CATRICE/ KAVIAR GAUCHE LE ČETKICE

travnja 17, 2018

U koliko godinama pratite Catrice, onda sigurno znate da su jedne od najljepših limitirnanih kolekcija ovog brenda nastale u suradnji sa Kaviar Gauche. Još uvijek pamtim prekrasno pakovanje highlightera u perlama, koji je u to vrijeme na našem tržištu bio zasigurno i najbolji i najljepši. A tek kako je mirisao.. Uh!


Vođena tim sjećanjem, ništa manje nisam očekivala ni kada sam vidjela u najavi još jednu njihovu suradnju, što se kasnije i pokazalo kao tačnim. Iako sam zbog gomile šminke koju posjedujem odlučila se samo za dva proizvoda iz ove prekrasne kolekcije, moram priznati da sam se zaljubila u apsolutno sve. Kolekciju karakteriše zanimljivo "kožno" puder rozo pakovanje sa zlatnim elementima, te bez sumnje može zasjeniti i one daleko skuplje brendove. Kaviar Gauche je i ovog puta odradio fenomenalan posao kada je izgled u pitanju.  Kolekcija sadrži četiri vrste četkica, neseser za četkice, mini quatro paleticu sjena i highlighter.


Sve četkice iz kolekcije imaju tanku i dovoljno dugu dršku, presvučenu puder rozom umjetnom kožom sa zlatnim metalnim dijelovima. Čisti luksuz pri pogledu i dodiru! Naprosto mi je toliko žao i da ih korisim. Sama dlačica je dosta mekana i izrazito nježna. Kao što već rekoh, zbog zaista velike gomile šminke odlučila sam se ovog puta suzdržati od kupovine cijele kolekcije iako sam bila na samoj granici da to i učinim, izbor je pao na dvije četkice, jednu za lice i jednu za oči.

Iako navedena samo kao četkica za blendanje mislim da će vam ova četkica odlično poslužitit i u druge svrhe. Odlično nanosi i pigmente i klasične sjene. Zaobljeni vrh i bucmasti oblik sa gusto zbijenim dlačicama odlično će poslužiti i za nanošenje sjene na unutrašnjim rubovima oka. Što se tiče samog blendanja, u prvi mah sam pomislila da su joj dlačice previše zbijene za taj posao, međutim prevarila sam se, jer mekoća dlake je ta koja odigra posao lijepog blendanja i "omekšavanja" prelaza. Za svaku pohvalu od izgleda, do kvaliteta.

Lepezaste četkice za nanošenje highlightera jedno vrijeme su doživjele svoj apsolutni bum, međutim igrom slučaja ja je do sada nisam posjedovala, pa je baš zbog te činjenice izbor pao na nju, a ne na četkicu za bronzer/rumenilo koja je također bila u ponudi. Zbog specifičnog oblika uz ovu četkicu dolazi  i providna zaštita, pa vam je moj savjet da je ne bacite. Neka uvijek bude na vašoj četkici, naročito ako je držite zajedno da ostalim veliki četkama. Na taj način zaštiti ćete dlakice a i sama četkica će zadržati svoj oblik. Sam lepeza oblik nije previše širok pa odlično odgovara i nama sa manjim licem. Gustoća dlačica i debljina su za moj ukus odlični. Proizvod se odlično kupi i precizno nanosi na lice. Kao i za prethodnu četkicu i za ovu vrijedi isto, odlična!


UKOLIKO STE PROBALE DRUGE PROIZVODE IZ OVE KOLEKCIJE OBAVEZNO JAVITE SVOJE ISKUSTVO. MOŽDA SE PREDOMISLIM PA KUPIM JOŠ KOJI PROIZVOD DOK NIJE KASNO :)

You Might Also Like

1 komentari

  1. Divan post
    Pratim te,ako zelis mozes mi uzvratiti mnogo bi mi znacilo

    https://makeyourfashionchoice.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe