ESSENCE VELVET & GLOSSY STICK (Lipstick week #3)

kolovoza 17, 2016

Već je treći dan "Lipstick week" na blogu.. Ukoliko do sada niste upoznate, ove sedmice objavljujem 7 postova o proizvodima za usne. Do sada objavljena dva prosta možete pogledati ovdje i ovdje, a danas vam pišem o Essence ruževima u sticku, koji su se kao novite pojavili još početkom proljeća. Nisam sigurna da li je Essence prije ovih uopšte izbacivao ruževe u stiku, no sigurno je da osim ovih trenutno na Essence stalku ne postoje neki drugi :)


Essence kolekcija stikova sadrži stikove sa velvet i glossy(sjajnom) završnicom. Koliko sam uspjela da nađem na netu, postoji po 5 nijansi od svake završnice. Cijena im je nešto više od 4 KM.
Ruževi dakle dolaze u obliku malo deblje olovke i potrebno ih je oštriti/šiljiti, pa će vam dakle trebati i nešto veće šiljalo obzirom da u ona klasična mala za olovke ovi stikovi ne mogu stati. Što se tiče samog oštrenja olovke su odlične, ne pucaja, minimalno proizvoda ode na oštrenje, no ipak moj prijedlog je da ih ne oštrite sve dok to zaista ne bude potrebno, obzirom da su manje površine od ruža, pa vam i "tupa" olovka odlično može da služi. Poklopac i samo dno olovke su od plastike. Pakovanje je u boji ruža, što je za mene dodatni plus, jer nikada ne može doći do zabune kada posegnem za određenom nijansom. Čak i sama završnica olovke je kao i kod ruža, pa tako velvet stikovi imaju blagu mat završnicu, a glossy sjajnu završnicu pakovanja :)

Tekstura svih olovki je jako mekana, lako klizi na usnama, što i ne čudi obzirom da je Essence poznat po jako kvalitetnim i dobrim olovkama za usne. Slobodno se usudim reći jednim od najboljih drogerijskog ranga. Iako su nove olovke za usne nešto tvrđe nego li stare, čini mi se da su ovi ruževi baš iste teksture kao te stare dobre olovke :) Pravi puter za usne :)


Glossy stick u nijansi 04 Poshi Pink jedini je ruž sjajne završnice koji imam iz ove kolekcije. Riječ je o pravoj pink nijansi, koja djelom vuče i na neon pink, no ništa pretjerano. Riječ je o aspolutno nosivom ružu. Pigmenatacija ruža je solidna. Dva premaza i dobivate punu boju na usnama, no moram priznati da se ne nanosi baš ravnomjerno. Ukoliko gledate iz daljine učiniti će vam se da je sve sasvim ok, no iz blizine se baš vide neravnomjernosti. No ono što mi se dopada kod ovog ruža, definitivno je ta sjajna završnica. Na prvu sam pomislila da bi ovo mogao biti neki providnjikavi balzam za usne u boji, no definitivno je daleko od toga. Zaista je riječ o ružu sa sjajnim odsjajem. 
S obzirom mekaniju teksturu i sjajnu završnicu, očekivano, ne zadržava se na usnama nakon jela ili pića. No bez problema ga možete popraviti. U suprotnom, ukoliko ne jedete ili pijete u periodu dok nosite ovaj ruž, izdržati će vam 3-4 sata, nakon čega će boja skliznuti sa usna.


Kada sam u Ovnak paketu dobila Velvet stick u nijansu 05 Plum Perfect (tamniji), nisam mogla odoljeti a da ne probam još bar jedan, pa sam se počastila još i  nijansom 02  Peony Star. Obzirom da je riječ o mat ruževima možda bi ste očekivali veliku pigmentaciju, no ovi ruževi su ipak trunčicu slabiji. Iako ih nećete moći nanijeti u jednom sloju, već nakon drugog premaza, nijansa postaje bogata, a ruž se ravnomjerno nanese na usne. Ja rijetko kada i nanosim ruž na usne u jednom sloju, tako da ovo i ne mogu smatrati kao nekim nedostatkom.
Obzirom da u svom nazivu kriju riječ Velvet, od ovih olovaka ne možete očekivati onaj pravi suhi mat finish. Naprotiv, ove olovke iako mat, ipak imaju trun odsjaja koji vremenom kako ga nosite na usnama nestaje, a i ruž postaje suhlji. Iskreno olovke mi se dopadaju jer ne isušuju usne, a daju koliko toliko mat izgled. Uz to jako su kremaste, pa nema ni neugodnog suhog osjećaja, niti zatezanja usana. Preživiti će neko grickanje i piće, s time da će boja možda malo izbljediti, pa ukoliko želite bez problema ih možete popraviti, ali i ostaviti takve :)

05 Plum Perfect zbog svog naziva, nemojte da vam zavara i pomislite da je riječ o ružu ljubičaste nijanse (plum = šljiva), Baš naprotiv, u sebi nema ni truna ljubičaste. Samu nijansu bih opisala kao blažu bordo nijansu ili tamniju prljavo crvenu. 

02 Peony Star je prljavo roza nijansa, rekla bih hladnog podtona, sa trunčice ljubičaste no ništa pretjerano. Odlična nijansa za skoro svaki look. Obzirom da sam je rijetko viđala na policama drogerija, vjerujem da se i prva rasprodala, što me i ne ćudi jer je bila i moj broj jedan.. 


Nijanse bolje možete vidjeti na slici, s tim da moram dodati da nikako nisam mogla uhvatiti taj sjajni odsjaj glossy sticka, a zaista sam se jako trudila. No šta je tu je.. 


* PR proizvodi (osim nijanse 02 Peony star)

xoxo, M.

You Might Also Like

10 komentari

  1. Izgledaju super :) Vas cu sebi kupiti jedan u dm-u , ako bude kad odem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zavidi od drogerije do drogerije, negdje ih još uvijek ima u svim nijansama, dok su se negdje pojedine nijanse rasprodale, no vrijedi pogledati na vise mjesta za ovakve olovke :)

      Izbriši
  2. Ubijas me svaki dan sa ovim recenzijama :P :)

    02 Peony Star mi je odmah zapala za oko, ali vidim nesto mi nijansa poznata. Ja imam Essence ruz 05 Cool Nude, mislim da je ista nijansa.
    Sad mi reci koja ti je bolja olovka, Golden Rose 10 ili Essence 02 Peony Star i jesu li iste nijanse. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah sorry, izdrzi do nedjelje :)
      Nemoj zezati, vrijedilo bi pogledati radi li se o dupe proizvodu :) To bi bilo odlicno jer ne voli svako ruževe u olovci ili obratno..
      Nijanse nisu iste, GR više vuće na roze i jednu do dvije nijanse je tamnija, dok je Essenc više kao mješavina nude-mouve. Meni se zbog nijanse više sviđa Essence mada su po svemu ostalom skoro pa identične.

      Izbriši
  3. Nisam ih probala, mada mi se Peony Star bas dopada kako izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukoliko je uspijes naci, ima moju toplu preporuku. Boja je zaista divna

      Izbriši
  4. Izgledaju vrh, moracu sebi uzeti neki cim budem isla do DM-a ili CM-a. Inace, blog ti je odlican i citamo se ;)

    beautyangel3.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  5. Bas sam jučer obilazeći dm i cm gledala ove olovke i pitala se zašto nisu i one snižene.
    02 mi se svida nadam se da cu je nekad uloviti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisu snizene vjv jer se ne povlace iz prodaje, koliko sam shvatila snizeni su samo proizvodi koji su bili ili LE ili izlaze iz prodaje posto stize (negdje je vec i stigla) jesen zima kolekcija :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe