BYPHASSE GEL ZA TUŠIRANJE S MIRISOM PAMUKA

srpnja 09, 2016

I tako još jedan od mnogih pokušaja, da postove objavljujem svaka dva dana, zvanično je i ovaj put propao. Obaveze i samo obaveze :) No vjerujem da vas to puno i ne zanima, pa da vas onda polako uvedem u današnji post.
Još jedan novi brend stigao je i na naše tržište. Byphasse španski je brend sa sjedištem u Barceloni, no izvorno korijene vuče iz Francuske. 2000 godine, osnovao ga je jedan bračni par, s puno ljubavi, želje i vjere u svoje proizvode. Niske cijene, ogromna pakovanja, koja u sebi kriju odličnu kvalitetu bili su nit vodilja od prvog dana osnivanja, pa sve do danas. Velika pakovanja, nisu samo iz ekonomičnih razloga "zaštitni znak" ovog brenda, ona u sebi kriju i jednu drugu priču. Ideja osnivača bila je da proizvode približi ne samo pojedinačno od osobe do osobe, već i da ih približi cijeloj porodici, od najmlađeg člana do najstarijeg. Po meni, definitivno odlična i lijepa zamisao. No da li je i realizovana saznati ćemo kroz vrijeme, dok isprobamo više njihovih proizvoda.


Byphasse ste mogli da pronađete u čak 80 zemalja diljem svijeta, no ja do dolaska na naše police nisam imala priliku da nešto probam iz njihovog asortimana. Na policama možete pronaći dosta toga, od gelova za tuširanje, do krema, micelarnih, losiona itd. Kao prvi proizvod za isprobavanje ovog brenda odluka je sasvim slučajno pala na gel za tuširanje, iz prostog razloga jer mi je trebao jedan novi i eto ga jedan je završio u mojoj korpi. Odlična prilika za isprobavanje :)

Što se tiče samog pakovanja, postoji razlika u odnosu na količinu. Pakovanje od 500 ml je količinski najmanje i dolazi u klasičnom plastičnom pakovanju, sa dosta čvrstim poklopcem, dok ćete za one sa većom mililitražom (da da većom) dobiti pakovanje na pumpicu. Čini mi se da u ponudi imaju još pakovanja od litar i dva litra.


Prvo sam razmišljala da uzmem gel s mirisom slatkog badema, no da budem posve iskrena za moj ukus je previše sladak, i nije mi se dopao. Iako jako volim badem u svakom obliku. Onda sam ugledala ovaj od pamuka, i osvojio me je svojim srednje do blagim, "čistim" mirisom. A i ima li ljepšeg mirisa, od tog neutralnog čistog? Njega svi vole, zar ne? Sam miris se kao i kod 99,9% gelova za tuširanje ne zadržava na tijelu, ali zato uživam u njemu dok se tuširam.
Tekstura je nešto između gustih gelova poput Nivea ili Dove, i onih providnjikavih (Palmolive, Avon..). Dakle ni gusta ni vodenasta. Taman po mjeri :) Bijele je boje, pa ostavlja dojam kao da nanosite neku kremu na kožu. U sastav se i ne razumijem naročito mnogo, ali za sve vas koje to zanima, pogledajte ga na slici ispod (kliknite na sliku kako biste je uvećale)


Ukoliko tražite neki gel za cijelu porodicu, kojeg možete trošiti do mile volje u ovim vrućim ljetnim danima, onda smatram da na našim policama nema pristupačnijeg,a boljeg od ovog, u kojem može uživati cijela porodica. Ukoliko ga namjeravate koristiti samo vi, dobra strana je ta da samo vi možete birati koji miris želite, bez ispunjavanja želja ostatka porodice, no zbog ogromnih pakovanja, bojim se da bi vam vremenom mogao dosaditi jer će vam trajati pa najmanje.. v j e č n o s t :)



Do narednog čitanja drage moje dame :) Vaša M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Fotografije su predivne i proizvod deluje obecavajuce :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čitala sam sve pohvale o njihovim proizvodima za negu tela, no ništa nisam probala. Meni gel od 500ml traje mesec dana. :-D

    Http://frauleind.blogspot.rs
    Http://fb.me/frauleindblog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam za sada probala ovaj gel i kreme za lice.. :) Uh ne trosim ja toliko brzo. .Nije da se ne kupam hahah, nego stavljam malu kolicinu..

      Izbriši
  3. Napokon da i u nasu zemlju dodu Byphasse proizvodi.
    Kupila sam njihov tonik za lice sa ružom bez alkohola prije par dana(iskoristila sam akciju u cm-u) i zadovoljna sam .Za malo novca dobih ogromnu bočicu tonika predivnog mirisa.
    Gelove za tuširanje nisam probala jer pokušavam da potrošim zalihe koje već imam.
    Za micelarnu vodicu sam čula same pohvale bas kao i za kreme za lice pa cu ih vjerovatno i sama nekad u budućnosti probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam presretna sto su stigli i kod nas, volim sto raznovrsniju ponudu.. I ja imam zelju da probam micelarnu vodu.. Tonik me ne privlaci iskreno, moja koza jednostavno cudno reaguje na tonike, bilo kojeg proizvođaca..

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe