AVON/ LIFE BY KENZO EDP

siječnja 11, 2017

Hello, hello!!! Nova godina je ispred nas, 10 stranica je već ispisano, ne propustimo ostalih 355 :) Prvi post u novoj godini i ujedno povratnički nakon duže pauze, trebao je biti pa ni manje ni više nego nešto drugačiji, međutim obzirom da mi je inspiracija ovih dana dosegla duboki minus (valjda u skladu sa ovim vremenom) odlučila sam se da ne pametujem puno i bacim se na klasično pisanje recenzije, i to one obećane o Avon Life parfemu.


Negdje početkom septembra, sad već stare godine, velika se prašina digla kada je najavljena jedna prije svega nesvakidašnja i neobične suradnje, a riječ je onoj između Kenzo i Avona. Naime poznato je da taj slavni dizajner teško i rijetko pristaje na suradnje. Plod te suradnje izašao je na vidjelo krajem oktobra, kada su se u Avon brošuri pojavili parfemi Life za nju i Life za njege, iza kojih stoji glavom i bradom Kenzo Takada. Uslijedile su promocije i predstavljanje parfema, a takvoj jednoj sam prisustvovala i ja, pa ukoliko niste čitale o tome ili želite da osvježite pamćenje na tu prekrasnu noć evo i linka- KLIK.

Obzirom da su prošla malo više od dva mjeseca od promocije, ja sam si dala sasvim dovoljno vremena da testiram ovaj proizvod. Znala sam da ćete u prvi mah biti zatrpani rezencijama, pa se uvijek ostavim po strani kad se prašina digne, sačekam onoliko koliko je potrebno da se ta ista prašina slegne, i iznesem svoje mišljenje.
Krenuvši od pakovanja, moram priznati da sam ostala iznenađena razlikom ove bočice, pa i same ambalaže između onih na slikama i uživo. Gledajući u katalogu i blogovima/youtube kanalima, iskrena da budem pomislila sam da je čika Kenzo moga i puno obolje, no kada vidite bočicu uživo vidite sklad i jednostavnost između čistih linija bočice i prekrasnog poklopca u obliku cvijeta.
Obzirom da parfem spada u cvjetnu kategoriju, ne čudi i izbor ovakve bočice. Čisto, jednostavno pakovanj, kao da nagovještava da ono toliko nije ni bitno, koliko je ono što je u njemu.


Rijetko ko je rječit sa opisivanjem mirisa. Različitost ukusa se najbolje vidi po parfemima, jer Ferrero Rocher svi volimo, ali određeni parfem i ne baš. Ima nešto u tom čulu, što pravi tako enormnu razliku i dozvoljava svijetu parfema da obiluje tolikom količinom različitosti. Zašto ovo pišem, zato što se evo već dobrih 10 minuta razmišljam kako da vam riječima dočaram miris Life parfema, a da vi na kraju možete procijeniti da li je ili ne za vas. Ono što je sigurno bez sumnje, Life je pravi cvjetni miris, a ljubiteljice ljubičice se je prepozanti istog trena. Osim tog malog nježnog cvijeta, ali ne zaboravite jakog mirisa, tu je još i božur, cvijet trešnje i citrusi. Prava cvjetna bomba zar ne? U prvi tren miriše jako, kiselo, pleše na granici između jakog i zagušljivog, no onda kroz par sekundi, taj jaki miris instant prestaje, dajući vam miris proljetne cvjetne livade (naravno sa dominacijom ljubičice). Um dovodi iz stanja mržnje u ljubav, kao pravi zavodnik. Sve što je duže na koži meni više prija, bolje se stapa s mojom kožom i postaje sve ugodniji.


Nema u ovom mirisu ništa mistično, ništa previše zavodljivo, no s druge strane cvjetni miris je skoro pa "igra na sigurno". U dnevnim varijantama više će vam prijati, nego li u noćnim, mada za djevojke koje vole blaže mirisne note, Life bi mogao biti izbor i za noć. Nećete ga voljeti jedino ukoliko ste zakleta zaljubljenica u slatkaste mirise.
Tajnost mu na mojoj koži je oko 3 sata, kada ga na mahove mogu osjetiti, i ono što sam primijetila da sam dosta dobrih komentara dobila u prvih sat nošenja ovog parfema. Nema potrebe da se "kupate" u ovom parfemu, dovoljno je dva-tri prskanja i ovaj parfem će vas zaviti svojim mirisom.


Trenutno ga ne možete naći u katalogu, no sigurna sam da se ubrzo vraća. Cijena mu je opravdano (dizajnirao ga je Kenzo, ne zaboravite) nešto veća nego li ostali parfemi iz Avona- 70 KM za 50 ml proizvoda. No ne zaboravite, Avonove česte akcije ne zaobilaze ni ovaj parfem.

XOXO, M.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Predivne fotke! Slažem se da je parfem jako teško opisati. Imam ovaj parfem i kada sam čitala neke recenzije na osnovu njih sam ga kupila kao zimski parfem. Međutim, on je pravi proljetni miris (ja zimi volim malo jače parfeme). Sve u svemu, ovo je najbolji Avonov parfem do sada

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja volim malo jace parfeme, oni su mi idealni za haldnije dane ali i ljetne noci, dok cu one laganije cvjetne uvijek birati za dnevne varijante. SLatkaste mirise definitivno nikako ne volim, guse me, i ne želim mirisati na bombone hahaha.. Mislim da je najbolji opis parfema onaj kada se opise njegov sastav, i u koju kategoriju spada, bez puno subjektivnog misljenja.. Meni iskrena da budem ovo i nije najbolji parfem iz Avona, dobar jeste, ali za moju ukus Cherish je jos uvijek ne prevazidjen i parfem koji mi je donio dosta lijepih komplimenata i nakon 5-6 sati nosenja.. Valjda prija mojoj kozi :) :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe