COLLISTAR/ ZAVODLJIVE USNE (OLOVKA, RUŽ I SJAJ)

prosinca 10, 2017

Naslov ovog posta trebao je da bude "jesen na usnama", no nažalost zbog obaveza jedno cijelo godišnje doba prošlo mi je kao dlanom o dlan, tako da je i pisanje ovog posta odloženo sve do danas, za snježnu idiličnu nedjelju. No za zavodljive usne i dobar ruž nikad nije kasno, složiti ćete se samnom.


Collistar je brend nešto višeg cjenovnog ranga, o kojem ste već mogli čitati mnoštvo postova na mom blogu, a koji je na svu sreću dostupan već godinama kod nas, i nadam se da će tako i ostati jer u ponudi imaju zaista kvalitetne proizvode za koje vrijedi i izdvojiti koju markicu više, a i idealni su za poklon koji će bez sumnje slavljenici izmamiti osmijehe od uha do uha. Da bi i vaš osmijeh bio lijep tu su tri proizvoda ovog brenda o kojima danas pišem, a vjerujem da će zbog svojih nijansi bar jedna od njih doći na vašu wish listu. 


Olovka i ruž dolaze u jednom malom ali slatkom kartonoskom pakovanju. Odmah ću da kažem da nisam sigurna da li ih više možete kupiti dao duo, no ukoliko u vašoj drogeriji postoji Collistar stalak potražite ih u pojedinačnoj ponudi. Iako ruž i olovka čine zaista odličan duo, apsolutno se mogu koristiti i samostalno. Olovka za usne u nijansi 13 nešto je jača rozikasto nude nijansa, mada joj samo pakovanje više vuče na smeđe, pa nemojte da vas to zavara. Izrazito je kremasta, lako se nanosi, a nakon nanošenja lijepo prijanja na usne te se ne razmazuje, a uz to odlično drži bilo koji ruž od preljevanja. Zbog svoje mekoće apsolutno je možete koristiti i samostalno, te na usnama imati prekrasnu dugotrajnu matt nijansu. Ovo je jedna od onih olovki koje se lako nanose, a jako dugo ostaje na usnama.

(odozgo prema dolje: sjaj, olovka, ruž)


U jednostavnom, za Collistar brend priznati ću možda i prejednostavnom, zlatno providnom pakovanju krije se ruž za nijansu ili dvije tamniji od već spomenute olovka za usne. 71 Porpora Fatale nijansa je s kojom vaše usne sigurno neće proći nezapaženo. Bordo smeđu nijansu voljeti ćete sigurno u ovim hladnijim danima. O pigmentaciji Collistar proizvoda za usne zaista je isuvišno govoriti, jer do sada nikada nisu razočarali. Završnica joj je kremasta, te stoga je i očekivano, dugotrajnost nešto kraća. Izdržati će sve dok ne budete jeli ili pili, kada ćete definitivno morati izvršiti male popravke. 


Nisam ljubiteljica sjajeva za usne. Već pri kraju srednje škole postali su moja prošlost i ostali u tom vremenu, pa će vam činjenica da je ovo jedan jedini sjaj u mojoj kolekciji reći dovoljno o tome koliko mi je drag. Klasična roza nijansa broj 52 odlično posluži kao top coat raznim ruževima, ali i zahvaljujući svojoj, za sjaj, odličnoj pigmentaciji možete ga nositi i samostalno. Aplikator je savitljiv i spljoštenog oblika radi lakšeg nanošenje. S njim nemate onog ljepljivog i teškog osjećaja na usnama, te je mene baš zbog toga kupio na prvo nanošenje.


Cijene proizvoda zaista ne znam, obzirom da sam ih dobila poprilično davno kao PR uzorke, no obzirom da je riječ o Collistaru cijene su vjerovatno između 20- 40 KM. Bilo da ste se zaljubile u ove nijanse ili ste pak ljubiteljica nekih drugih, sigurna sam u jedno, da se u kvalitet nećete razočarati.

Do narednog čitanja, šaljem vam brdo poljubaca :) Vaša M.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe