AVON/ SUN (grupna recenzija)

rujna 03, 2017

Ljeto se bliži kraju, i zadnje zrake sunca hvatamo kako bi održali brončani i osunčani ten što duže. Ukoliko se spremate za kasno ljetovanje ili pak volite Avon proizvode, onda bar na svoju WL za naredno ljeto treba da već sada stavite tri proizvoda o kojima ću vam danas napisati koji red. :)


O zaštitnim faktorima zaista svaka dodatna priča poslije svih tekstova koje smo imale priliku čitati kako na blogovima tako i na raznim portalima, sada mi se čini malo suvišnom, no svakako ne mogu a da bar u jednoj rečenici ne skrenam pažnju na značaj zaštitnog faktora tokom cijele godine. Jasno je da veći zaštitni faktor vežemo za tople dana kada je i veći dio kože izložen jakim sunčevim zrakama, no ne zaboravite da će vam vaša koža u godinama koje slijede biti zahvalna i za njegu i čuvanje od sunca tokom cijele godine.


No vratimo se mi na ove još uvijek sunčane i ljetne dane. Oni poput mene koji imaju izrazito blijed ten, sklon brzom gorenju, ali i onima sa osjetljivom kožom lica definitivno će iz Avon družine najviše voljeti kremicu sa zaštitnim faktorom 50. Idealna za svaku torbu bilo da idete na put, jednodnevni izlet ili vam je potrebna za svakodnevnu upotrebu u gradskoj gužvi, ova kremica poslužititi će vam za cijelo tijelo, ali i lice. Volim ove male, a praktične proizvode. Dovoljno je zaista mala količina, da lijepo prekrijete kožu i osigurate je sa najvećim zaštitnim faktorom. Ja sam svoju za ovo ljeto skoro pa potrošila, no svakako druženje nastavljamo i naredno ljeto, čim sunce pokaže svoju jačinu.


Sprej sa zaštitnim faktorom 15 biti će idealan za sve one sa preplanulim tenom, a voljeti ćete ga i tokom cijele godine, jer je baš ovo zaštitnim faktor koji će zadovoljiti potrebe vaše kože za zaštitom u svim godišnjim dobima. Avon sun+ sprej karakteriše lijepo pakovanje koje ne klizi iz ruke, lako je za upotrebu, a prskalica je solidna, te ćete pomoću nje lokalizovano nanositi proizvod na tijelo, bez suvišnog prskanja sa strana. I ovaj losion se lijepo razmazuje i brzo upija, ostavljajući kožu suhom i zaštićenom. Svakako se ne preporučuje osobama sa izrazito blijedom puti, no ukoliko ste tokom cijelog ljeta izlagali kožu suncu, preplanulost ćete moći dodatno zadržati i u još par sunčanih dana koji su nam ostali, a kožu zaštiti sa ovim zaštitnim faktorom.


A da vaša koža bude dodatno hidrirana i njegovana i nakon zalaska sunca, kada se udobno smjestite u krevet, pobrinuti će se Avon sprej nakon sunčanja. Pakovanje mu je identično kao i u gore spomenutom spreju sa zaštitnim faktorom 15. Losion pored hidratacije ima i umirujuću ulogu, pa ukoliko ste slučajno pretjerali sa suncem i "zaradili" koju opeklinu, onda je ovo vaš must have proizvod. Ovdje naravno pričamo o umjerenim opeklinama, za one nešto jače ipak je bolje da se obratite doktoru ili farmaceutu.  Udodan je na koži i lijepog mirisa, a efekt hlađenja nakon cijelodnevne toplote zaista dobro dođe. :)

Avon sun družina vjerno me je pratila ovo ljeto, i s nestrpljenjem čekam da vidim koji proizvodi će joj se pridružiti naredne godine. Sve proizvode iz Sun kolekcije možete pogledati u Avon katalogu, a ja vam mogu samo još reći da sam sigurna da će sigurno svako pronaći nešto za sebe.

p.s. Na slikama se nalazi i peškir iz Avon asortimana, koji ste mogle vidjeti nekoliko puta ovo ljeto u mojim insta story-ima (instagram: @make_up_judge). Pored odlične kvalitete, ovaj peškir je poseban i po tome što ima i jastuk na napuhivanje koji možete izvaditi po želji. Ujedno prostor u kojem se nalazi jastučić može vam poslužiti kao skrovište za vrjednije stvari koje nosite sa sobom na plažu :) Odlično zar ne?

Do narednog čitanja, saljem vam puno poljubaca.. Ljub.ljub, vaša M.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe