AVON SHINE BURST RUŽEVI (lipstick week #1)

kolovoza 15, 2016

Već duže vremena želim na blogu uraditi nešto malo drugačije, i u takvom razmišljanju došla sam na ideju da odvojim jednu čitavu sedmicu samo za postove o ruževima. U posljednje vrijeme dobila sam ih mnoštvo, no iz nepoznatog razloga uvijek sam ih ostavljala po strani, dajući mjesto nekim drugim proizvodima, dok su oni strpljivo čekali. Od dekorativne kozmetike najviše uživam u ruževima, i zbog svih tih razloga zaslužili su da dođe i njihove vrijeme na mom blogu. Sam koncept "Lipstick week" biti će takav da ću u ovoj sedmici objaviti 5-6  postova u kojima ću vam predstaviti ruževe (neke nove, neke malo starije ali vrijedne pažnje) različitih brendova. Oni koji me prate znaju da rijetko kada u sedmici objavim više od dva posta, tako da će ovo ujedno biti i malo izazov za mene :) U koliko uspijem onda ću vjerovatno uskoro smisliti i neki novi izazov ovog tipa :) 


Prvi na redu su ruževi koji su apsolutni novitet na tržištu. U svojoj novoj kampanji 11/2016 Avon je predstavio mnoštvo noviteta, gdje su se našli i Shine Burst ruževi za usne. Kako navode iz Avona riječ je o proizvodu za usne koji je blistav poput sjaja, daje prekrivanje poput ruža, a miriše poput ljetnog voća. Zanimljiva kombinacija zar ne? :)

Metalik nijanse, već neko vrijeme u beauty svijetu polako zauzimaju sami vrh, što u pogledu samih nijansi određenih proizvoda, što u pogledu pakovanja. Da trendove prati i Avon, dokazuju i ovi ruževi koji se kriju unutar prelijepih metalik pakovanja. Svaka metalik boja pakovanja prezentira nijanse koje se nalaze unutra. Samo pakovanje je usko, elegantno, čvrsto, čisto i zaista ako se to za pakovanje proizvoda može reći, jako šarmantno :) Na toaletnom stolu jedni pored drugih ovi ruževi djeluju lijepo ali i luksuzno.


Cijela kolekcija sadrži ukupno 15 nijansi i to po četiri nijanse smeđih, rozih i crvenih tonova, te tri nijanse ljubičastih tonova. Ljubičaste nijasne nisam probala, ali vjerujem da je razlika jedino u boji. Tekstura skoro svih ruževa je identična, poput maslaca, čvrsta u pakovanju a pri dodiru sa kožom postaje jako mekana. Pigmetnirnost im nije jača strana, no to od ovakve vrste ruževa ja nisam ni očekivala, no to nikako ne znači da boja nije vidljiva. Ruževi su nadogradivi, te kroz nekoliko premaza vaše usne dobivaju zaista finu boju. Miris im je  baš kako navode iz Avona, voćkast, no zaista blag, skoro neprimjetan, pa ukoliko ne volite ovakve mirise bez brige neće vam predstavljati problem. Trajnost svih ruževa je nešto kraća, 2-3 sata, no jelo i piće neće izdržati pa ćete ih morati nakon toga ponovo nanijeti. Meni to i ne smeta puno, jer ih većinom nosim u dnevnim varijantama, kada i želim na usnama imati nešto laganiji ruž.

ICED MOCHA jedini je ruž smeđeg tona koji imam, i gledano prema katalogu, on je onaj koji mi se od svih ruževa iz ove kolekcije i najviše dopada. Istina je da sam ga i najviše nosila :) Na slici na usnama, boja je nešto bljeđa nego li uživo. Zaista jedan lijepa smeđa- nude nijansa :)


GRAPEFRUIT I BERRY BURST nijanse su crvenih tonova. Grapefruit je prava boja maline, dok je Berry Burst za koju nijansu svjetlija, te pomalo vuče i na narančastu. Razlika između ove dvije nijanse je mala, no ipak se može uočiti. Ako bih morala da biram ja bih ipak izabrala Grapefruit zbog ipak za trun bolje pigmentacije, i odsustvo narančastog tona.


CALYPSO I TANGERINE GLEAM dvije su od četiri dostupne nijanse rozih tonova. Nakon Iced Mocha, Calypso je moj najdraža nijansa. Jako slična Grapefruit, no tačno za jednu nijansu svjetlija sa trunčicu hladnijim podtonom. I zadnja ali ne manje važna nijansa koju imam je Tangerine Gleam, nijansa s kojom nikako da se složim. Čini mi se da je nešto lošije pigmentacije od ostalih. Iako na ruci djeluje kao bogata prljavo roza nijansa na usnama je skoro nevidljiva i neravnomjerno se nanosi. Da peh bude još veći nakon par korištenja, jedino je ruž u ovoj nijansi izgubio svoju čvrstoću i prepolovio se na pola. Jednostavno prati me neki peh s ovom nijansom drugog objašnjenja nemam hehe. 


 S lijeva na desno: Iced Mocha, Grapefruit, Berry Burst, Calypso, Tangerine Gleam

Uzmemo li u obzir da je riječ o proizvodu koji je negdje na pola puta između ruža i sjaja za usne, onda je ovo zaista dobar proizvod. Izbor nijansi je velik, no razlike su minimalne, pa budite bez brige ukoliko ne možete priuštiti baš sve nijanse, :) Ukoliko ste se umorili od teških, suhih ruževa sa mat završnicom, tražite nešto lagano na vašim usnama za vrijeme toplijih dana, onda su ovi ruževi pravi izbor za vas. No definitivno će odgovarati i onim djevojkama koje ne vole sjajeve za usne zbog ponekad ljepljive teksture istih, ali ipak žele istaknuti usne sa dodatnim sjajem. Regularna cijena je 13,50 KM, no u trenutnom katalogu ih možete kupiti po promotivnoj cijeni od 6,50 KM.


*PR proizvodi
xoxo, M.

You Might Also Like

11 komentari

  1. Ruževi su savršeni. Post mi se jako svođa, a slike su ti vrh.

    Pogledaj moj blog: http://danny991.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicna ti je ideja tjedan ruzeva. :)
    Avon je oduvijek pratio trendove, ova pakiranja su im jako lijepa i privlačna. Mislim da si ne bih uzela jer je između sjajila i ruža, a i nijanse su mi baš slične.
    Nisam pregledala njihov katalog, ali bilo bi super da su izašli malo više u taj svijet metalika, pa nam ponudili u nekim odvažnim bojama kojih kod nas baš i nema previše na tržištu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Avon jos u ponudi nema metalik nijase.. Imali su jedno vrijeme nešto na taj fazon, ali nijasne su bile smeđe, nista narocito odvazno.. Mozda i ubace koju odvaznu nijasnu vidjet cemo :)

      Izbriši
  3. Post je odličan i detalja, pakiranje mi je odlično kao i završnica ruža, a nijanse su stvarno jako slične, definitvno ću sebe počastiti kojim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Daniela :) Istina mala je razlika između nijasni, jedino smeđa odskace bas puno od ostalih :)

      Izbriši
  4. Bit ce ovo zanimljiva sedmica:-)
    Tek sto smo se navikli na Avonove matt ruzeve,opet nas Avon pozitivno iznenadio.
    Bas sam gledala u katalogu ove ruzeve i razmišljala da li da narucim neki ili ne.
    Tvoje nijanse su lijepe i nosive.Sigurno da bi pristajale i odgovarale svima.
    Izdvojila bih Iced Mocha jer sam veliki ljubitelj smedih nijansi ruzeva općenito.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheheh nadam se da vas necu iznevjeriti.. Da da sve nijasne su nosive, i idealne za dnevnu varijantu :)
      I meni je Iced Mocha najdraza bas iz istog razloga kao i tebi :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe