GARNIER MICELLAR CLEANSING WATER - COMBINATION & SENSITIVE SKIN

prosinca 14, 2016

Sad već nisam sigurna da li sam vam ikada pisala posebna post o dobro poznatoj Garnier rozoj micelarnoj vodi, ali ste je sigurno bezbrojno puta vidjele u mojim "new in" ili "empties" postovima. Micelarne su tržište prepravile prije nekih 3 godine i od tada sam probala razne, no jednoj se uvijek vračala, upravo toj Garnijer rozoj. Onda sam kod stranih blogerica vidjela i druge varijante Garnier micelarne, da bi najzad stigle i kod nas: zelena za mješovitu kožu i žuta dvofazna. 


Obzirom na moju masnu kožu, apsolutno je jasno zašto sam izabrala prvo zelenu. Dolazi u identičnom pakovanju kao i klasična roza micelarna u enormnoj količini od 400 ml koji će vam trajati, pa.. vječnost. Na pakovanju piše da je ovu količini možete potrošti tek nakon 200 upotreba. Nisam baš sigurna da li može toliko, ali sigurno je da će vam trajati mjesecima. 
Po svom sastavu razlikuje se malo u odnosu na rozu micelarnu, no ono što naročito bode u oči kada je sastav u pitanju jeste  alcohol denat. Nisam neki poznavalac sastojaka, niti je to moja sruka, no svima je jasno da alkohol u proizvodu i nije naročito dobra stvar, obzirom da ispušuje kožu. Stoga ovu micelarnu itekako trebaju izbjegavati oni koji već imaju suhu ili dehidriranu kožu. No s druge strane masnokožci se ne moraju puno brinuti, jer nije svaki alkohol štetan, pa se tako ispred alcohol denat u ovoj micelarnoj nalazi glycerin, koji je također alkohol, ali je poznat po tome da zadržava kožu vlažnom, što će nadam se stvoriti neki balans, savršen za masnokožce. 


Neku veću razliku između zelene i roze micelarne ja nisam vidjela. Obje mi savršeno odgovaraju, ne peku me za oči, tako da sasvim normalno skidam i šminku sa lica, ali i očiju. Skoro pa savršeno skinu svu šminku, no za onu težu (npr. vodootpornu) potrebno je neko jače uljno sredstvo. Iako nema potrebe za ispiranjem lica, ja uvijek dodatno očistim lice nekom umivalicom (čisto da se osiguram da je to to). U narednom periodu sigurno ću se zadržati na Garnier micelarnoj vodi, no bez preferiranja zelene ili roze.. Meni je apsolutno svejedno, jer mi obje sasvim dobro odgovaraju.


Ljub, ljub, drage moje :) 

You Might Also Like

4 komentari

  1. Koristila sam rozu i bila mi je odlicna...sad imam onu byphasse i nije losa, ali garnier mi je bolja :D kad potrosim ovu polulitarsku vjerovatno se vracam garnierovoj :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je garnier ipak za trun bolja, upravo sada koristim obje, razlika je zaista minimalna ali me kod byphasse nervira pakovanje, nikako ne suradjuje sa mojom malom rucicom :)

      Izbriši
  2. Probala i Avonovu i Garnierovu rozu i Byphasse i definitivno Garnierova najbolja. Čak mi je i Avonova bolja od Byphasse. Ali Garnierova definitivno najbolja. Kod mene je mjesovita koza mjestimicno masna brada i dio lica do usiju ali obrazi i to podrucje ispod ociju suho pa mi najbolje odgovara roza... Ali ako su slicne kao sto ti kazes vjerujem da mi ni ta ne bi smetala. :) Svakako lice umijem i dobro hidriram poslije ciscenja micelarnom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj meni se Avon nije sivjdela jer me je ujedala za oci i to mi je bas bas smetalo, tako da nemam namjeru vise je koristiti.Meni je stvarno izmedju garnier rorze i zelene minimalna razlika, ali ako vec mogu birati onda cu prije uzeti onu za moj tip koze.. Svakako probaj :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe