EMPTIES #13

travnja 18, 2017

U zadnje vrijeme puno toga se trošilo, a malo toga se kupovalo. Iskrena da budem, tako mi je i odgovaralo, obzirom da sam u jednom trenutku imala previše otvorenih proizvoda (koji put probanih) koji su mi apsolutno odgovarali no nikako nisu stizali na red za trošenje, pa sam im napokon dala prostora u svakodnevnoj njezi. S druge strane ne volim bacati proizvode zbog isteka roka trajanja, i svaki puta se ljutim na sebe kada dođe do trenutka da proizvod trebam baciti iz tog razloga, no proljetno čišćenje kozmetike značio je i bacanje dijela dekorative (koju ma koliko trošila većinom bacim zbog roka), tako da ćete u ovom postu naići i na takve stvarčice. No krenimo redom..


Sudeći prema količini potrošene micelarne vode, reklo bi se da sam se njom umivala 😂😂😂😂. Bez puno dvojbe najbolja micelarna voda ikada po mom izboru je Garnier, bilo da je u rozom ili ovom zelenom pakovanju, meni je apsolutno svejedno. Onu dvofaznu još nisam probala, jer se bojim da mojoj masnoj koži neće odgovarati. Potrošila sam i Byphasse micelarnu i mogu reći da je solidna, ali ne dovoljno dobra kao Garnier. Ima blago ljepljivi osjećaj koji mi ne smeta, ali kad već može bez njega, što da ne. I da, opet problem sa ogromnim Byphasse pakovanjem, koje meni svojim oblikom nije praktično, a i poklopac nije dovoljno čvrst pa se dio proizvoda znao razliti po pakovanju. Čak su se i slova na ambalaži zbog toga obrisala. Byphasse, poradite na pakovanju, i ostali brendovi imaju velika pakovanja koja su odlična, dakle može to bolje sigurna sam.
Za razliku od micelarne vode, micelarne maramice su opšta suprotnost. Nema ljepljivog osjećaja, odlično skinu šminku, doduše možda su malo grublje za oči, ali opet ništa prejako, a pakovanje je savršeno. Plastični poklopac omogućava odlično zadržavanje vlage. Eto vidiš Byphasse da možete vi to.


Napokon sam dovršila i neke proizvode koji su dugo bili  otvoreni. Avon losion skin so soft koji se koristi pod tušem bio mi je dobar, i mislim da ću ga u hladnijem periodu opet kupiti, a sada ću polako početi trošiti litre i litre klasičnih losiona koji čekaju svoj red. U tom svjetlu potrošila sam i Avon Nutra effects losion za izrazito suhu kožu. Detalje o njemu možete naći ovdje. Da su se topli dani vratili svjedoče i tri potrošena dezodoransa. CD dezodorans, mi je bio dobara (recenzija OVDJE), ovu ljubičastu Rexonu sam jedva čekala potrošiti, i iskreni se nadam da više nikada neće naći put do mene jer je užasna, dok je CM dezodorans odlično mirisao (nije nešto naročito spriječio znojenje, ali i dalje je prelijepo mirisa), baš šteta što ga nema u ponudi, obzirom da je dolazio kao gratis proizvod jedne prilike.


Iako sam rekla da se sa potrošenim proizvodima neću ponavljati (i nisam jer sam vlažne maramice, blaznice, acetone i ostale stvari bacila te ih nećete vidjeti u ovom postu) Avon šampon za volumen nisma mogla ne ubaciti u post, naročito ne jer sam potrošila preko pola litra istog. Ljubav je to. A pored šampona, kosu sam čistila i Batriste šamponom. Ni bez ovog se ne može definitivno. Novo pakovanje iz zalihe je u upotrebi, pa ćete njega vidjeti u narednom empties postu.


Od preparative među potrošenim se još našla Sephora maska za lice o kojoj ćete čitati uskoro, CV papirići, Etiaxil za sprečavanje znoja (ako niste upoznati sa ovim proizvodom recenziju možete naći OVDJE), ali i proizvodi koje nisam potrošila. No Vello kremu prije fotoepilacije, kao i Farmasi gel za umivanje bacam zbog toga jer su predugo otvoreni, a Veoma zdravu kremu bacam jer je izazvala neviđeni nered na mom licu (detalji o tome OVDJE)


Ovoga puta i dekorative će se naći dosta, obzirom da je, kao što rekoh na početku, bilo proljetno čišćenje, a i dosta proizvoda sam potrošila. Svi puderi sa slike su potrošeni, osim Astor BB kreme, koju bacam jer je užasno smrdila, a to znači samo jedno: ostarila sam, smrdim, bacim me. Ostali puderi su mi bili solidni, osim Catrice HD koji mi je jedan od boljih pudera i definitivno će se opet naći u mojoj kolekciji (samo da potrošim još 3242 otvorena pudera haahah).


Na narednoj slici nalaze se svi proizvodi koje bacam zbog isteka roka ili dotrajalosti. Generalno sve ove proizvode sam voljela i jako su kvalitetni, naročito AURA trepavice (najkvalitetnije trepavice ikad) i Artdeco baza za sjene. Catrice Rose paleta je jedina za koju mogu reći da sam je skoro potrošila, obzirom da sam od 6 sjena, čak u 5 dobroo dotakla pan, dok zadnju (najtamniju) sjenu nisam nikako koristila, i zaista nije vrijedno samo radi nje držati cijelu paletu.

I za kraj njega ruku. Iako sam rekla da odstranjivače neću stavljati više ovdje, ovaj je izuzetak jer je bez acetona, nema ga kupiti kod nas, no željela sam da skrenem pažnju na njega jer je poprilično dobar, pa ako ga gdje vidite, ima moju preporuku za kupovinu. Sve lakove za nokte sam potrošila skoro do samog kraja i mislim da ću naredne jeseni obnoviti kupovinu ovih Avon lakova, jer su mi nijanse prelijepe za tmurne hladne dane. Essence nadlakovi imaju moju pohvalu i držim da u drogerijama boljih od njih nema. I za kraj Farmasi kremica za ruke (post OVDJE), odličnog citrusnog mirisa. Dvije sam poklonila, a i četvrta je također pri kraju. 



To bi bilo to za ovaj put. Ljub, ljub, do narednog čitanja. Vaša M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Odličan post,tvoj blog je baš divan! <3

    anastasjastyles.blogspot.ba <---------------- novi post

    OdgovoriIzbriši
  2. Slazemo se u dosta toga... Ova Byphasse micelarna bas mi se nije dopala. Ok je ali jedva cekam da je potrosim. Avonova mi je bila bolja od nje, ali sa Garnierovom se ne moze nista mjeriti. 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mene ova Byphasse pakovanja toliko smore, da ponekad ne obracam paznju uopste na proizvod, jer me pakovanje odmah pri koristenju toliko nanervira.. Ok razumijem velika porodicna pakovanja, po pristupacnoj cijeni, odlicno je to, ali onda barem poradi na prakticnosti pakovanja i na kvaliteti istog.

      Izbriši
  3. Toliko sam se namucila sa trosenjem byphasse micelarne da sam negdje pred kraj kupila drugu jer mi je pocela vaditi zivce,onda sam je nekad u medjuvremenu i potrosila,ali sam bila zadovoljna.Meni kesa sve punija kraj kreveta,a vrijeme nikako da posluzi pa da uslikam sve da mogu objaviti post.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Realno gledano byphesse micelarna ima svega 100 ml više nego li Garnier, i to bi kao trebalo biti pozitivno, a vidim da nas sve živcira. Ocito nije problem velika kolicina, jer je micelarna bas potrosna roba, koliko je problem neprakticno pakovanje. Baci se ona na slikanje dok kesan nije pocela pucati heheheh :* hvala na citanju :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe