FARMASI/ MICELARNA VODA I MARAMICE

rujna 12, 2017

Micelarna voda do prije 3-4 godine bila je apsolutna nepoznanica u širim masama beauty svijeta. Mnogi nisu ni znali da postoje te sitne, a jako moćne micele, koje rade posao bolje od klasičnih, tada u masovnoj upotrebi, losiona za skidanje šminke. No kada su napokon stigle, doživjele su toliki bum da su svi drugi proizvodi za skidanje šminke brzinom svjetlosti pali u drugi plan.


Sada, nekoliko godina kasnije, micelarna voda sastavni je dio svakog toaletnog stolića i mislim da ne postoji brend koji nije izdao svoju verziju micelarne vode. Iako sam veliki ljubitelj Garnier micelarne vode, ne mogu odoljeti a da ne probam i neke druge, pa se tako na mom ormariću našla i Farmasi micelarna.

Dolazi u nešto manjem pakovanju, od 225 ml, koje će zadovoljiti otprilike mjesečne potrebe svakodnevnog skidanja šminke sa lica.  Pakovanje je solidno odrađeno, dovoljno čvrsto i već viđeno u nekoliko Farmasi linija za njegu lica. Otvor ne ispušta previše micelarne vode, tako da je možete fino kontrolisati i spriječiti nepotrebno pretjerano "izlivanje" proizvoda na tufere/blaznice.


Posebnost ove micelarne u odnosu na ostale sa tržišta jeste to da ova micelarna sadrži acai bobice čija je uloga da dodatno nahrani i revitalizira kožu. Iskrena da budem, generalno gledajući nisam neki ljubitelj acai bobica, i mom licu nikako ne gode, nerijetko mi znaju izazvati i popriličan nered, mada s druge strane znam mnoge koje "acai tehnologija" oduševljava. Srećom neder na licu mi se s ovom micelarnom nije desilo, no s druge strane ne mogu reći ni da sam ostala nešto naročito oduševljena. Najveća zamjerka ide na čudni, pomalo ljepljivi osjećaj koji ostaje na koži nakon upijanja, pa unatoč tome što piše da se micelarna ne mora isprati, na naprosto nisam mogla nikada, a da nakon nje lice temeljito ne operem nekim gelom za umivanje.


Sve u svemu riječ je o jednoj solidnoj micelarnoj, koja će zadovoljiti potrebe skidanja  blažeg svakodnevnog make up, dok ćete za onaj nešto teži i jači make up ipak morati posegnuti za nekim drugim proizvodom.


Nakon probavanja micelarne u ponudu su stigle i Farmasi micelarne maramice, koje su djelovale jako praktično, naročito za putovanja i to se pokazalo kao istinitim. Baš kao i micelarna voda i maramice sadrže acai bobice. Maramice nisu neke naročite kvalitete obzirom da njihov materijal ne prianja na licu baš onako kako ja volim, rekla bih da su za moj ukus previše sintetičke, te zapinju, no vlažnost im je solidna i poslužiti će svojoj svrsi bar privremeno. U pakovanju dođe 25 komada maramica, a jedna vam je dovoljna za čišćenje cijelog lica. U svakom slučaju, obzirom da ove maramice u sebi sadrže micele koje lako prodiru u kožu, svakako su bolja solucija od klasičnih maramica čiji sadržaj nikako nije namjenjen čišćenju lica, te s toga te i nisu preporučljive za korištenje u tu svrhu. 


Cijena micelarne vode je 13 KM, no skoro svaki puta bude na akciji po cijeni između 7-8 KM. Mala zamjerka ide za cijenu obzirom da za približno istu cijenu kod drugih proizvođača dobijete skoro duplu količinu. Nasuprot tome maramice možete pronaći po regularnoj cijeni od 5 KM ili akcijskoj cijeni od 3 KM, što je sasvim solidna i pristupačna cijena za ovu vrstu proizvoda. 

Do narednog čitanja puno pozdrava i poljubaca. Pratite me i na insagram profilu @make_up_judge ukoliko želite vidjeti još Farmasi proizvoda. :* M.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Nisam imala priliku isprobati FARMASI proizvode, ali čine mi se jako kvalitetnima, a cijena je pristupačna. Hvala na recenziji. :)

    Ako želiš da se pratimo, javi mi na: https://starshinebeauty.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukoliko ti se ukaže prilika probaj njihovu deep black maskaru i mineralni sprej vjerujem da ce ti se svidjeti :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe