AVON/ NUTRA EFFECTS MIRACLE GLOW + MINI RECENZIJA

rujna 27, 2016

Avon Nutra Effects linija se iz mjeseca u mjesec uvećava, pa sada obuhvata jedan pozamašan broj proizvoda. O najnovijim novitetima iz ove kolekcije za njegu tijela moći ćete čitati na blogu uskoro :) No danas stavljam fokus na jedan također noviji proizvod u ovoj liniji, a riječ je o Nutra Effects Miracle Glow ulju za njegu kože lica, te mini recenziju još jednog proizvoda iz ove linije, koju ćete pronaći na dnu posta :)


Poslije dugo vremena zadovoljstvo mi je pisati o pakovanju jednog proizvoda, iz prostog razloga jer se ovoga puta tu nešto ima pametno i novo reći :) Sam proizvod dolazi u kartonskoj ambalaži na kojoj se nalaze osnove informacije. Ulje dolazi u staklenoj bočici koja sadrži 30 ml ovog proizvoda. Umjesto poklopca, nalazi se mala pumpica sa dozerom, pomoću koje dozirate po sistemu "kap po kap" količinu proizvoda. Na slikama ćete vjerovatno zamijetiti da je jedna pumpica bijele, a druga crne boje. Ne, nije riječ o dva različita proizvoda. Ja sam igrom slučaja od Avona dobila i jedno i drugo pakovanje, i osim te pumpice razlike u proizvodu nema, tako da bez brige ako se odlučite naručiti ga, koje god pakovanje da stigne, nije pogrešno :) Pumpica povuče dosta proizvoda, (23 kapljice, ne nisam brojala uopšte hahaah) , i ja nikada ne iskoristim sve. Za moje lice dovoljne je 4-5 kaplica. Dajem veliki like za ovakvo pakovanje, obzirom da je riječ o ulju, te bi u suprotnom, bilo koje drugo pakovanje značilo i veliki nered, sklisku bočicu preko koje bi se prelijevalo ulje, a to niko ne želi, zar ne?


O teksturi i nema puno šta da se piše, obzirom da je riječ o ulju. Tečno i masno :) Ulje ne sadrži parabene niti umjetne boje, što je i vidljivo, obzirom da je providno hehe..
Ja proizvod nanosim na način da prvo na dlan jedne ruke stavim 4-5 kapljica. Ruku na srce nekad mi se omakne i koja kap više, zaista ne brojim svaku kap, zatim ulje protrljam između dlanova i tek onda nanosim na cijelo lice i vrat. Do sada sam ulje koristila samo u noćnoj njezi, iz prostog razloga jer mi je sasvim dovoljno što se svakodnevno borim sa sebumom koje izluči moje lice. Drugi način upotrebe bio bi da kapljicu- dvije ulja miješate sa puderom, te na taj način ujedno i hranite vašu kožu, naročito ako je suha. Od dosta djevojaka čula sam da ovo ulje u kombinaciji sa puderom zaista čini čuda, a ja nemam razloga da im ne vjerujem.

Od kada ga imam, ulje je dakle sastavni dio moje noćne njege. Ponekad sam ga nanosila umjesto kreme, a nekada sam nakon što se ulje upije posezala i za nekom kremicom. U svakom slučaju, ulje se relativno brzo upije u kožu. Ostavlja masni sloj, ali ništa strašno ni previše teško. Vidljivo nahrani kožu, bez izazivanja nekih neželjenih reakcija. Ono što mi se sviđa jeste ta njegova višenamjenska uloga, i odlični rezultati koji ostavlja. Vjerujem da će biti odlična stvarčica u ovom hladnom periodu, kada se zbog grijanja i suhog zraka lice dosta isuši. Savjet plus: ukoliko nemate ulje za zanoktice, ovo će odlično poslužiti dok ne zbavite neko namjenjeno isključivo za tu ulogu.

MINI RECENZIJA: U uglu prve slike možda ste zamjetili još jedan proizvod iz Nutra Effects linije. Prozirna plastična  bočica sa plavim detaljima u sebi krije odrstranjivač make up-a za oči. Riječ je dakle o tzv dvofaznom odstranjivaču, koji prije nanošenja trebate promučkati kako bi se baze sjedinile. Zbog svoje uljne baze, odstranjivač je očekivano masnjikav, ali zato i djelotvoran prilikom skidanja i najtežek make up-a. U samo par poteza zaista djelotvorno obavi svoj posao, i ono najvažnije, nije mi izazvao nikakve iritacije, niti peckanja. Odstranjivač sam ponekad koristila i na cijelom licu, te je i tu odlično odradio svoj posao. Ne koristim ga svakodnevnom, jer mi je draža micelarna voda, no ponekad ona nije dovoljno "jaka" da skine teške slojeve naročito kada su u pitanju vodootporne stvarčice, gdje u pomoć uskaće ovo malo čudo. Obratite pažnju na ovaj odstranjivač, ukoliko ste u potrazi za ovakvom vrstom proizvoda, jer od mene ima prolaznu ocjenu :)


Imate li vi neko svoje čarobno ulje za lice? Ljub,ljub, ljubac M.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Divan post,draga!Odlično si nam predstavila proizvode!Jako mi se dopadaju. <3

    anastasjastyles.blogspot.ba <----------- novi post

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe