AVON GEL SHINE LAKOVI - PLAVE NIJASNE, MANIKURE + NAGRADA

lipnja 02, 2016

Ako se dobro sjećam, prije tačno dva ljeta, Avon je izbacio svoju Gel finish kolekciju lakova za nokte. Od tada oduševljenje ovim lakovima ne prestaje, i odgovorno tvrdim, da sam sigurna da svaka ljubiteljica lakova za nokte ima bar jedan iz ove kolekcije.
No priča tu ne staje, pa dok smo mi uživale u lijepim noktićima, Avon tim je vrijedno radio na poboljšanju formule i teksture ovih lakova. U konačnici, sve na vidjelo je došla prije mjesec dana, kada su u Avon kalogu osvanule bočice, nešto malo drugačijeg naziva "Gel Shine".





Sličnost između novih i starih lakova je primarno u bočici, gel finišu koji ostavljaju bez potrebe za UV lampom, kao i duže trajanje na noktima. No, da sve ne bude isto, pobrinuo se dodatak Omega ulja, koji dodatno hrani i njeguje naše nokte, čak kada imamo i lak na njima, te nešto intenzivnija boja samih lakova.
Krasi ih i jako dobra četkica, s kojom možete precizno nanijeti lak, bez potrebe za puno korekcija. No ako ste malo nespretne onda svakako tu je Avon četkica za nokte, uz pomoć koje možete precizno otkloniti sve greškice (moći ćete je vidjeti na slici u dnu posta).

Mojoj poprilično velikoj kolekciji Avon lakova, pridružilo se čak 9 nijansi iz ove kolekcije, a za danas vam izdvajam tri nijanse plavo-ljubičastog tona, te tri manikure :) Obzirom da slike govore više od hiljadu riječi, njih definitivno neće nedostajati u ovom postu.


Purplicious - kao što se može iz samog naziva naslutiti, riječ je nešto tamnijoj ljubičastoj nijansi. Sigurna sam da će sve djevojke koje vole ljubičastu boju jako voljeti i ovu. Prekriva nokte u jednom sloju, no za intenzivniju boju predlažem da nanesete dva sloja. 

Ja sam se malo poigrala trakicama, pa ih samo na jedan nokat stavila. Suptilno, jednostavno, a opet malo drugačije. No svakako ukoliko se odlučite i na klasično lakiranje bez nekih dodataka nećete pogriješiti, naročito uz neke tamne kombinacije, kada ne želite da vam nokti "vrište" jarkim bojama, a opet da malo odskaču od kombinacije koju nosite na sebi.


Mint to be- moj favorit kada su u pitanju nijanse koje posjedujem iz ove kolekcije. Riječ je o posve novoj nijansi, koju do sada niste mogle kupiti u sklopu prijašnje "Gel finish" kolekcije.  Riječ je o mint nijansi u doslovnom smislu te riječi, dakle ni pretamna ni preblaga. Za apsolutno pokrivanje potrebno je nanijeti dva sloja laka, pa ponekad i tri, što i nije čudno za svjetlije nijanse u koje spada i ova :) 


Sapphired up- Safirno plava ili kraljevsko plava, najbolji su opis ove nijanse. Baš kao i nijansa mint, i ovo je nova nijansa u kolekciji. Iako spada u red tamnijih nijansi, s njom nikako neće ostati neprimjećeni vaši nokti. Posjedujem mnoštvo lakova, i vjerujte mi neke nijanse jednostavno ljepše idu uz kraće ili duže nokte, no ovo je nijansa kojoj dužina noktiju ništa ne znači.


Moja igra sa dvije plave nijanse završila je uz dva manikura (jedan nešto jednostavniji, a drugi uz dodatak obje nijanse na svim noktima). Odmah ću naglasiti, da ja nisam nail art stručnjak, čak šta više, poprilično sam smotana kada su te precizne stvari u pitanju, no unatoč tome zadovoljna sam kako je sve u konačnici ispalo. 


Trenutna cijena Gel shine lakova je 3,90 KM, što je i više nego povoljno, obzirom da je njihova regularna cijena 10,50 KM za 10 ml proizvoda.

Pored lakova, poslužila sam se i nekim pomagalima iz Avona, pa sam pored spomenute četkice, sušenje ubrzala sa sprejem za brzo sušenje, o kojem sam vam pisala jako davno, pa ukoliko se želite podsjetiti, evo i linka- klik. A za efekt malih listića, posegnula sam za dvostranom četkicom, na kojoj se s jedne strane nalazi tačkalica a s druge tanki kist. Priznat ću kist mi nije bio precizan koliko sam željela, no tačkalica mi je bila odlična u što ćete se moću uvjeriti u narednom post o ovim lakovima.


Nedavno sam vam napisala kako ću moje vjerne čitateljice nagrađivati ponekad na kraju postova. Prošla dobitnica je dobila svoj poklon, a prekrasnu ljubičastu nijansu i uz nju ljubičaste trakice te jedan poklon iznenađenja, dobiti će Edina Tabaković. Ukoliko želite povećati sebi šansu za osvajanje nekog od proizvoda, onda ne zaboravite pridružiti se grugu mojih GFC pratilaca (desna traka na blogu, klik na " pridruži se ovoj web lokaciji"), te ostaviti što više komentara kako na blogu, tako i na društvenim stranicama Facebooku i Instragramu, kako bih vas mogla uočiti :)


Ljub, ljub, ljubac. Do narednog čitanja, M.
xoxo

You Might Also Like

6 komentari

  1. Super post,mislim da ću naručiti mint nijansu jer je divna. :)

    https://thestarcounter.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  2. Jao kako si ih lijepo predstavila...I ja uvijrk zavidim curama koje imaju volju i strpljenje da rade bilo kakve manikure...Ja sam apsolutno nesposobna za ista vise osim nalakirati i cao! :) Tako da si ti, i porednjenju sa mnom pravi nail artist :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Majda :) Zaista sam se potrudila oko ovog posta, i drago mi je da se trud vidi. Ma i u mom slucaju ti je vecinom samo lakiranje, no eto ponekad kada uhvatim visak vremena pokušam nešto osmisliti, no iskrena da budem rijetko kada uspije hehehe :*

      Izbriši
  3. Wow,sve pohvale za kreativnost. Najviše mi se sviđa izbor lakova. Boje su savršene. Lijep pozdrav!

    http://danny991.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe