GOLDEN ROSE LONGSTAY LIQUID MATTE LIPSTICK 03

kolovoza 10, 2016

Brend koji je definitivno svoj bum na našem tržištu doživio još prije dvije godine sa svojim ultra popularnim i jaaako kvalitetnim matt ruževima, Golden Rose, ove godine vratio se na tržište u još većem sjaju, od novog izgleda, malo drugačijeg loga, do jako puno noviteta kojima se jednostavno odoljeti ne može. Slobodno mogu da kažem da u stopu prate trendove i tržište.


Obzirom da su matt ruževi moj NO1, a uz to klasične Golden Rose matt ruževe toliko volim da sam ih 2014te proglasila kao mojim otkrićem godine, onda vam je jasno s kojim nestrpljenjem sam čekala da ovi ruževi stignu i u tekućem obliku :). Dugo vremena su ih najavljivali, mamili nas sa svim stranica i naizad stigli i kod nas. Na prvu, bila sam sigurna da ću kupiti do tada već uveliko poznatu 10ku, međutim kada sam je uživo vidjela shvatila sam da iako zaista prelijepa nijansa, nije baš dobar izbor za mene, no da je lijepa zaista jeste i žalim što na meni djeluje mrtvački. No iz prodavnice nisam mogla izaći bez bar jednog ovog ruža, pa je izbor pao na nijansu 03 i odmah ću da kažem nisam se pokajala.

Cijela kolekcija sadrži ukupno 12 nijansi, od rozih, ljubičastih do smeđih tonova, no moram priznati da kada pogledam cijelu kolekciju iako svako može pronaći nešto za sebe, meni ipak fali neka dobra nosiva smeđa nijansa, te se negdje u dubini sebe nadam da će u dogledno vrijeme Golden Rose proširiti izbor nijansi :) Kao što rekoh moj izbor je pao na nijansu 03. Riječ je o jednoj prelijepoj prljavo rozoj nijansi koju bih radno nosila i da nije matt. Riječ je o jednoj univerzalnoj boji, koju ćete voljeti iako možda inaće niste ljubitelj rozih tonova.

Samo pakovanje iako plastično, jako je čvrsto i izgleda zaista lijepo, baš po mom ukusu. Aplikator za nanošenje ruža sa strana je plosnat što omogućava zaista nevjerovatnu preciznost, a uz to uzima i sasvim dovoljno proizvoda. Tekstura samog ruža je odlična, ni previše rijetka ni gusta da sa njom ne možete vladati. Lako se razmazuje na usnama, a prigmetacija mu je blago rečeno luđačka. Jedan sloj meni je sasvim dovoljan da mi prekrije usne, uz to ostavljajući intenzivnu ravnomjernu boju. Meni je jedna sloj sasvim dovoljan, no svakako ukoliko smatrate da vam je potreban još jedan sloj, mislim da nije problem da ga nadogradite.


Ruž se 2-3 minute nakon aplikacije, u potpunosti osuši i postaje apsolutno mat. Istina je da ćete imati onaj suhi osjećaj na usnama, što i jeste karakteristično za mat ruževe, ali ništa previše. Vremenom se naviknete i na taj osjećaj. Ukoliko imate suhe usne, savjetujem da prije nanošenja ovog ali i bilo kojeg drugog mat ruža uradite piling usna. Što se tiče same trajnosti ruža na usne, mislim da bi bilo dovoljno ako kažem da ja nešto trajnije u životu nisam probala. Ovaj ruž kada se osuši, ostaje sve dok ga vi ne skinete sa usana. Bez obzira da li nešto jeli, pili, ljubili se i koliko dugo ga nosili on ne miče sa usana. Moje najveće iznenađenje je bilo to kada sam ga na usnama vidjela i nakon masnog obroka, jer do tada ni najbolji mat ruževi nisu mi izdržali jelo. Ovaj jeste! :) Bez obzira na tako dobru izdržljivot, uz pomoć dvofaznog odstranjivaća šminke skinuti ćete ga u par poteza. Pokušala sam ga jedne prilike skinuti i običnim micelarnom vodom, i moguće je ali uz nešto duže i jače pritiskanje usana, što za svakodnevnu upotrebu nije poželjno.


Kada bi me dali mogućnost da biram samo jedan mat tečni ruž koji bi ponijela sa sobom, recimo na pusti otok (mada da budem iskrena ruž na pusti otok nikad ne bih nosila) onda bi to bio ovaj. :) Što se mog iskustva tiče on je položio svaki mogući test..
Cijena mu varira od 7 do 8 KM, no ako do sada niste imali priliku kupiti i probati nešto od ovog brenda  od sada sve njihove proizvode možete naručiti preko on line shopa Goleden Rose gdje ovaj ruž košta7,5 KM.

p.s. Druga dva ljepotana koja ste vidjeli na slici, očekujte uskoro u novom postu. Prvobitno sam planirala uraditi grupnu recenziju, no ipak sam odlučila da ovaj ruž zaslužuje poseban post.

Do narednog čitnaja. Vaša, M.

You Might Also Like

12 komentari

  1. Obožavam ovaj ruž! Od nijanse, teksture, do trajnosti...Ma savršenstvo pravo :) Imam još 04 i 07 ali ovaj je daleko najdraži :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da imamo isto misljenje.. Zaista su iz GR prekucali sa ovim ruzevima :)

      Izbriši
  2. Nijansa je baš predivna, i ja je imam - jedna od najljepših u toj liniji! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slazem se.. drzim fige da ce uskoro stici i neke smeđe nijanse :)

      Izbriši
  3. Veselim se i narednim GR recenzijama.
    Imam dva njihova ruza za usne bas kao i matte lipstick u nijansi 10.Malo je reći da sam zadovoljna.Ne isušuje usne s o dugotrajnosi da i ne pišem.
    Za razliku od nekih dosta skupljih matte ruzeva koji nisu imali ni d od dugotrajnost i,ovi su savršeni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i mene su neki dosta skuplji razocarali.. Recenziju jos nekih GR proizvoda mozes ocekivati vec ove sedmice na blogu :)

      Izbriši
  4. Savršena nijansa, probala sam ju, ali nažalost ne odgovara mom tenu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bas steta, ali se nadam da ces pronaci neku koja ti odgovara, jer su ruzevi zaista vrh :)

      Izbriši
  5. Istu sam dilemu imala...Ubijedjena sam bila da cu kupiti hvaljenu 10ku...Ali kad je ugledah, svatuh da ti nije moja boja :D te izbor pade na ruz u nijansi 3 :D
    Potpisujem sve napisano :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 10tak zaista ili ti stoji ili ne, nema tu puno dileme :) Srecom nasle smo drugu savršenu nijasnu :) <3

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe