L'OCCITANE/ IMMORTELLE ENRICHED WATER

kolovoza 22, 2018

Tonik za lice rijetki koriste. Jednom sam čak pročitala da je tonik među 5 najbeskorisnijih stvari u našem toaletnom stoliću i ostala pomalo zatečena. Jasno je da lice možete očistiti na razne načine (micelarne vode, mlijeka za čišćenje lica, razne pjene i ulja..), no dodatni proizvod koji će vam pomoći da otklonite i onaj zadnji trag šminke definitivno je dobri stari tonik za lice. S druge strane sam njegov naziv „tonik“ dovoljno govori o tome koja je svrha ovog proizvoda, a to je toniranje lica, koje je pa slobodno mogu reći „must have“ njege za svaki tip kože. S toga, bar što se mene tiče, tonik mora biti u nizu proizvoda koje koristim u svakodnevnoj njezi i čišćenju kože.


Tragajući za što prirodnijim, kvalitetnim tonikom, koji će pružiti sva moja očekivanja, a ako uz to dodamo i učinkovitost protiv starenja kože, izbor je bez sumnje pao na brend L' occitane i njihovu Eau enrichie a l'eau florale d'immortelle biologique enriched wather ili skraćeno/prevedeno obogaćenu vodicu za lice.


Već pri samom upoznavanju sa ovim proizvodom vidjet ćete da to nije samo jedan obični tonik, s toga i ne čudi što se svrstava više u red obogaćenih vodica za lice sa efektom tonika. Iako već na prvu, kraljevski prizvuk ovog proizvoda daje rojal plavo pakovanje sa odličnim dozerom na vrhu u vidu malene rupice, ipak to nije jedino kraljevsko što nudi ovaj proizvod. Dva glavna sastojka, kraljica hijaluronska kiselina i kralj smilje, toliko su dragocijeni su u svijetu njege kože lica, da zaluženo, udruženim snagama u ovom proizvodu daju energetsku bombu vašoj koži, a samim time i kraljevski tretman koji će svaka koža dugo vremena pamtiti. 
Vjerujem da je većini vas koje iole poznajete francuski jezik (ili je pak ostao tračak znanja iz latinskog još od srednjoškolskih dana) u ovom dugom nazivu za oko zapala riječ d'immortelle ili besmrtnost.. Zanimljivo je da je ovom igrom riječi u nazivu L'occitane ustvari predstavio i naglasio glavni sastojak ovog proizvoda (rekla bih da je ovo baš Loccitanoviski J).


Njegujuća formula, obogaćena cvjetnom vodicom immortelle/smilja i organskim derivatom hijaluronske kiseline, hidratizira, omekšava, učvršćuje i zaglađuje kožu te ponovno razotkriva njezinu prirodnu ljepotu pripremajući je za svakodnevni ritual njege. Immortelle je cvijet iznimne dugovječnosti-ne vene nikad, čak ni kada je ubran. Eterično ulje zlatnih cvjetova smilja sadržava obilje aktivnih molekula s jedinstvenim učinkom protiv starenja kože. – navode iz L'occitane

Razigrani miris prirode, svježe pokošene trave i nešto jačih drvenastih nota, zaista je jedno lijepo osvježenje kada je mirisni dio njege u pitanju.  Ukoliko i niste ljubiteljica drvenastih nota, ne brinite nos se već kroz nekoliko nanošenja potpuno navikne na ovaj miris, jer čovjek je dio prirode pa se nije teško navići na nešto što čini njen dio poput drvenastih mirisnih nota i svježine koje one donose. Sviđa mi se to što iz L'occitane tima nisu pokušali prikriti taj prirodni miris koji dolazi iz samih sastojaka ovog proizvoda, nekim umjetnim i na taj način izgubiti prirodnost proizvoda i u ovom mirisnom segmentu.


Sama tekstura je vodenasta, no ne i klasična za ovaj tip proizvoda. Kao da u sebi ima malo masniju teksturu, koja se doduše prilikom nanošenja uopšte ne osjeti na koži. Dakle već kroz par sekundi i moja masna koža upije proizvod u potupnosti, ne ostavljajući ništa osim suhog i čistog lica. Za cijelo lice potrebno je svega nekoliko kapi na tuferu/blaznici, s toga će vam ovaj proizvod trajati zaista jako dugo.


Već pri prvom korištenju što zbog mirisa, što zbog same učinkovitosti obavio me je osjećaj osvježenja, čistoće i prirodne blisatavosti, koji se kroz vrijeme korištenja ovog proizvoda postajao sve očitiji. Ponekad nakon nanošenja ovog proizvoda uopšte ne želim staviti kremu za lice, jer imam taj osjećaj da ću njom samo „uprljati“ ovako čisto i nahranjeno lice, no naravno krema u njezi je neizostavna. 
Lagani, prozračni proizvodi kakav je ovaj i prirodni sastojci poput smilja koje je decenijama poznato po svojoj učinkovitosti u pogledu starenja, ali i same njege koža idealni su ako, baš kao ja, tek počinjete brinuti o očuvanju kože protiv starenja, jer s njima ćete polako uvesti kožu u nešto jače tretmane koji dolaze sa godinama, a ujedno i očuvati njenu blistavost i čitoću.

Ljepota dolazi iz prirode, a čini mi se je ovo jedan od proizvoda koji aposlutno to i potvrđuje.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe