L'OCCITANE/ KREME ZA RUKE (božur i shea maslac)

srpnja 09, 2018


Protekom vremena i isprobavanja raznih proizvoda, mala slatka tuba za mene je postala apsolutna asocijacija na L'occitane kremice za ruke.  Slatkom pakovanju sa dozom elegancije i luksuza teško odoljevam, a vjerujem i mnogi od vas.


Prošle godine, baš nekad u ovo doba pisala sam post o mom prvom susretu sa ovim kremema (post OVDJE) i ljubav prema njima od tada traje. Lijepa hidratacija uz odlične mirise i ono najvažnije kvalitetne sastojke najjači su aduti ovih krema, te zahvaljujući tome bez sumnje postale i moj no1 izbor za njegu ruku, kojem ću, sigurna sam, još dugo vremena vraćati.
No, drage moje, sad je već službeno, pored kremica, postala sam opsjednuta i prekrasnim metalnim kutijama u kojim iz sezone u sezonu dolaze ove travel size kreme (naravno moguće je kupiti ih i odvojeno). Kao i uvijek za dizajn zadužena je Iris de Mouy. Ova Parižanka slavu je stekla ilustrovanjem nekoliko knjiga za djecu, no sad već slobodno možemo reći i ilustrovanjem bajkovito razigranih L'occitane kutija koje vraćaju u djetinjstvo i bude velike simpatije. Da stvar bude još zanimljivija, žutu prazničnu kutiju sa djevojčicom u crvenoj haljini, kupila sam početkom godine baš pri posjeti rodnom gradu Iris de Mouy- Parizu. Vjerujem da već sada u L'ocitane radnjama možete naći neku novu sa proljetno/ljetnim motivima.


Ovoga puta kutija je skrivala dvije mini size kreme od božura/peonije i shea malaca. Već dobro poznato pakovanje koje prati praktičnost, elegantan dizajn i dašak luksuza, krije hidratantne, ali teksturom prozračne kreme.
 KREMA OD BOŽURA


Krema od prelijepog božura ili kako ga u današnje vrijeme još vole nazivati, peonije, prelijepog je blagog cvijetnog mirisa, pa bi ovaj miris mogao biti iznenađenje čak i za one koji izbjegavaju miris ruže. Teksutra kreme je lagana, prozračna, i ujedno lako razmaziva. Zahvaljujući prozračnosti brzo se i upija na kožu, tako da s njom imate onaj instant efekt hidratacijeSlatko roza pakovanje sa slikom ovog prelijepog cvijeta iz reda ruža, složiti ćete se, definitivno ne ostavlja ravnodušnim.

KREMA OD SHEA MASLACA 


Krema od shea maslaca jedna je od poznatljivijih i prodavanijih u ovom L'occitane cartvu i to ne bez razloga, obzirom da sadrži čak 20% shea maslaca, poznatog po odličnoj hidrataciji kože. Stoga i ne čudi što je ovo čini mi se jedina krema iz L'occitane asportimana koja je isključivo namijenjena za suhu kožu (ostale su namijenjene za sve tipove). Tekstura kremice je nešto čvršća nego li kod svih do sada probanih iz L'occitane asortimana, no bez obzira na to lijepo se razmazuje, dajući osjećaj bogate hidratacije, a sve to praćeno kremastim mirisom (nešto poput Nivea kreme) i brzim upijanjem. Bez obzira na upijanje ostavlja tanki baršunasi sloj, koji bi svima vama sa normalnom kožom mogao malo i zasmetati.  Suhokožci će s druge strane doći na svoje, i dobiti zaista potpunu hidrataciju sa odličnom sastojcima.


L'occitane setovi kremica u trenu mogu biti vaše brzo, a ujedno i izuzetno lijepo rješenje za kupovinu poklona dragim osobama ili pak ukoliko želite nagraditi/obradovati sami sebe. Lijepe njegovane ruke odlika su svake dame, s toga ne zaboravite da im svakodnevno pružite najbolju i najkvalitetniju njegu.


DO NAREDNOG ČITANJA ŠALJEM VAM PUNO ZAGRLJAJA I POZITIVNE ENERGIJE. M.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe