FARMASI SKINTRENDS LINIJA ZA NJEGU KOŽE

srpnja 30, 2016

Ako me pratite znate da sam više ljubitelj preparativne nego li dekorativne kozmetike, no u zadnje vrijeme sve više me privlači dekorativa, ali i ne volim puno da eksperimentišem sa preparativom, te na ovom polju igram na sigurno, sa proizvodima koje sam pronašla da mi najbolje odgovaraju i zahvaljujući kojima je moja koža u najboljem stanju do sada. Iz tog razloga, trebalo mi je dugo vremena da se odlučim probati Farmasi SkinTrends liniju za njegu kože, koja je čini mi se u mjesecu aprilu bila novitet ovog brenda.. Sama linija SkinTrends sastoji se od tri odvojene kolekcije: zelena za masnu kožu (o kojoj vama danas pišem), roza za suhu kožu, te simbolično plava za hidrataciju.

Kako navode iz Farmasija cijela linija bazirana je na phyto-biotics tehnologiji, preciznije otkrićima evropskih naučnika a koja se tiču egzotičnih acai bobica, voća koje je zbog svojih svojstava nazvano "suprfood" (super hrana). Pomoću ove tehnologije zadržava se svježina acai bobica, a uz pomoć kojih ćete revitalizirati kožu, te pružiti joj snažan antioksidantni efekt i hidrataciju koja traje. Dakle svi proizvodi, bez obzira na tip vaše kože su bazirani na acai bobicama.
Zelena kolekcija sastoji se od tri proizvoda: tonika, dnevne kreme za lice i gela za umivanje, dok ćete u ostalim kolekcijama još pronaći i noćnu kremu, okoloočnu kremu, te losion za skidanje šminke.

GEL ZA UMIVANJE

Gel za umivanje dolazi u tuba pakovanju od jaaako mekane plastike, sa čvrstim poklopcem (200 ml). Iako ovo na prvi pogled djeluje kao odlično pakovanje, nažalost zbog teksture samog proizvoda ipak pakovanje i nije baš sjajno rješenje. Naime tekstura je jakoo tečna, nešto između gela i vode, te uz blagi stisak, kroz nešto veći otvor na poklopcu uvijek mi izađe previše proizvoda, stoga mali apel na Farmasi tim da ovaj proizvod stavi u pakovanje na pumpicu, vjerujem da bi tako bilo mnogo lakše i za kupce ekonomičnije. Uz to iskreno baš živcira, kada na licu završi previše proizvoda. 
Sam gel je sasvim ok, lijepo očisti lice, ne isušuje i skine ostatke šminke. Nisam primijetila da mi pravi neki nered na licu, ali ni da radi neko čudo povodom masne kože. I dalje mi je koža masna kakva je i bila, ni više ni manje. Na samom pakovanju piše kako gel ima matirajući efekt i to je istina, jer nakon umivanja imate blago matirano lice, koje ruku na srce kod mene ne izdrži dugo, jer sebum poslije sahatak izađe na vidjelo dana ili noći. No da je lijepo vidjeti čisto i matirano lice makar i na tren, zaista jeste :)


TONIK ZA LICE (225 ml)

Nakon umivanja na red bi trebao da dođe tonik. I zaista prvih nekoliko dana sam išla tim redom, sve dok mi na licu nisu počele da iskaču jako sitne male bobuljice, ali u velikom broju na predjelu oko nosa i obraza, te sljepoočnica. Obzirom da nisam bila sigurna je li od gela ili tonika, izbacila sam srećom prvo tonik, one su se povukle, a kada sam mu opet pokušala dati šansu priča se ponovila. Naime to nisu one crvene upalne bobuljice na koje smo navikli bar u pms-u, nego neke jako sitne, koje kada stavite puder na njih ne ostavljaju dojam bobuljica, nego suhe kože koja se ljušti. Zaista ne znam kako drugačije da vam ih opišem. Žao mi je što nisam slikala, da i same vidite. No moram da napomenem da ovo nije prvi proizvod koji mi zadaje ovakav nered, no o tome nešto više na kraju posta. 

DNEVNA KREMA ZA LICE

Kao što sam već napomenula, za masnu i kombinovanu kožu postoji samo varijanta dnevne kreme za lice, što mi je donekle ok, jer umjesto noćnih krema za masnu kožu ja posežem za uljima ili nešto bogatijim kremama za hidrataciju. Plastično klasično, ali čvrsto pakovanje je sasvim ok, te je bez straha možete nositi svuda sa sobom. Ova krema mi nije izazvala neke čudne reakcije, ali par potkožnih akni tokom prvih dana korištenja jeste. Akne su se povukle zahvaljujući drugim sredstvima, te nakon toga nisam imala problema. Baš kao i gel za umivanje ima blago matirajuće dejstvo, no ukoliko ste već pomislili kako bi mogla biti odlična podloga koja će držati pod kontrolom vaše lice cijeli dan ipak ćete morati stati na loptu. Kao podloga može da posluži, ali da od nje očekujete da vam cijeli dan drži lice matirano ne možete, a  zaista nije ni realno očekivanje, za tu svrhu postoje drugi proizvodi. Brzo se upija u kožu, skoor pa trenutno, te ne ostavlja onaj ružni slipavi osjećaj. No da mi je na neki poseban način popravila stanje kože čini mi se da nije. Koristila sam je zaista jako dugo, te skoro pola potrošila, ali ničim me nije toliko očarala.

Ono što moram da dodam na cijelu ovu priču oko proizvoda jeste to da Fasmasi brend izuzetno pazi na zaštitu svojih proizvoda, i to radi na izuzetno dobar način, što ste iz slika mogle i da primijetite. Svaka čast na tome, naprosto mogu i trebaju biti uzor i drugima.

No da se vratim na same proizvode, sve u svemu moram da priznam da nisam ljubitelj sjemenki u preparativnoj kozmetici, znam da su i prije postojale, no vjerovatno u manjoj količini i bar što se moje kože tiče vjerovatno je ta manja količina bila s razlogom. Nije samo riječ o ovim proizvodima, bilo koje druge koje sam probala sa istaknutim sastojcima sjemenki na pakovanjima, u konačnici i nisam bila baš posve zadovoljna, ili sam imala čudne reakcije kože ili nisam vidjela neki dobar efekt. No s druge strane vidim dosta pozitivnih reakcija drugih blogerica na proizvode sa sjemenkama, što me dovodi do zaključka da sve zavisi od vaše kože, ili vam odgovara ili ne, bez neke velike priče. 

Ljubim vam puno do narednog posta :) M.

*post sadrži PR proizvode, ali je autor bloga zadržao sva prava na istinitu i na svom iskustvu zasnovanu recenziju

You Might Also Like

8 komentari

  1. Divan post ! Farmasi kosmeniku ne kupujem često ali ovaj set je vrh . Predivno izgleda .
    Ako želiš zaprati me na GFC pa mi napiši komentar kako bih ti uzvratila .

    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja uvijek volim da saznam nesto novo za njegu koze. Inace cesto narucujem iz farmasija i to je sminka, ali za njegu koze nikad nisam ni probala nista od njih, mada me nekad vuku oni njihovi Tea tree proizvodi. Jako lijepe slike :)

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da i mene su jedno vrijeme privlacili ti Tea Tree proizvodi hehehe :) Ukoliko ih ikad probas javi mi dojmove. Hvala ti puno :*

      Izbriši
    2. Koristila sam ja kremu iz Tea Tree linije.Ima jako prijatan miris na cajevac,nije nimalo masna vise vodenkasta.Nekome ko nema neke pretjerane probleme s aknama ova krema ce biti odlična dnevna kremica.

      Izbriši
    3. Jao super, hvala na info.. Divna si :)

      Izbriši
  3. I meni su se pojavile te cudne bubuljice neko mi je rekoa da je to ok i da tako izbijaju neciazoce iz koze. Ja sam je prestala korisoti nisam sigurna sta da radim :(

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe