelia krema za stopala, baš kao i ona za ruke, brzo se upija u kožu. Probala sam dosta krema za stopala, i niti jedna do sada nije se ovom brzinom upijala. Svilenkasti osjećaj, nešto je što prati i ovu kremu.
Za razliku od kreme za ruke, miris je nešto drugačiji. Baš kao što joj i sam naziv kaže čine ga lavanda, vanilija i pačuli. Ako do sada niste čuli za pačuli (hehe baš se rimuje) riječ je o medicinskoj biljci iz Indije i Kine, koja ima široku primjenu i u kozmetičkoj industriji kako zbog svog upečatljivog mirisa, tako i zbog regenerativnih svojstava.  O ljepoti mirisa lavande i vanilije ne moram da vam pišem. Pored ovog mirisa u ponudi imate i "fantasy", dakle miris kao kreme za ruke.

Sama krema ostavlja zaista njegovano i nahranjeno stopalo, a kao najveću prednost bih izdvojila to što već nakon nanošenja, možete obuti svoje omiljene štikle i zavodljivo koračati ulicom sa njegovanim stopalom. Biti će ovo proizvod za kojim ću u ljetnim danima sigurno puno puta posezati. Baš kao i krema za ruke,  i ova dolazi u identičnom pakovanju, u količini od 120 ml, a njena cijena je 18$.


Queen Odelia Body lotion- lavener vanilla patchouli smješten je u nešto malo drugačijem pakovanju, od već spomenuta dva proizvoda. Dolazi u plastičnoj bočici na pumpicu u količini od 250 ml. Ono što sam prvo primijetila prilikom korištenja jeste relativno mala količina proizvoda koja izlazi prilikom jednog stiska, tako da ćete morati stisnuti neka tri do četiri puta kako biste dobili dovoljnu količinu za recimo cijelu nogu. No bez obzira na to, losion se lako razmazuje, i dovoljno je da ga naneste u tankom sloju, a da ostavi vašu kožu glatkom. Nakon korištenja ovog losiona, sve što poslije obučem na sebe imam osjećaj da je od čiste svile, jer tijelo je toliko glatko i svilenkasto da naprosto ponekad ne mogu da vjerujem da je to moguće :) Što se tiče mirisa, ovaj losion također možete pronaći u oba gore navedena mirisa, pa na vama je izbor koji želite, s time da moram naglasiti da je kod losiona miris lavande nešto naglašeniji. Imam velikih problema u pogledu iritacije nogu, tako da moram naglasiti da mojim jako osjetiljivim nogama ovaj losion nije naštetio, niti stvorio iritacije, koje od većine losiona dobijem. Uz miris, i svilenkasti osjećaj, prati vas i hidratacija, te njega kože.
Regularna cijena ovog proizvoda je 30$, ali kao što rekoh za vas imam malo iznenađenje :)




Kao što ste i mogle naslutiti Queen Odelia proizvode nažalost ne možete pronaći na našim policama, ali tu uvijek ostaje ona opcija savremenog doba, on line kupovina. Ukoliko se odlučite za kupovinu znajte da nećete dugo čekati da dođu do vas, jer proizvodi će biti kod vas za samo 3-4 dana. I za kraj sam ostavila višnjicu na tortu :) Naime zahvaljujući divnim ljudima s kojima sam komunicirala prilikom ostvarivanja suradnje (Barak i Ora), ponudili su popust i za sve moje čitatelje. Kupon kod sa popustom od 20%, te besplatnom poštarinom iznad 50$ (inače je free shipping iznad 99$) možete ostvariti ako prilikom kupovine u polje za kupone unesete kod: JUDGE20 :) Kupon vrijedi do 15.3. tako da imate dovoljno vremena da se odlučite šta želite probati. No ako malo požurite sa kupovinom, onda obavezno obratite pažnju i na setove za Valentinovo.

p.s. kupon kod ne morate pamtiti, do 15.3. na blogu imate QO banner na kojem se nalazi i kod pa uvijek možete i tu pogledati i podsjetiti se.


 Puno poljubaca od M. Ljub,ljub, ljubac

You Might Also Like

8 komentari

  1. Ja koristim serum i kremu za lice odlični su, a kremu za stopala sam ostavila za darivanja, neko će se obradovati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. oopa javi dojmove :) mene je bas bas odusevila ova krema za ruke.. ja nisam imala naviku mazanja ruku kremom ali kako sam krenula ubrzo bi ovu mogla i potrositi, osim ako malo ne stanem na kocnicu.. :) bome ce se neko bas bas obradovati..

      Izbriši
  2. Odlicna su mi ova njihova pakovanja :) Cula sam za ove proizvode, cine se jako dobri..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da su relativno novi na trzistu, ali vjerujem da ce se o njima jos dosta cuti.. Ako budes u prilici probaj neki njihov proizvod :)

      Izbriši
  3. Nisam probala ali pakovanja su preluksuzna i preelegantna i bas mi se dopadaju! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe da zaista lijepo izgledaju to sam u postu zaboravila naglasiti.. I po mom ukusu su :)

      Izbriši
  4. Ja imam serum i kremu za područje oko očiju, ooooodlični su!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da se svima svidjaju njihovi proizvodi.. nadam se da će osvojiti trziste jer zaista vrijede :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe