CATRICE/ ACTIVE WARRIOR KOLEKCIJA

srpnja 26, 2018


Active Warrior naziv je limitirane kolekcije brenda Catrice koja je već izvjesno vrijeme na policama, a kako vidim sada proizvode ove kolekcije možete kupiti i po super sniženim cijenama. Ukoliko se dvoumite oko nekog proizvoda iz ove kolekcije ili pak želite saznati dali su vrijedni vaše pažnje, donosim vam kratke recenzije svakog proizvoda.
Za Catrice već znamo da oduševljava svojim limitiranim kolekcijama uz izuzetno inovativna i lijepa pakovanja. Efekt čestica vode koji se ovoga puta našao na pakovanjima već je viđen na proizvodima brenda Too Faced tačnije njihovoj poznatoj vodootpornoj maskari „Better than sex“, no bez obzira na tu činjenicu zaista je ovo lijep minimalistički detalj koji daje posebnu notu cijelom proizvodu, složiti ćete se.

Cijela kolekcija sadrži 7 proizvoda: fiksator za lice, puder za matiranje, stick za dobivanje blur efekta, tečni ruž u dvije nijanse, kremasti luminator također u dvije nijanse,olovku za oči i ono najinteresantnije vlažne maramice.


„Make-up freezing sprey“ naziv je fiksatora za šminku, koji će zahvaljujući svom pakovanju stati u skoro svaku torbu i biti idealna putna varijanta. Sam raspršivač je jako dobar. Kao maglica, sitne čestice lijepo legnu na cijelo lice, što je za ovakvu vrstu proizvoda jedna od najbitnijih stvari. Sam fiksator sasvim solidno radi svoj posao, ako uz to uzmemo u obzir i cijenu od 10,35 KM , onda nema sumnje da je vrijedan pažnje.
Kada smo već kod lica ono što prije fiksatora dolazi jeste svakako puder za matiranje. Ubjedljivo najljepše pakovanje ove kolekcije ima upravo transparentni make-up freezing powder. Iako u pakovanju bijel, prilikom aplikacije odlično se prilagođava svakom tenu, lijepo „sjeda“ na lice, no nisam primijetila da mi u nekoj većoj mjeri sprječava sebum, no svakako nekoliko sati nakon nanošenja sam mirna.


Tečni ruževi/tinta za usne dolaze u dvije nijanse: jarko rozoj i narandžastoj. Za moj ukusu isuviše jake nijanse, no ukoliko volite nešto ovako ili se želite odvažiti i prepostiti ritmu ljeta onda je ovo izbor za vas. Neobična naziv prati i ove ruževe „Epic Sex-proof lip ink“ i bez sumnje mogu da kažem da su u skladu sa nazivom jer kada ih jednom stavite na usne izdržati će aspolutno sve (poljupce, hranu, piće, znoj...) osim jakih uljnih odstranjivača, što je ujedno i jedini način da ih skineta sa usana. Jako lagan na usnama, sa brzim sušenjem. Ukoliko bi Catrice izašao sa istom formulom ali različitim malo umjerenijim nijansama sigurna sam da bi bile pun pogodak. (Cijena: 9,35 KM)


Proizvod koji je privukao najviše moje pažnje je stick „Instant blurring stick“ za dobivanje blur efekta, koji prilikom slikanja za ovaj post nisam imala (naknadno sam ga kupila) tako da ostajete uskraćene za slike, ali ne i recenziju. Slične stickove viđali smo većinom kod nadaleko skupljih brendova (meni osobno najdraži jeste onaj brenda The Estee Edit) pa je ovo odlična prilika da se za puno manje novca isproba nešto ovako. Prije svega namijenjen je ženama sa masnijom kožom lica.  Lijepo popuni pore, i zaista daje taj instant blur effect, čineći kožu zaglađenom i matt. Odlično se pokazao uz svaki puder. Ovaj proizvod obavezno uvrstite u svoju kupovinu. (Cijena: 8,35 KM)

Olovku za oči u smeđoj nijansi koja kako kažu iz Catrice život spašava „Life-proof liner“ ostavila sam po strani obzirom da sličnih proizvoda imam jako mnogo. Mogu samo da kažem da dolazi u kvalitetnom pakovanju, na odvrtanje, što je super za sve one koji ne vole šiljenje. A i sama nijansa je jako lijepa i ona koju trebate imati u svojoj make up kolekciji.


I za kraj sam ostavila najneobičniji proizvod bar što se Catrice brenda tiče, a to su vlažne maramice „Sweat solder refreshing wipes“, obzirom da to nije nešto uobičajno što srećemo na policama ovog brenda. Neobičnog su mirisa i nisam siguran da će baš svima odgovarati. Iako je na samom pakovanju navedeno da ih ne teba stavljati na lice i osjetljive dijelove tijela moram i ja naglasim isto, obzirom da ostavljaju zaista neki čudan osjećaj na koži. Ruku na srce, mislim i da im cijena od __ KM za 15 komada previsoka.  Nećete puno propustiti preskočite li kupovinu ovog proizvoda.
Sve u svemu lijepa kolekcija, sa mnoštvom proizoda koji su korisni u svakodnevnici, a koje nemamo priliku tako često ili u većem broju naći na našim policama.



Ovaj post može sadržati PR uzorke proizvoda. Autor bloga zadržava pravo objektivnog i istinitog predstavljanaj svih proizvoda.

You Might Also Like

2 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe