SEPHORA/ MASKE (za lice i noge)

kolovoza 21, 2017

Tokom svoje posjete Franscuskoj, neizbježna je bila i posjeta Sephore. Od tada je prošlo i više od pola godine, a predivne maskice za stopala i lice o kojima vam danas pišem čekale su svoj red za pisanje recenzije iako sam ih probala svega nekoliko dana nakon povratka.
Naprosto je nemoguće stati ispred kase u  Sephori a ne primijetiti šarena pakovanja raznih sheet maskica od oni za lice, stopala i ruke, do onih za usne. Svaka od tih maskica ima i svoje varijacije mirisa i svrhe, pa je zaista teško odabrati samo neke od njih, jer ako mene pitate stavite ih sve u korpicu J 


Maska za lice ugodnoj je mirisa, i zaista kvalitetne tkanine, koja je bogato natopljena sadržajem same maske. Iako namjenjena za jednokratno korištenja, zbog zaista velike količine maskice, ja sam odlučila nakon prvog korištenja vratiti maskicu u kesicu i opet je koristila kroz par dana. Maska je zadržala svježinu, a i efekt je bio isti, no svakako iz higijenskih razloga ali i djelotvornosti bolje je ukoliko možete ovakve maskice koristiti samo jednom ili ih nanosite na čisto lice dezinfikovanih ruku. Prilikom nanošenja potrebno je da sa vanjske strane odgulite nešto poput papira koji vjerovatno služi za duže čuvanje tečne mase. Sama tkanina univerzalne je veličine, jako mekana i lako ćete je prilagoditi svom licu. Postoji i dio namijenjen za stavljanje maske na uši, čime je dodatno zatežete i fiksirate na licu.
Nakon skidanja maskice, ostati će vam vlažni sloj koji je potrebno samo dodatno utrljati u kožu, kako bi se koža osušila i ostala glatka. Od ove maskice ne očekujte čuda, pogotovo ne nakon jednog nanošenja. Nepravilnosti na koži popraviti neće, ali će sigurno koži dati bogatu hidrataciju i svježinu, što treba svakom licu, bez obzira na tip kože.


Druga maskica koja se našla u mojoj korpi jeste maska za stopala sa ___________. I  kod ove maske princip je sličan, samo što je sada tkanina u obliku velikih čarapa, koje se zahvaljujući ljepljivoj trakici prilagode svakoj nozi, tako da sama sadržina unutar čarapica ne može iscuriti. Dovoljno su i čvrste, te nepropustive, obzirom da su napravljene od dva sloja (tkanine i nečega poput čvrstog najlona), pa s njima možete i slobodno hodati (doduše materijal je malo klizav, pa opreza nikad dosta), mada moj savjet je da odvojite tih 20tak minuta koliko je potrebno nositi maskicu, udobno se smjestite u vaš krevet i pustite neka maska djeluje, a vi se opustite.  Obzirom da je naveden rok od  20 min za korištenje, ne bih savjetovala da maskicu držite preko noći na nogama, obzirom da stopalo u takvoj čarapici punoj maske, ne može fino diše, te je zaista previše vlažno za tako dugi period. Baš kao i prethodnu i ovu maskicu možete upotrijebiti dva puta, obzirom da je i kod nje sadržina kesice jako bogata. Samo ne zaboravite da savijete kesicu pri vrhu, kako zrak ne bih dodatno ulazio u nju i isušio proizvod.
Miris ove maskice je baš po mom ukusu i vjerujem da ću i naredni put kupiti istu. Maskica odlično opusti i nahrani stopalo, naročito nakon cijelodnevnog nošenja štikle. Ni od nje ne očekujte čuda u rješavanju problema problematičnih i jako ispucalih stopala. No hidratacija i mekano stopalo sa njom su zagarantovani.


Sephora maskice pored kvalitetne izrade, krasi i zaista jako dobra hidratacija. Odlično se prilagođavaju svima, a mirisi su dovoljno neutralni, tako da tu puno pogriješiti ne možete bez obzira za koju se odlučite.  

Do narednog čitanja saljem vam poljupce. Vaša M.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe