AVON/ BB ADVANCE TECHNIQUES kolekcija

prosinca 17, 2017

BB trend daleko je poznat kada pričamo o njezi lica i svoj vrhunac doživio je još prije nekoliko godina, no vremenom tržište je postalo zasićeno BB kremama za lice, pa ne čudi što se ovaj trend proširio i na ostale proizvode za njegu, obzirom da je skraćenica za BB- beauty balm ili ti ga balzam za ljepotu, a balzam za ljepotu treba nam svuda od stopala do zadnje dlake na kosi, zar ne?

Avon je izgledao imao iste misli kao i ja samo malo obratnim redoslijedom, pa je prvo krenuo od "zadnje dlake na kosi", te u ponudu uvrstio cijelu kolekciju za njegu kose nazvanoj Advance techniques BB.

Kolekcija sadrži šampon, regenerator, masku i balzam za kosu koji se ne ispire. Svi proizvodi imaju izuzetno lijep i sličan salonski miris te uobičajeno kvaliteno plastično pakovanje, s tim da velika pohvala ide za mekasno pakovanje balzama za kosu, naročito kada dođete pred kraj proizvoda.  Glavni adut ove kolekcije jeste "10 beautiful benefits" što je vjerujm pored BB trenda i bila inspiracija za naziv ove kolekcije.  

Ukoliko se pitate koje su to prednosti evo da ih nabrojim: njeguje, štiti, hrani, pruža sjaj, štiti od vlage, zaglađuje, održava potrebnu razinu hidratacije, sprječava naelektrisanost, čini kosu svilenkastom, olakšava oblikovanje. Iskrena da budem ne volim kada proizvod obećavaju previše, jer da jedan proizvod može vašu kosu učinit savršenom onda bi svi mi na glavama imali savršenu kosu spremne za svaku prilike. Dakle neka naslov ne poveća vaša očekivanja do granice nerealnog. Prije bih rekla da pojedinačni proizvodi iz kolekcije pružaju dvije do tri prednosti, a korištenjem cjelokupne kolekcije dobijete svih 10 prednosti.


Šampon i regenerator za kosu iz Avona za volumen (post ovdje) su jedni od meni omiljenih proizvoda, pa sam sa zadovoljstvom probala ova dva proizvoda iz ove kolekcije i moram priznati da približno isto rade posao. Šampon odlično otkloni svu masnoću s moje izrazito masne kose, no nažalost i ne produži njenu čistoću, no to i ne obećava, čak šta više mislim da je i više namijenjen djevojkama sa suhom kosom obzirom da hrani, zaglađuje, održava potrebnu razinu hidratacije što su nekako više beneficije za normalnu i suhu kosu, mada naravno nikako ne štete i masnoj zar ne. Regenerator lijepo pomaže u rasčešljavanju kose te je solidan ukoliko nemate veliki problem sa češljavanjem. 


Maske za kosu nisu proizvod koji volim  i naprosto nemam naviku da ih koristim. Iskrena da budem do sada ni kod jedne maske nisam vidjela neki očaravajući efekt pa tako ni kod ove. Ono što sam primijetila jeste da je kosa nakon njenog korištenja "smirenija" i svilenkastija. 


Balzam za kosu bez ispiranja pravo je malo blago ove kolekcije i zlata vrijedna proizvod za sve nas lijene ili pak zimogrizne koji ne volimo u hladnim danima čekati i po nekoliko minuta dok se regenerator ili maska upiju u kosu. Koristi se dakle tik pred sušenje kada je peškir već upio višak vode u kosi. Količina badema je dovoljna za neku srednje do dugu kosu, te će vam količina od 150 ml trajati cijelu vječnost. Rekla bih da je ovo proizvod koji je i maska i regenerator u jednom. Pomaže u rasčešljavanju, zaglađuje, zaista donekle i sprječava naelektrisanost, te bez sumnje čini kosu svilenkastom na dodir. Ovo je jedan od proizvoda iz Avon kataloga za koje bih vam rekla da ga ne preskačete naročito ako ga ulovite po akcijskoj cijeni.


Sve u svemu jedna lijepa univerzalna kolekcija, koja vas neće vjerovatno riješiti problema ni masne ni suhe kose ali će nahraniti vašu kosu i dati joj malo svježine. I ono možda najvažnije, niti jedan proizvod ne djeluje previše jak za vašu kosu, što dođe kao malo osvježenje na tržištu koje je preplavljeno agresivnim proizvodima za rješavanje problema stanja kose.


Do narednog čitanja šaljem vam poljupce. M.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Odličan post draga! Slike su predivne i definitivno bih voljela isprobati ove proizvode ♥

    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe