ESSENCE VELVET MATT LIPSTICK 23 & 24

kolovoza 23, 2016

Lipstick week završavam sa šestim postom danas. Linkove svih postova moći ćete pronaći na kraju ovog posta. Iskrena da budem pisati dan za danom, nije niti malo lagano, uz to život je nepredvidiv pa nikada ne znate šta vas može spriječiti u pisanju (kao što je mene za  vikend),. Uz sve to pisati nekoliko dana zaredom, o sličnim proizvodima, i meni polako postaje nezanimljivo, ponestaje mi riječi, borim se da se ne ponavljam.. Obzirom na to raduje me činjenica, da ću u narednom periodu pisati i o drugim proizvodima, ali u isto vrijeme se nadam da ću i od sada češće pisati :) 


Sada kada sam završila sa ovim kratkim osvrtom na Lipstick week vrijeme je i da vam predstavim dva ruža o kojima danas pišem. Riječ je o nijansama 23 i 24 Velvet mat ruževa drogerijskog i svima nam dobro poznatog brenda Essence.
Ništa se u drogerijama ne može mjeriti sa Essence olovkama za usne, no kada su ruževi u pitanju tu je bilo svega, od promašaja, do zaista kvalitetni ruževa, no jedno je neosporno također, a to je da Essence uvijek ima interesantne boje, za svakoga po nešto
.

Tako i ova dva ruža iako numerički jedan do drugog ipak opšta suprotnost, na prvu bi rekli da je 23 igra na sigurno, dok je 24-tica rezervisana za nešto odvažnije. Međutim u stvarnosti iako priča nije daleko od te, nije ni u potpunosti takva.
Nijansa 23 u pakovanju i na swatchu djeluje zaista kao prava nude nijansa, ona kakvu svi vole. No zapravo riječ na usnama ta prekrasna nude nijansa ustvari postaje svijetla roza nijansa sa dostaaa narandžastog pigmenta, pa ukoliko je vaša prirodna boja usana ali i ten baš blijed ova nijansa bi mogla izgledati i pomalo mrtvački. No nasuprot toga (dakle zavisno od prirodne boje vaših usana) ova nijansa će vam se dopasti i primijetila sam da dosta poznatih blogerica u posljednje vrijeme nosi sličnu nijansu. Ono što još moram naglasiti jeste neravnomjerno nanošenje same nijanse, pa će biti potrebno nekoliko premaza da se sve ujednači i dobijete pravu intenzivnu boju.


Kao što rekoh, nijansa 24 je opšta suprotnost, prava dark nijansa, koju će voljeti apsolutno svi. Solitna pigmentacija, kao i nanošenje. Opšte je poznato da se tamne nijanse često ne nanose ravnomjerno, no srećom ova nakon par premaza zaista postane ujednačena. Riječ je dakle o pravoj pravcatoj ljubičastoji nijansi. 


Što se tiče same teksture oba ruža, moram da naglasim odmah da od njih ne možete očekivati onaj pravi mat izgled, naročito kada vidite koliko su kremasti. Hidratacije sa ovim ruževima neće nedostajati, tako da nemate straha od sušenaj usana. Ruku na srce nisam sigurno koliko su ovi ruževi uopšte mat, prije bih rekla da je riječ o stvarno finim kremastim ruževima. Obzirom na takvu teksturu, jasno vam je da piće i hranu neće izdržati (ostati će možda na rubovima usan), tako da ćete ih morati poraviti. Uzmemo li u obzir da nose naziv Velvet Mat, trajnost im nije jača strana, traju 3-4 sata, kada boja počinje da bijeli ili jednostavno postaje neravnomjerna na usnama.


Ako tražite mat ili velvet mat ruž, onda ove preskočite, no s druge strane ako mene pitate ovi ruževi su zaista jako dobri kremasti ruževi, koji će prekriti isušene usne, dati im hidrataciju. Osim ovih nijasni obratite pažnju i na ostale, vjerujem da ćete pronaći neku za sebe.

LINKOVI POSTOVA SA "LIPSTICK WEEK":

Do narendog čitanja šaljem vam poljupce M.

*Izvinjavam se na nešto lošijim slikama, sunce je bilo na zalasku kada sam slikala
** PR proizvodi

You Might Also Like

11 komentari

  1. Prelepa su oba, favorit 23. :) obozavam njihove ruževe, kremasti su, ne isušuju usne, divni.

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da ti se dopada.. Da da definitivno su kremasti :)

      Izbriši
  2. Uopće do sad nisam obratila pažnju na ove ruževe, a 23 mi je baaaaš baš lijep :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako se meni desilo sa onim gremastim sjenama u olovci, dok ne vidjeh kod Anele, nisam ni znala haman da ih imam hahahha.. 23 je lijepa, ali nekako meni na usnama ne odgovara iskrena da budem, previse mi ima tog narandzastog il ja samo umisljam poslije ovoliko dana pisanja o ruzevima hahahah

      Izbriši
  3. Ljubičastu odavno merkam. Kupujem je prvom prilikom.

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam nijansu 23 i kada mi ten nije taman kao sada jako često je nosim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dakle i tebi zavisi od nijanse tena, bila sam upravu :)

      Izbriši
  5. Essence ima bas divnih proizvoda tako da mi je drago da si pisala o njima.
    Obe nijanse su divne.
    Ovaj sedmični izazov je bio odličan.Nadam se da ćeš i nekad u budućnosti praviti slične izazove(neke tecne pudere,parfeme i slično).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno.. Hocu hocu sigurno, samo cu se naredni put bolje pripremiti, mozda cak neke postove i unaprijed napisati, tako da se ne bi morao desiti neki prekid zbog nepredviđenih situacija. Hvala jos jednom na podršci :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe