RAZGOVORUŠA #7

veljače 06, 2016


Kasnim sa Razgovorušom više nego ikad do sada, haha.. Nova godina, nove obaveze, nove pobjede i nadajmo se bez većih poraza malo su me odvojili od pisanja bloga, no tu i tamo naći će se vremena za sve, jer naša želja na kraju sve i pokreće :)


Nisam od onih koji postavljaju neke planove ili ciljeve u novoj godini, jednostavno znam da ću se toga držati pa recimo puna dva dana i onda adio pameti.. Šta je sa vašim "novogodišnjih odlukama", je li ih polako ispunjavate ili ste već našli neke nove želje za koje još na početku godine niste ni znali :)


Januar je brzo došao i brzo otišao. Da se ne lažemo kao svaki mjesec. Mnoge djevojke govore o tome kako ne mogu da vjeruju kako mjeseci prolaze, no ja pak mogu. Vrijeme i jeste tu da prolazi, nezaustavljivo ništa brže i ništa sporije od onoga što mi želimo. Međutim kažu da sve što je lijepo i kratko traje. Ne znači li to onda da ste uživale u svakom mjesecu koji je prošao? Jeste li i svjesni toga da ste uživali? :) 

Osvrtanje za onim iza nas je skoro pa i besmisleno, ali s druge strane i u ljudskoj prirodi je konstantno osvrtanje, traženje i gledanje u prošlost, pa kad sadašnjost postane prošlost opet gledamo šta smo propustili, ne shvatajući da uporno nešto gledamo, što bi stari rekli, prebiremo, a skoro ništa ne poduzimamo. Ja sam eto zbog toga od neki dan u svađi sa mojim mozgom. Razmišljao bi on o prošlosti, a ja bih živjela sadašnjost, i moram vam priznati pobjeđujem, polako ali sigurno, svakim danom uspijem sebe zaustaviti pri odlasku u prošlost i lagano se vratiti u sadašnjost ili budućnost. Pozitivne misli i želje pokretač su za zdravo razmišljanje, ali i za ostvarivanje kako sitnih tako i krupnih želja. 

(link za Avon post)

Ne zaboravite sretni možete biti samo sada, sretni ne možete biti zbog nečega iz prošlosti, jer to je ustvari samo puko, lijepo sjećanje. No s tugom je druga priča. Progutati će vas onoliko koliko joj dozvolite, grist će vas koliko je hranite, a većinom od nje ništa dobro na kraju ne izađe. Sasvim mi je uredu prežaliti ono što se mora prežaliti, samo je kažu pitanje vremena kada će i to proći. Slažem se, jer pitanje je koliko ćete vi i samo vi odvojiti vremena i dozvoliti sebi da prežalite. Ne odvajajte ga puno, jer kasnije ćete žaliti.


Najteža je borba sa samim sobom, mora se priznati, jer sebe nikada ne možete zavarati, ni slagati. Ono što mislite i osjećate. Osjećanja nema bez misli, ni pozitivnih ni negativnih. Osjećanja se ne rađaju u ravnodušnosti. Uvijek sam se sebe najviše bojala kada sam bila ravnodušna, jer tada sam gubila osjećanja, a osjećanja su ljudskost.

         (link za post)

Možda je ova tekst malo rasparčan, možda nekome i težak za razumjeti, no ponekad i nije tako lako sva osjećanja i razmišljanja riječima opisati, zar ne? Do naredne razgovoruše, uživajte u životu, jer živi se svakim danom, a umire samo jednom :) 


*tekst je autorsko djelo.. Uzimanje rečenica, dijelova teksta ili cijeli tekst predstavlja kršenje autorskih prava.
Ljub, ljub, ljubac M.

You Might Also Like

8 komentari

  1. Meni je post bas prijao i bio nadahnjujuci. Super ti je ova vrsta postova morat cu nesto slicno uvesti i kod mene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti i drago mi je da sam te nadahnula za neke lijepe stvari :) Evo vec sedmu razgovorusu pisem, i ogu ti reci da uzivam svaki put, ovo je jedina rubrika na mom blogu koja se ne dotice puno kozmetike osim na slikama, jer svaku razgovorusu prate moje slike sa instagrama od proslog mjeseca :)

      Izbriši
  2. Kako si samo divno napisala sve. I slažem se s tobom u potpunosti, posebno u dijelu gdje pominješ da sretni možemo biti samo sada. Zaista je tako, i sve više i više se trudim da tražim tu trenutnu sreću u svakom momentu pa čak i u onom lošem, posebno kada je poprilično grozna godina prošla potrudih se pa stavih na papir i lijepo i ružno pa u tom ružnom potražih barem trunku lijepog i uspjelo je. Sad za sad uspijeva i svaki dan kada sumiram sve kažem da je bio lijep na svoj način, i bude, i jeste.

    http:\mademoiselle0101.wordpress.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da sve je do ugla gledanja. I u najvecoj sreci lako je pronaci nesto sto je moze poremetiti, nista drugacije nije ni sa ruznim stvarima.. :) Hvala ti puno :*

      Izbriši
  3. Odlicno napisan post! Zaista se vidi da je ulozen trud..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno.. Kada god pisem razgovorusu uvijek nekako ulozim puno truda i zelje da moje rijeci dopru do nekoga, da se shvati ono sto sam zeljela napisati.. Naravno neko moze i da se ne slozi sa mojim razmisljanjem, jer svi smo mi razliciti a u nekoj osnovi i dubini nasih dusa isti :) :*

      Izbriši
  4. Najteže je pomiriti se sam sa sobom.....potpisujem!
    Volim ovakav tip mosta....možda nam svima ponekad treba pomak od kozmetike?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da, trebamo se nekada malo i od kozmetike odvojiti.. Ovakav tip posta dodje kao osvjezenje i meni koja pisem i mojim dragim citateljicama :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe